Fredagssvepet

Man måste väl nästan slå till med en ny kategori så här på höstkanten. Jag har haft ett liknande upplägg i en del inlägg, men kickar nu igång Fredagssvepet. Här samlar jag ett urval av det som ögat fastnat på under veckan. Vackra bilder, shoppingtips, filmer, mat, utställningar, väskor, böcker, barnkläder – tja det mesta av det bästa som jag ser och gillar. Låter det kul? Det hoppas jag att det blir. Håll till godo!

norrgavela09-copy.jpg

Norrgavel har alltid en av de mest inspirerande katalogerna. Passa på att hämta i butik eller beställ från deras hemsida. Jag fick mitt exemplar i brevlådan i dag. Jag tycker mycket om stylingen och känslan i bilderna. Ovan syns några av Norrgavels egna produkter. Nytt för hösten är en pläd i ekologisk bomull med en diskret logga på. Titta på de vackraste lamporna – Bestlite – på sängborden och den vackra Korbokorgen. Sedan mina eviga favoriter – Ulletofflorna. Skön höststämning.

warhol-copy.jpg

Det är ingen tvekan om vilka posters som syns mest i homestylade lägenheter och i inredningsmagasinen för tillfället. Olle Eksells ögon har fått stark konkurrens av Andy Warhols grafiska citat från Moderna Museet. Det är inte svårt att förstå att man faller för det kärnfulla som passar väl in i olika typer av hem. Jag har ingen poster ännu, men visst är klassikern All is pretty finfin. (Mäklarbild hämtad från Flex Inredning).

lakritssnurror-copy.jpg

Min senaste hangup. Lakritssnurror från Renée Voltaire. För det är faktiskt så som det står på påsen. Man kan inte låta bli att rulla upp lakritsen från snurran – halva nöjet ;).

acnehm-copy.jpg

Anna har flera gånger uttryckt sitt bekymmer över min garderob. Jag är inte alls så fin som jag borde vara enligt hennes standard. Men du, vännen. Kolla, värsta coola tightsen hos Acne. De ser ju nästan ut som dina från H&M som jag aldrig får tvätta. Men just ja, cool kan jag ju aldrig bli ju ;).

nk1.jpg

Veckans dagspress har varit fylld med annonser för NK:s Sagolika skapelser med vackra ting i begränsad upplaga. Det är dyrt, dyrt, så det gäller att titta på avstånd och inspireras. Mina favoriter är väskorna. Mulberrys benämns som en lillasyster till Bayswater. Jo tack, den skulle jag mycket väl kunna förbarma mig över.

nk2.jpg

Alstermo Bruk som gör de vackraste av bagagen bidrar med djuplila väskor till NK. Jo tack, samma med dessa :).

Vi har klassikern Snövit på ett trassligt videoband. I höst finns istället möjlighet att uppgradera till DVD-format. Jag kan dock sakna videotiden, då de banden sannerligen var mer tåliga för barnfingrar, än de känsliga CD-skivorna. Nu måste vi putsa igen. Jo tack, vissa repor finns liksom där för all tid. (Undersköna Rachel Weisz som Snövit av Anne Leibovitz)

Nordliv är en av de vackraste inredningsböckerna som jag alltid återvänder till. Fotografen Birgitta Wolfgang Dreyer har kommit ut med en bok om uteliv på danska – Indret ude . Av några smakprov att döma tycks man även här förmedla den speciella stämningen i bokbilderna som finns i såväl Nordliv som i Nordljus. Någon som kikat i boken om uteliv?

lisenorganics-copy.jpg

Lisen Organics har öppnat webshop. Jag har testat läppbalsamen och trädgårdssalvan. Jag är väldigt inne på universalprodukter – den här används till mycket här hemma – så jag är extra nyfiken på honungen med aloe vera och lavendel som skall fungera till det mesta.

Ha en riktigt fin fredag!

11 comments

  1. Här är en som kommer att se fram emot fredagarna, fredagssvepet a la Weronica, DNs bostadsbilaga och fredagsmys med familjen! Kan inte bli mycket bättre… Behövde verkligen lite uppiggande ögonfägnad då jag drabbats av någon seglivad dunderförkylning som vägrar att släppa taget.Hoppas att du får en skön helg!

  2. Hej! Fredagssvepet. Bra idé! Vill också passa på att säga TACK för att du läser min blogg. Ibland får jag för mig att det bara är min mamma och …tja..min mamma som förbarmar sig över den. Men kom ihåg. Bill är min. MIN! Mohahahahaha.

  3. Åh, den här gången har du verkligen lyft fram ett antal av mina favoriter. Vilket härligt inlägg. Fortsätter följa din blogg med stort intresse!

  4. Coola tightsen är mitt favoritplagg! Vila har en drös med schysta jeansleggins i olika varianter – skönt med byxor som både är snygga och sköna! Gillar ditt fredagskoncept, ser redan fram emot nästa fredag!Trevlig helg!

  5. Nilla och Lo: Tack! Ha en riktigt fin helg Ni med!Västmanländskan: Lyckliga Du som har nära till godsakerna. Jag håller med. Det är en speciell doft. Norrgavel är en av dem som lyckats bäst med sitt butikskoncept tycker jag. Det är alltid inspirerande att titta in där.Anna: Krya på dig! Vad glad jag blir över dina ord! Tack!Helena: Haha! Ok, du får väl ta Bill då ;). Jodå, jag läser, men kommenterar tydligen sällan. Jag får lov att bättra mig lite på den fronten :).Wilma: Tack! Roligt att Du gillar och följer!Ida: Jag har tights ofta och gärna, men icke med dragkedjor – än så länge i alla fall :). Kul att Du gillar! Jag tror att Fredagssvepet kan bli roligt!Lina: Så skoj 🙂 Tack för ord och kram!

  6. Hanna: Nix, inte vad jag vet. De säljs endast i Moderna Muséets affär och finns inte på nätet. Så vill man köpa, så får man göra det på plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.