Äppeltider

Det gäller som sagt att passa på och äta svenska äpplen nu när de är i säsong. Vi har köpt hem många och nu började en del att se lite trötta ut i botten av fruktskålen. Dags att klyfta ned dem i en paj med andra ord :).

applecollage-copy.jpg

Äppelpäppel med kökshandduk från Almedahls/Designtorget, skärbräda av Lotta Kühlhorn/Cosas, utflyktsbox från Koziol/Favoritsaker och tryck från Isa Form.

appelbok.jpg

Min äpplebok av favoriten Elisabeth Johansson kom ut förra hösten. Jag brukar oftast köra med den här klassiska pajen , men i dag skall jag testa en annan variant där äpplena kokas i lite sirap och socker. Denna tisdag kräver dessa ting känner jag :).

Och glöm inte den här manicken – fortfarande mycket flitigt använd i vårt hushåll.

7 comments

 1. Mmmm, måste göra en äppelpaj den här veckan. Barnen och jag har en egen tradition nu på väg hem från dagis. Vi stannar och “pallar” äpplen (från vår hyresvärd Stångåstaden) som vi sen tar med hem och klyftar och äter innan jag börjar middagen 🙂

 2. .oj vad ditt inlägg passade bra, har sprungit benen av mig efter en “äppleburk” nu vet jag vart jag ska hitta en. Äpplen är underbara, vi har lyckan att ha 10 träd på vår tomt (mycket krattning på hösten..) det blir mycket kakor, pajer och muffins så här års. Boken har jag dock inte i min samling så det får nog bli 2 klick idag..;) Har du några guldpärlor som man inte skall missa när man gör ett besök i din stad, bra fik, affärer t ex. Ha en bra dag.//Anne O

 3. Ja, visst är det underbart med äppeltider! Jag är väldigt förtjust i de klassiska kökshanddukarna från Almedahls och har några stycken. Men inte den där… hmm, måste nog införskaffas!

 4. japp äppleklyftaren är välanvänd här hemma med, nsäatn varje kväll då barnen äter äpplen till bompa:)Vilka härliga inspirerande klädkollage du bjuder på, snacka om att man blir sugen på typ ja en helt ny garderob:) Ha en fin tisdag! Kram Mia

 5. Nämen oj så sugen jag blev på äpplepaj. Det ska jag absolut försöka ta mig tiden till att göra nån dag i vecka. Och vilket fint tryck från ISA. Ska jag kika närmre på.

 6. Knaada: Ja, den är riktigt fin. Jag har sett den under en tid nu. Jag får köpa den till mina utflyktsmackor i så fall, för barnen skulle rata den till förmån för betydligt coolare grejer 🙂

  Sofia: Någon måste ju förbarma sig över alla äpplen 🙂 Det blev ingen paj i går, så jag siktar på en i dag istället.

  Anne: Åh, jag skulle vilja ha träd jag i vårt plattplatta landskap. Här finns bara gräsmatta just nu :). Stadskärnan: Jag fikar på Chocolate på Storgatan som har de bästa chokladbakverken. Om man gillar dyra (och för all del fina) kläder så ligger Lin & Co nästan bredvid. Över gatan finns Hemslöjden. Lite längre ned på Storgatan finns Epok som har en salig blandning av stort och smått. På en an gågatorna ligger Designtorget. En avstickare från Stora Torget till Torggatan och Matkällaren som säljer de godaste pralinerna i staden. En bit upp finns Systrarna Grön med vackra blomster. Tvärsöver gatan ligger E-teak med bland annat Bruka. Den stora flagship-affären är Lindholms inteiör som ligger en bit från stadskärnan.

  Anna: Men då får du lov att slå till på en äpplesylt också 🙂

  Mia: Helt klart en väldigt bra grej! Tack! Jag blir också bra sugen. Jag går alltid i samma gamla kläder enligt Henrik, så det behövs nog något nytt. Så är det när man bor i nytt hus 🙂 Kram

  Hildur: Baka på du – äpplepaj är ju så gott denna tid på året 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.