Söndagsfilm: Italiensk sol

undertoscanassol-copy.jpg

Här blåser det isande vindar i dag. Vad passar väl bättre då än att få sig lite solsken till livs? Femman sänder Under Toscanas sol i kväll klockan nio. Filmen har några år på nacken, men jag har aldrig kommit till skott med att se den. Många verkar tycka om den och framförallt verkar den innehålla stämningsfulla bilder från ett fantastiskt Italien. Det får lov att bli en lättsam trevlig avslutning på denna helg. Ha en fin söndag!

UPDATE: Jag tyckte om filmen! En perfekt feelgood-light-romantic-rulle med en så bra Diane Lane i den kvinnliga huvudrollen. Och ack så snygg urtypen för italienaren Marcello var… Om man bortser från lite övertydlig och förutsägbar symbolik som kranen i det skruttiga huset som först inte hade vatten, för att i slutet flöda (gäsp…) så fungerar filmen fint.

6 comments

  1. Jag har läst boken, hoppas filmen är lika bra. Ibland blir man besviken när en bra bok blir film… jag får ta risken helt enkelt!

  2. Filmen är jättebra, perfekt en söndagkväll. Eftersom jag redan sett den tänkte jag kolla in lite svenskt på fyran istället (mord och ruskigheter :). Vi måste ta och ses snart igen, kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published.