Socker

För det mesta är det, som jag har skrivit tidigare, mannen i huset som storhandlar. Då är det en lista som gäller punkt Ibland följer jag med och då är det lite mer botaniserande i hyllorna. Annonser i matmagasinen gör gällande att Dansukker fortsätter sin satsning på rättvismärkt sockerJag bakar allt med råsocker. Sedan tidigare finns det vanliga råsockret och det finmalda råflorsockret i skafferiet. Nu noterar jag att man även satsar på vaniljsocker med äkta vanilj och finmalt rörsocker samt Cane Syrup – sirap av rörsocker. De produkterna för jag härmed upp på vår handlingslista :).

kolakaka-copy.jpg

Eget collage med bild från Dansukker. På deras sida kan man titta i en fin broschyr med recept som innehåller det rättvisemärkta sockret. Där finns bland annat de klassiska kolakakorna som tillhör kategorin lätt att baka. Det är bara att blanda ingredienserna (smöret skall vara rumsvarmt), arbeta ihop degen, rulla ut till fyra längder, lägg två längder på en plåt, platta till dem och grädda i 200 grader ca 5-10 minuter. När de har fått lite färg i ugnen tar man ut dem och skär dem direkt.

Kanske till en fika en helt vanlig onsdag? Eller något till detta i kväll? Nu laddar jag ;).

5 comments

  1. Men så bra, inte trodde jag den kakan var lättbakad. De är ju så goda, nu har du verkligen fått mig sugen på att baka liten kaka!kramLisa

  2. Lisa: Lättare än så blir det nästan inte när det kommer till kakor. En barnfavorit är det också – och mammor äter gärna med för den delen ;). Kram

  3. Lotta: Jag är på g med ett sockerinlägg – kör det nog under nästa vecka. Kort sagt – bättre smak, mindre raffinerat och mer mineraler kvar i sockret. Jag tycker inte att blodsockret far upp lika snabbt heller. Rekommenderar absolut att testa! Det är bara att byta ut när man bakar – och ta lite mindre socker eftersom råsocker är mer koncentrerat med större kristaller.

  4. Oh, dessa är riktigt klassiska, fattar inte varför receptet aldrig finns med i vanliga kokböcker, där finns bara träiga mördegskakor typ… Ska se om lillkillen vill baka! (det vill han alltid men vill inte smaka sedan, han har inte ärvt morsans sweet tooth alls!)

Leave a Reply

Your email address will not be published.