Högläsningsfavorit

Vi har alltid läst mycket. En del böcker läser man med extra glädje. En sådan är helt klart mor och dotter Wirséns Sockerbullen på Kruskakullen. Boken utmärks av underfundig språklighet. Tungan får riktigt dansa i munnen när man läser berättelsen om det lilla bageriet som drivs av den lilla tanten. Två bebisar ryms i den tjocka magen. Näpen och Häpen växer upp bland mjölpåsar och spritsar i Stina Wirséns fantastiska bilder. “Kreativ stökighet och bulldoftande text” säger förlaget. Jag håller med. Detta är helt klart en av de bästa högläsningsböckerna på länge. Och barnen somnar gott till det rytmiska äventyret :).

Bild ur boken – skärmdump från Bokia.

6 comments

  1. Så, nu har jag beställt den Adlibris. Stort tack för tipset, den boken känner jag att både jag och lillan kommer att gilla! Onsdagskram!

  2. Alla: Hoppas att Ni gillar den! Om man gillar att baka så är det ytterligare en dimension i boken. Henrik 6 år – dinokille och superhjältarigalaxen – tycker att boken är sådär, ganska trist. Anna, snart åtta år, gillar den. Jag ÄLSKAR den 🙂 Det är ett sant nöje att läsa i den!

Leave a Reply

Your email address will not be published.