Mörka dagar

bjorkefall.jpg

Jag har skrivit om den ett antal gånger här – första gången i augusti vid IKEA:s katalogsläpp. Det tog ganska lång tid innan jag köpte den. För även om en sak endast kostar femtionio riksdaler på IKEA, så tycker jag att det är viktigt att man skiljer mellan tillfällig förälskelse och en klassisk sak som man kommer att ha länge. Det är så med vissa saker. Man känner redan från början att det är något som kommer att tilltala många. Här finns den klassiska kammarljusstaken. Det rena svenska stilidealet. Och inte minst en flitig exponering den sista tiden. Jon Eliasons Björkefall pryder vårt köksbord. En sådan där sak som man använder till varje dags bruk. Värmeljus i all ära. Det är något speciellt med en  fladdrande låga på ett ljus. Vackert, enkelt och stämningsskapande.

8 comments

  1. Håller med dig att det kan kan bli riktigt fint och stämningshöjande med höga ljus. Jag är så van vid värmeljus att jag nästan glömt bort de vanliga ljusen. Blir riktigt sugen på att köpa den ljusstake på IKEA!

  2. Ja jag älskar mina, jag gillar att byta saker efter säsong, mina zinkhus och mina björkefall kommer nog stå för den lite mörkare årstiden hemma hos oss:) Ha en fin kvää Kram Mia

  3. Den är hur vacker som helst, och levande ljus är underbart! Har själv en likadan som jag shoppade efter att läst om den här (för visst har du skrivit om den tidigare?) 🙂

  4. Jag har också hunnit köpa ett stycke vit Björkefall. Den är jättefin – jag förstår att många tycker om den.Jättefint foto, ser nästan ut som det är dimma i ert kök! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.