It´s Monday – vecka 44

443mandag-copy.jpg

Det är inte helt fel med en extra timma en söndag. Helt plötsligt kändes det som om hela dagen kom i fas. Storhandling, brödbak, innebandyträning och kalas flöt på riktigt bra. Aningen mindre Zzzzzz i dag också. Men ack så fort det blir mörkt på eftermiddagarna på en gång. Det känns helt klart som om man går in i kokongen lite.

Fin pyjamas från KappAhl.

44mandag-copy.jpg

It´s Monday! Hurray! Dags att släppa pyjamasen en stund ändå och kasta sig ut i en ny vecka. Dance like No One´s watching :)! Jag väljer att jazza loss till denna.

Väska från Alphabet Bags.

444mandag-copy.jpg

Sassabrassa kommer med en ny lite bredare skärbräda i den välbekanta laminaten som pryder våra köksbänkar. Upp på min önskelista, tomten!

Nu har vår tappra klotlönn tappat alla sina blad. Tanken att den där pinnen skall bli ett träd så småningom svindlar lite. Det är grått och regnigt – Höstlov helt enkelt :).

Vinnaren i tävlingen om en marschallhållare från Röshults är Anna N som även meddelats med mejl. Våra varmaste gratulationer! Jag önskar mig en till min trappa jag med.

Miljöbild från Röshults.

4410mandag-copy.jpg

Henrik kommer att vara Helena evigt tacksam. I går stod han och tryckte mot ugnsluckan med timern i handen och räknade ned. Den lille petaren älskar potatisbullar. Mina försök att göra egna med mos har ratats. Nix, det skall vara skolvarianten. Nu har vi Felix bullar i frysen. Henrik älskar dem.

I lördags gjorde barnen och jag hela kittet. Leksaksaffärer, H&M, Mc Donalds (faktiskt med böcker som gåva just nu) med clown, godis och bio. När vi kom hem njöt jag av en stor kopp te och ett visst lugn ;). Vi såg Pixars Upp. Nackdelen för de små är att Pixar kör på ordentligt innan de börjar med huvudfilmen. Det är reklam en masse och en extra kortfilm. Under första delen av filmen – den gillade jag bäst – hade jag en krälande mask i knät som undrade när filmen skulle ta slut. Sedan blev det mer action och äventyr och då gick det bättre :). Första delen är genial. Kärlek. Livets stora frågor. Sedan blir det mer fart och för all del. Även det var ganska skoj. Och lite läskigt ibland. Kort sagt – vi gillade Upp!

De stora Pumpkinparksen i det stora landet i väster ter sig smått exotiska. Som när vi köper julgranar, men med pumpor. I Gossip Girl är de ett par. I verkliga livet strålade de samman med sina alldeles verkliga bebisar. Bedårande.

Gunila Axén var med och skapade PO.P:s klassiska ränder på sjuttiotalet. I veckan kommer en ny kollektion för de minsta med mönster av Axén. Denna gång är det träd och djur och inte ränder i den svanenmärkta kollektionen.

Bild av postorderkatalog från Polarn och Pyret 1976.

Bu! Veckans tips för sagostunden är en av mina barns favoritböcker – Läskiga boken av Pernilla Stalfelt. Detta är inget att läsa strax innan sängåendet, för det är faktiskt ganska läskigt ibland. Men för ljusa dagar – rekommenderas varmt :).

Tryck från Roll and Tumble Press/Etsy.

446mandag-copy.jpg

Jag känner faktiskt inte riktigt julsuget i bloggen ännu, även om man har sett julprodukter ett tag nu. Kan det bero på att denna höst inte varit så lång, då värmen höll sig kvar så länge? Snart är det inte möjligt att undvika bjällerklangen, men tomtarna får nog vänta lite till. Jag gillar sådant pynt som mer är säsongspynt, än riktigt julpynt. Lite vintrigt med lite rött i. Cosas har precis packat upp sitt pynt. Min favorit bland nyheterna är Fideli Sundqvists screentrycka porslinshängen. Jag skulle gärna ha några fler tovade kulor från Åre Snöflinga också. Snart är det dags för enar – en favorit bland vinterväxterna. Kanske Edholm/Ullenius zinkkrukor i vitt vore något till dem? Och Anne Nilssons nya röda kulör i serien Blanda skulle passa fint året runt till desserter. På önskelistan de med!

Happy Måndag!

9 comments

  1. Åååhhh…..tusen tack!Så himla glad jag blir för den fina vinsten!Sitter här och flinar för mig själv!Jag är en av de som aldrig vinner – men där ser man – plötsligt händer det! :-)Tack, tack igen snälla Weronica och Helena för min fina vinst!Ha en bra dag – för det ska jag ha! ;-)KramAnna N

  2. Vilken härlig måndag det var här då:) Ja den röda lilla skålen från ikea klämde jag på förra veckan, fin som bara den påminde mig om en 70tals variant vi hade hemma till marsipangodiset! En sådan får det nog bli vid nästa besök:) Kul att UPP var något, funderar på den inför slutet av lovet! Ha en fin kväll Kram Mia

  3. Jättefina saker som vanligt. Skärbrädan hamnar direkt på min önskelista också – fattas bara inte som den Perstorpstös jag är. Virrvarr ligger extra varmt om hjärtat. IKEA-skålen i julrött ska också spanas in vid veckans IKEA-besök även om mitt julsug inte heller infunnit sig ännu. 🙂

  4. Yes!Nu är måndagar lika efterlängtade som fredagar!Kan inte du gör en liten dop-present-inspirations-inlägg?!Please!Jag har kris och idétorka.: )

  5. En sen Happy Monday!Tack för tidigare Spöket Laban-tips – idag har familjen haft sin bio-premiär (som familj, alltså). T.o.m. 2-5-åringen fixade det galant – endast en gång var det läskigt och då påminde jag henne om att det är fullt tillåtet att hålla för ögonen om man vill… 🙂

  6. Vi såg Upp igår vi! För mina barn var det tvärtom. De satt stilla i början men när det blev otäckt så ville lille sitta i knät, helst gå hem, gå ut och kissa m m 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.