It´s Monday – vecka 47

I helgen var jag i skogen och hämtade lingonris, mossa och granris. Jag har sett några spensliga lingonriskransar med ståltrådsstomme som det kanske finns hopp om även för mina pysseltakter. Man må prova. Jag skall i alla fall göra enkla mossdekorationer och ta in blåbärsris i vas.

Bild: Kakgran från Cox & Cox.

4710mandag-copy.jpg

En stjärna vid namn Ajax är en av mina favoriter bland de senaste årens barnboksutgivning. Ulf Starks text om det stora i livet i samklang med Stina Wirséns bilder är något alldeles extra. Det är sorgligt och hoppfullt på en gång. Rekommenderas varmt.

Bild: Pressbild

479mandag-copy.jpg

I helgen vaknade barnen såklart tidigt enligt sovlagarnas logik. I morse sov de som två små stenar. Det är måndag. En fördel med fredagsmys till Idol är att man påminns om trevliga sånger som det var ett tag sedan man hörde. De gjorde det bra, men originalet är naturligtvis bäst, bäst.

Henrik och jag satt och sniffade på burken med nejlika igår. Det luktar jul!478mandag-copy.jpg

För snart blandar vi nog ihop kanel, nejlika och ingefära till den stora bruna degen. Det blir upp till bevis för min Sil-pin-kavel som jag slog till på för ett tag sedan. Min är vit och jag förväntar mig att pepparkakskavlingen går som en dans med den ;).

Trogna läsare känner igen min svaghet för superhjältarna. Snart är det dags för julkalendern. Jag – och barnen – kommer att sitta bänkade. Jag föreslog att de skulle sätta upp DVD:erna som nu äntligen kommer ut på sin önskelista till jul. Du kan ju önska dig dem, mamma, blev svaret. Hmm.

474mandag-copy.jpg

Hur har det då gått med mitt grötprojekt? Spänningen äro olidlig ;). Jo tack – det har gått alldeles utmärkt. Det är nästan så att jag kan sträcka mig till att det smakar ganska så G-O-T-T.

472mandag-copy.jpg

Det är som vanligt denna tid på året. Man vaggas sakta men säkert in i en röd stämning. Helt plötsligt ser allt i rött så – rätt ut. Moccamaster kör hårt med sin röda variant i tidningarna nu. Även om vi har en silvrig, så ser väl denna röda aldrig snyggare ut än just precis nu.

471mandag-copy.jpg

Formverket presenterar lite nyheter. I somras stannade jag för första gången till vid deras lada på Gotland. Det var riktigt snygga utställningslokaler som jag fick scanna snabbt, snabbt, eftersom det satt badsugna barn i bilen. Jag tycker mycket om nyheten Alice av Barbro Tryberg Boberg. Vi skall plantera några tappra äppelträd nästa år och här finns inspirationen.

47mandag-copy.jpg

Tvätta, tvätta, tvätta, tvätta händerna igen. Och torka, torka, torka händerna igen. När man väl har tjatat in barnen för handtvätt, gäller det att få dem att torka sig ordentligt också. Baciller – vik hädan!

Tvål från Mor Cosmetics/Accessora. Happy måndag!

10 comments

  1. Härligt!Du ger fredagskänsla åt de grå måndagarna!Veckan får en bra början och slut.Hemma hos oss diggas också superhjältarna och förväntningarna på kalendern är skyhöga!Gillar produkterna från Formverket. Skulle gärna ha motivet från diskduken tryckt på papper. Skulle passa fint i mitt röd-vita kök.

  2. Nilla: Ja, nu går det snabbt, snabbt framåt. I helgen fyller Anna år med kalasande och helgen efter det är det första advent. Det är nästan nu som julen är bäst tycker jag, som ämnar att frossa i nejlikor och ljus detta år :)Karin: Varsågod!Sara: Tack! Så GLAD jag blir! Jag har handduken med de Gotländska Socknarna på från Formverket, men den är för fin för att användas. Jag har tänkt att rama in den på något sätt, men det har icke blivit av. Ett bland många vilande projekt kan man säga. Designade disktrasor är inte riktigt min grej, men Alice finns även i handduk. Den för jag härmed upp på min önskelista 🙂 Ha en fin måndag!

  3. Åh, ljuvliga måndag med måndagssvepet! Inspiration i sin bästa form :)Idag blir det fönstertvätt och upp med stjärnorna. Den grå himlen gör ju att jag bara måste starta tidigare i år, mysljus hitåt!I helgen som var smakades de första hembakta pepparkakorna tillsammans med julmust. Mumma!Kram/Diana

  4. Åh, men visst blev man nostalgisk när man hörde den fantastiska låten igen, gick direkt till stereon och drog på den på repeat ett par gånger!

  5. Usch ja ständigt detta tvättande. Den där kakgranen var ju fantastiskt fin – och hunden Ajax ska läsas. 🙂 Eskobar är som ljuv musik för ett gammalt Eskobar-fan som jag. 🙂 Ha en fin vecka!

  6. Jag har sagt det förr och måste säga… förlåt skriva… det igen – det är så trevligt att möta en ny vecka med inspiration från ditt måndagskollage! Toppentrivsel!Och den låten kröp in i hjärtat igen… Kramen

  7. Diana: Ja, denna säsong skall jag maximera känner jag. Let there be light 🙂 Kram och tack för länk till din urfina sida!Anna: Visst! En riktig höjdare som går på repeat här just nu!Malin: Detsamma till dig!Lina: Och jag blir precis lika glad varje gång du säger – skriver – det skall du veta 🙂 Tusen tack! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.