Fredagssvepet: Vecka 46

Sicken seg grå vecka detta har varit. Men – hey! It´s Friday! Jag sveper tappert vidare. Håll till godo!

469fredagssvep-copy.jpg

NUNC Inredning dukar upp julen och tar in naturen. Jag har liknande små hängen i bark och jag gillar dem mycket. De kan hängas upp eller användas som dekoration vid dukning. Renarna är riktigt fina.

Bild: NUNC Inredning. I bakgrunden syns en kudde av designkollektivet som är på allas läppar just nu – Odd Birds.

461fredagssvep-copy.jpg

Burberry lanserade Art of the Trench tidigare i veckan.

46fredagssvep-copy.jpg

Här finner man inspiration med en av de riktiga klassikerna i den ultimata basgarderoben – trenchcoaten. Det är tjusigt, tjusigt eftersom det sällan kan gå fel med en ikon på sig.

Bilder: Skärmdumpar från Burberry

4612fredagssvep-copy.jpg

Det har varit mycket skriverier om Lindex i veckan med anledning av att man bara gör vissa av kläderna i kollektionen Affordable Luxury i storlek S och M. Det var länge sedan man kunde säga att man har en storlek i kläder. I ena affären kan man klämma in sig i en mindre storlek, i nästa affär krävs det att gå upp mycket – i alla fall om man tittar på siffrorna i nacken. Det är en viktig debatt, inte tal om det. Och allmänt – även om det sägs att marknaden för utmärglade modeller är på väg bort, så vete sjutton om det har hänt så väldigt mycket på modearenan. Vi får se vad framtiden bär med sig.

Skiss från Lindex Affordable Luxury.

4611fredagssvep-copy.jpg

Den här har jag fått en kraftig hangup på igen. Repeat.

4610fredagssvep-copy.jpg

Fyrtio kronor för 0,5 gram saffran. Dåliga skördar ger höga priser. Lussekattsbegäret börjar komma här hos stora och små, så vi må investera i fler små påsar snart.

466fredagssvep-copy.jpg

Mys från svenska Sheperd.

Skärmdump från Sheperds katalog.

464fredagssvep-copy.jpg

Första gången strömmade tårarna – såklart. Nu var det många år sedan jag såg den. I kväll sänds klassiska Broarna i Madison County. Jag skall se om den.

463fredagssvep-copy.jpg

Syltkrukan från Svenskt Tenn. Vete sjutton hur länge mina cyklamen står sig – hälften slokar redan – vi är måhända inte meant to be cyklamen och jag ;).

Bild: Svenskt Tenn

462fredagssvep-copy.jpg

Klarar vi lite mera Penguin? Ja, det gör vi väl :). Detta är något helt annat än de grafiska linjerna, men ändå så vackert. Modeillustratören Ruben Toledo har gjort omslagen till två av de verkliga brittiska klassikerna. Jag vill ha – och läsa om igen.

4615fredagssvep-copy.jpg

Catherine och Heathcliff som vi aldrig har sett dem förut.

465fredagssvep-copy.jpg

Anne Nilssons Snöstjärna för IKEA är som gjord för en hyacint. Vackert i all sin enkelhet.

468fredagssvep-copy.jpg

Hyacintdoft är trevlig, men kan vara mycket påträngande också. Jag skall hålla utkik efter sorter som sägs vara lite mildare i år.

Bild: Cox and Cox. Hyacint är nästan vackrast i glas.

4613fredagssvep-copy.jpg

I morgon är det ett år sedan vi fick nycklarna till huset om man tittar till datumet.  Den fjortonde november var en fredag förra året. Oförglömligt. Så dagens fredagen den trettonde må vara en turdag för oss i alla fall. Vi är så tacksamma varje dag över att vi äntligen blev med hus. Så en hyllning till dig Du vita nummer 13. Ack vad vi gillar dig!

Pepparkaksform från Formina om har ett stort utbud till kommande bak.

4614fredagssvep-copy.jpg

Sega tider är det med penicillinkur och grått, grått. I kväll får det lov att bli ett bad.

Lyxkit från italienska Tocca.

Slutligen ett tips om man gillar en mer minimalistisk jul. De danska tidningarna Bo Bedre och Boligmagasinet brukar vara bra på att leverera stilren jul med en modern touch. Jag har inte köpt årets nummer, men skall nog slå till framöver om jag inte nöjer mig med att konsumera det som finns på nätet.

Bilder: Bo Bedre. Fotograf: Kennet Havgaard hos stylisten Lene Samsö.Ha en riktigt fin helg!

20 comments

 1. Trevlig fredag och trevlig helg!Jag fick min kalender häromdagen. Den är SÅ fin så jag vet inte var jag törs sätta upp den 🙂

 2. Visas Broarna… ikväll?! Måste. Se. Om. Var jättelängesenjag såg den men den är så bra! Gillar din blogg du inspirerar mig till kretivitet på många sätt! Tack!

 3. Ett riktigt trevligt fredagssvep. Längtar efter hyacinter själv. Ska nog shoppa några på vägen hem. Vad fin din syltkruka från Svenskt tenn var. Blev riktigt sugen på en. I snygga stilrena krukor är både cyklamen och stpaulia långt i från tant…. Stå på dig!

 4. Då är det ju ert hus dag i dag! Grattis nr 13 och grattis familjen som har lyckan att få värma sig inom dess väggar!Tur att jag inte hann iväg till blomsteraffären då – är ni inte meant to be så är nog inte vi det heller. Hur går det föresten med din myrten? Mina står sig gröna och frodiga och jag nyper mig i armen varje dag… :)Om priset på saffran är saftigt blir då också bullarna ännu saftigare?! Hade läst om “fyrtio kronor”, men i stadens stora mataffär tog de “endast” 29 kronor. Så jag slog till på flera påsar jag… :)Ha det så gott i helgen! Jag längtar redan efter måndagssvepet jag… :)Kram på dig du store inspiratör!

 5. Grattis till 1 år i huset måste jag ju säga också! (Vi trivs också jättebra i vårt hus och firar 1 år i mars.)Ha en skön helg.

 6. Grattis till ett år i huset! Tänk vad fort året har gått. Jag minns det som igår när jag låg med min nyopererade fot i högläge och roade mig med att läsa om din inflytt och en massa annat.Fint svep som vanligt! trevlig helg 🙂

 7. Får ta och Grattulera i förskott. Tänk vad snabbt ett år går.Suckar över hur hutlöts dyr saffranen är då det konsumeras i stora mängder här i juletider… biscottis, lussebullar och saffranskaka.Ja mången små påsar brukar det bli.Ha en fin fredag. Kram Lina

 8. 1-årsjubileum, grattis! Ett härligt fredagssvep som avslutar en mörk och grå vecka. November är inte min favoritmånad men “Keep calm and carry on”!

 9. Kan tipsa dig om du har Lidl i närheten så tar de endast 12 kronor för en påse saffran. I alla fall sist jag handlade… och det är prima kvalité, mycket smak!Trevlig helg!

 10. Penicillinkurer känns igen. Går själv på min fjärde kur mot halsfluss i år. Hösten är här. 😉 Fast jämfört med vaccinationsförfarandet i John Adams igår – så känns det hanterbart… Lindex blir jag allt lite trött på. Handlar aldrig där iofs men det känns onekligen lite skumt att skippa L med deras motivering om att fall och skärningar blir annorlunda på större personer. Storlek har ju även en del med längd att göra…. Är själv 1.80 men är smaaal och har ändå L i det mesta… Den där kollektionen hoppar jag definitivt över – även om jag får plats i en M. Hoppas att andra gör detsamma. De där barkprydnaderna var riktigt fina – liksom danska otraditionella jular. 🙂 Hoppas helgen varit bra!

 11. Alla: Stort TACK för era kommentarer! Det är så roligt att höra att ni gillar fredagssvepen! Det sporrar vidare – framåt nästa fredag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.