It´s Monday – vecka 48

489mandag-copy.jpg

Nu när november faktiskt är slut snart, kan man kosta på sig en hyllningskör. Allt är grått, ruskigt och regnigt och det väntas bara på ljuset. Men det är inte så dumt ändå att hasa runt i mysbyxor, tända ljus och – tjata på barn att städa sina rum. Ja, vissa saker är konstanta oavsett årstid ;). En av de bästa cover som gjorts – får mig på gott humör i dag!

Ett fint snötäcke skulle sannerligen inte göra något nu. Lite pudersnö på våra små granar. Ja tack.

Bild: Ur boken Decemberdage som jag precis plockat fram ur bokhyllan. Fotograf: Birgitta Wolfgang Drejer. Titta hur snyggt det är att dekorera med kottar på enkelt sätt.

Vi sitter där på söndagar maken och jag och avslutar helgen med HBO:s John Adams. Den största behållningen är Laura Linney som den tappra hustrun Abigail. På fredag skall barnen vaccineras mot svininfluensan och sedan får väl vi börja köa veckan efter. Vaccinationen i John Adams förra söndagen gav perspektiv på det hela och kändes rykande aktuell…

Kolla vaccinering på 1770-talet på SVT Play Avsnitt två 01.01 in i avsnittet. OBS! Titta inte om Du är känslig. Det är realistiska scener

Det skall sägas på en gång. Jag är ingen kalasmamma som tycker att sådant tillhör det roligaste i världen. Jag förstår inte riktigt tjusningen med den upptrissning som pågår när det gäller avancerade barnkalas. I fredags hade Anna kalas med fjorton klasskamrater. Vi hade fredagsmys med taco, lite tårta och sedan fria aktiviteter med film & tilltugg, lite tv-spel för de som ville köra det eller lek. Jag kan inget annat säga än att det gick utmärkt. Så för lite större barn rekommenderas detta!

Macaroons från Macarong.se

481mandag-copy.jpg

I går gick startskottet för den traditionella julskyltningen på NK. Man kan bläddra i den fina katalogen online.

487mandag-copy.jpg

Apoteket kör igång sin julkampanj idag med visuell profil av hypade finländaren Klaus Haapaniemi som bland annat gjort Taika för Iittala. Mönstervärlden känns igen.

484mandag-copy.jpgDags att tänka lite extra på brandsäkerhet vid alla tända ljus.

Brandfilt från Fireinvent.

Sådant här går jag igång på. Plock ur NK:s julkatalog.48mandag-copy.jpg

Jag är ingen senapsfantast, men till julskinkan är det ett måste. Apotekets årgångssorter kommer i fina krus från Höganäs. I år har man även tagit hjälp av Leila Lindholm för julsmaker. Leilas recept finns att se på hemsidan.

Happy Måndag!

7 comments

  1. Another happy monday! :)Snart går november ut och senapsburkarna in. Imorgon sitter hela familjen på bokad tid i väntrummet för sprutor mot svinet och jag inser just att jag visst blivit lite spruträdd med åren. Huu. Jag sitter och jobbar och funderade som bäst hur jag ska hitta inspiration denna fasansfullt gråa måndag. Hos dig så klart! Tack och kram!

  2. Verkligen en happy monday – genom dina ögon – och med mina gamla favoriter Pet Shop Boys i öronen. Jag hade nästan glömt bort hur bra de är… Fy skäms! 😉

  3. Jag har inget emot november! Vädret kunde förstås vara lite trevligare, men annars har man ändå fullt upp så att tiden går snabbt. Julplanering och annat, hemmamys och tända ljus. Utan november skulle man inte ha en chans att hinna med till december :-DHa en bra vecka!

  4. Tack för påminnelsen brandfilt och släckare skulle inhandlas förra året men blev ej av, dagt att ta tag i saken:) Ha en fin fortsatt Tisdag! Kram Mia

Leave a Reply

Your email address will not be published.