Stämning

amaryllis11.jpg

Denna helg har gått i kalasandets tecken. Nu har vi en åttaåring i huset. Och efter Annas födelsedag börjar väntan på julen på allvar. Vita amaryllisar är den vackraste av vinterblommor. Eftersom jag var förutseende med lökarna i år, så kan vi redan nu njuta vit prakt.

frukost.jpg

Sena söndagsfrukostar är det bästa. I dag satt jag länge och bläddrade i julmagasin (nya Sköna Hem är ett riktigt fint nummer) och i Monikas jul som jag fick i present. Jag gillar i vanlig ordning Monika Ahlberg och i denna bok tycker jag mycket om fotografierna som är lite mer rustika och “murriga” av Björn Terring. Den kommer jag att bläddra mycket i framöver.

kasa.jpg

När IKEA presenterade sin PS-kollektion fastnade ögonen på Maria Vinkas porslinskåsa. Men vad skulle man ha den till? I veckan köpte jag mig ett exemplar i alla fall och med alla påsar från skogen fick lite mossa bo i den. Enkelt och mycket vackert!

utegranar.jpg

Zinkbaljan skulle först fyllas med lavendel och sedan med höstplanteringar, men av det blev det intet. Nu har den kommit fram med två små granar. Vi tittar ut på dem från vårt fönster och det känns jul, ljus och stämning för hela slanten mitt i gråvädret.

amaryllis2.jpg

Ha en fortsatt fin söndag. Om en vecka är det första advent!

12 comments

  1. Grattis grattis lilla stora Anna! Underbara blommor, själv har jag inte kommit tillskott med vinterblommorna än men jag hoppas veckan bjuder på en ledig dag då jag kan fixa det! Kåsan köpte jag med för länge sedan bara för den var så fin men jag har tine använt den mycket kan jag säga någon enstaka gång till lite vatten vid kranen:) Fina granar:)Ha en fin fortsatt söndag!Kram Mia

  2. Underbart med alla julnummer som kommer nu. Man vill ju köpa alla!! Har tjuvstartat med advent idag. Plockat och faktiskt hängt upp nyköpta stjärnor i fönstren.

  3. hej hej alla! Åh jag ÄLSKAR Julen=) Har börjat göra det mer och mer nu på slutet allteftersom barnen blir äldre…Jag har suttit och gått igenom fjolårets bilder från allt julstök och pyssel och jag blir SÅ inspirerad!Igår var jag och storhandlade inför jul, alltså ljus, växter, servetter, presentpapper osv osv. Sedan på kvällen slog jag in massa paket. UNDERBART!Jag har börjat blogga massa om julen. Lägger ut massa inspirationsinlägg/bilder varje dag bla från förra julen men även allt nytt! Missa inte det!Ikväll ska jag och sonen baka saffransbiscotti=)Kram från mig!http://erica.myshowroom.se/

  4. Grattis i efterskott till födelsedagsbarnet! Längtar verkligen till advent nu, trots min mormors begravning som kommer på fredag. Uppskattar dina inspirerande inlägg!

  5. Hej !Vilken trevlig sida du har ;-)Ett stort grattis till den stora damen, alltid kul för dom att fylla år.Sköt om dig och ha en bra kväll

  6. Åh vilken bra idé till “Fjällbjörk”! Tror att jag måste köpa en till – vi äter yoghurt i våra varje morgon, men nu saknas ju en till mossan 🙂 Tack för tipset!

  7. Jag insåg i år att jag älskar vita amaryllisar. Vår (inköpt för ett par veckor sen) växer så det knakar… Varje gång jag går förbi köksbordet där den står har den växt ytterligare några centimeter, och blommorna slagit ut ännu lite till. Underbart! Vad har du för smart stöd (eller vad det är?) bredvid/runt dina amaryllisar? Känns som att mina blomstänger ska gå av när som helst… Testade att sticka ner en vanlig blompinne från min just nu ickeblommande orkidée MEN amaryllisen har ju växt way past den lilla pinnen nu. ;-)Tack för en helt underbar blogg!!

  8. vad fint du har gjort!Tänkte mig ut i skogen och leta efter små granar problemet är att jag är så rädd för att någon arg hundägare ska skälla på mig. – Hörrödu vá gör du, du fattar väll att du inte får gräva upp granar här va! Hu jag måste leta upp någon ödslig plats där ingen kan se mig.

  9. Grattis till åttaåringen! Jag kan knappt förstå att vi också ska ha en i morgon, jag menar hur kan vi ha ett barn som är så stort?När hon väl har fyllt ska lite mer vintriga/adventiga/juliga saker få smyga fram. Mne än så länge är det höst.

  10. Vackert! Jag använder våra kåsor som dessertskålar – perfekt för en fruktsallad eller en chokladmousse toppad med något gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published.