Sixten

kakfat-copy.jpg

Sixten vet hur man muntrar upp en seg mama han :). Finast kakfatet anlände idag från crème de la crème. Jag var tvungen att masa mig ur soffan för att lägga på lite biscottis och pepparkakor. Fint, fint blev det!

amaryllis3.jpg

MAXIMAL jul har jag skrivit några gånger och så får det lov att bli. Jag brukar alltid ha lite svårt att ligga i säsong och kommer igång för sent med grejer, men det skall det bli ändring på. På något vis känns skiftningarna mer i huset. I går hade mannen med sig några amaryllis till, hyacinter som skall dofta svagt och en julros. Det är som om jag icke kan få nog detta år. Mina trädgårdstankar har fått fäste inomhus och jag gillar det.

kakfatmiljo.jpg

Amaryllisarna blommar för fullt. Någon frågade om stöden. Även om de tar över lite i krukorna kan jag tycka, så är de välbehövliga med stora tunga blommor från varje lök. Det är amaryllisstöd i stål som finns att köpa i vanliga blomsteraffärer.

Ha en fin tisdag!

7 comments

  1. Sixten är verkligen värd att masa sig upp ur soffan för. Låter väldigt skönt att befinna sig i soffan dock. 🙂 Härligt inspirerande med alla era lökar. När våra barn blir lite större och tillåter mamma att ägna sig åt lite mer piff och lite mindre blöjbyten ska jag också ha grandiosa amaryllis i november. 🙂

  2. Malin: Ja, de växer faktiskt de små – och det ganska fort också 🙂 Anna och jag bläddrade nostalgiskt genom hennes första album i går. De har tema “egen historia” i skolan och hade i läxa att skriva lite om hur de var som pyttisar och när de föddes. Ack, ack, nostalgi – lite sniff över att inte byta de där blöjorna längre – och att man har en 142 tjej istället för en 53 cm:are. Allt har sin tid – så även grandiosa amaryllisar 😉

  3. Jättefina bilder, som vanligt! Med hjälp av lite inspiration (från din blogg, bla) så börjar nog självaste julkänslan komma nu, sakta men säkert. Hade dock gärna sett lite vitt på marken lagom till första advent. Förresten, den blå jättefina koppen man ser på ena bilden, varifrån kommer den?

  4. Whynja: Ja, ett litet fint snötäcke skulle sitta fint nu! Koppen är i Blue Italian från brittiska Spode. En av mina muggar har spruckit lite i botten, så den får agera hyacintkruka istället 🙂

  5. Hej Weronica!Trots att julen är i antågande har jag så smått börjat fundera på sommarsemester, snacka om att leva i nuet … not …Vet att du skrev om härliga Gotland och tänkte därför höra om du kan tipsa om bra boende där? / Lisen

  6. Mums bicottisarna är verkligen såå goda. Skulle ge mycket för några stycken så här på kvälls kvisten.Amarllis har int hita hem här ännu men en vit skönhet måste snart inhandlas.ha en fin kväll.Kram Lina

  7. Lisen: Planera får man väl lov att göra 😉 Och när det gäller Gotland så är det klokt att vara ute i mycket god tid. Vi bor alltid hos samma bekant på Norra Gotland, så några konkreta boendetips har jag inte. Norra Gotland är “mitt” Gotland med Fårö, Ihreviken, Lickershamn, Slite, Rute, Tingstäde träsk, stenkust mm. Avstånden är inte så stora heller in till Visby där det är trevligt att tillbringa tid. Södra Gotland har vi aldrig bott på, men det är ett litet annat Gotland där. För oss blir det mest utfärder dit. Hoppas att Ni hittar något fint!

    Linruz: Ja, det är bara fullt påslag från nu känner jag. Julen är faktiskt bäst innan de mätta mellandagarna 🙂 Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.