Den gröna tomten

Har Ni läst sagan om Tomten och tomtens bror av Pernilla Stalfelt som ingår i denna julantologi? Vi har läst och skrattat många gånger åt bröderna, den vanliga godmodiga röda tomten och den gröna brorsan som äter soppa med döda flugor i, som dricker upp all julmust och som har ormskinn i sin gran. Humor på hög nivå :).

grontomte.jpg

Och i dag så stod han ju där! Öppet hus på fritis med liten julmarknad med barnens alster. Och Anna hade såklart gjort den coolaste – tycker denna mamma såklart ;). En grön tomte med orange sidenrosett satt som ett smäck för fem riksdaler! I kväll smakar jag av Dufvenkrooks lättglögg. Må den smaka lika gott som sin starke storebror.

Ha en fin kväll!

8 comments

  1. ÅH! TACK för tipset! Jag var och fingrade lite på Vaniljglöggen (starkvinsvaritanten) på Systemet igår men insåg att den lär smaka för mycket alkohol för min smak. MEN denna låter ju helt perfekt! Vanilj i glögg låter ju bara så gott. 😀

  2. Vardagsglamour: Nu har jag provsmakat. Smaken är som storebrorsan, men lättglögg blir lätt lite söt tycker jag. Jag dricker så ytterligt lite – botten på muggen typ – så jag gillar lite starkare doningar på ångan :). Men nu är det penicillin och därmed lättglögg ett tag till. Av lättvarianterna är denna den godaste i år som jag har smakat. Näst på tur står choklad och chili.

  3. Tänkte också prova Dufvenkrooks, men jag måste hålla mig till glöggfesten på lördag. Häftig grön tomte, måste absolut varit den coolaste 🙂

  4. Vaniljglögg låter som en hit! Måste testas. Vill gärna tipsa om Dufvenkrooks Blåbär & Lingon, som jag fick äran att dricka igår; jättegod! Jag håller med om att det ofta kan bli lite väl sött med lättglögg, men jag brukar späda ut med lite vatten, det funkar, utan att det ger avkall på smaken.

  5. Jag ÄLSKAR sagan om gröna tomten och de platta strumporna. Vi gav boken till barnens sysslingar för många år sedan och JUST gröna tomten är hur kul som helst. ROLIGT att du påminde om den!!! Urtjusig skapelse som dottern gjort! Barnen gör det bästa pysslet!

  6. If you are in not good state and have got no cash to move out from that, you would have to receive the loan. Just because it will aid you unquestionably. I take car loan every year and feel myself fine just because of this.

Leave a Reply

Your email address will not be published.