Fredagssvepet: Vecka 50

Magiskt vackert hem i Gamla Stan i dagens Svenska Dagbladet. Foto: Anna Kern.

Om två veckor är det juldagen, vad sägs om det? Tiden går svindlande fort säger jag. I morgon är det dags för julbord med släkten för oss. Vi siktar på mätta magar och mysbyxor på kvällen :). Håll till godo med veckans fredagssvep!

50fredag-copy.jpg

I maj är det dags då. Jag har tidigare skrivit om mina mycket kluvna känslor för ännu en film i SATC-sagan. Jag tyckte att det räckte så bra förra gången. Men naturligtvis är konceptet för inkomstbringande för att slippa bli kört till the bitter end. Men jag kommer att titta – såklart. Och det är väl det de smarta marknadsförarna vet.

Carrie i den första officiella affischen för Sex and the City 2.

Ni har säket sett reklamen på televisionen. Ge bort en klapp som garanterat kommer till nytta – Action Aids presenter mot fattigdom. En get till svärmor kanske?

Get från Schleich.

504fredag-copy.jpg

Ingen december utan denna mäktiga kör på full volym. Prisa dagen!

502fredag-copy.jpg

Med föraning om kommande tider. Alltid lika vackra Rachel Weisz i Louis Vuitton för Vogue UK:s januarinummer. Jag sa väl blått? Ja, jag gjorde ju det :).

505fredag-copy.jpgLåt det snöa!

Giftpack Clean Winter/Eleven.

Amerikanska helylleskådisen och tillika tvåbarnsmamman Jennifer Garner i snyggstyling av Lori Goldstein för W. Det är alltid roligt när man lyckas ta fram något helt annat ur människor.

I tisdags klubbades flera av Audrey Hepburns berömda klänningar i London på en välgörenhetsauktion. Dyrast (100 000 £) blev den svarta spetsklänningen som bars i filmen How to steal a million. Ikoniskt vackert.

Den nya trenden är helt klart den upphöjning som vintagekläder och accessoarer fått i auktionshusen. Bukowskis har sin andra auktion i genren på måndag och tisdag. Auktionskatalogen finns att bläddra i online. Det är mycket tittgodis. Dyrast utrop har inte oväntat några klassiska väskor från Hermès.

508fredag-copy.jpg

Chanelhalsbandets utrop på tusen riksdaler lär säkerligen gå upp en hel del. Chanelfebern denna höst når sin topp med filmen Coco & Igor som har Sverigepremiär ikväll. Kritiken har väl varit sådär, men dansk fägring i kombination med art deco miljöer gör väl att man kan tänka sig en titt ändå.

509fredag-copy.jpg

Det är Luciatider. I år har jag alldeles ledigt från att kolla att barnen har linnen i rätt storlek, att alla små ljus fungerar och att det finns reservglitter. I barnens skola är det treorna som lussar. Jag må samla krafter inför nästa år då :).

Pampig mässingskrona från Skansenbutiken.

Jag har redan skrivit om en av de mest ultimata julfilmerna här ett antal gånger. Nu sänder trean den på söndag. Den engelska landsbygden och Jude Law har aldrig sett bättre ut – det är en sak som är säker.

5011fredag-copy.jpg

I kväll är det så dags. I år är det första gången som jag har följt programmet från början till slut. Barnen somnar alltid tidigt med ostkroksstinna magar, trygga i förvissningen om att de har fått prata med Erik. Henrik har klurat fram och tillbaka hur Erik kan svara i telefonen samtidigt som han sjunger. Förra veckan knäckte han den gåtan :).

Söta downloads att fästa på ätliga gåvor för den pysslige i juletider. (Genom Poppytalk)

Pampig jul i nedtonade inspirerande färger från Royal Copenhagen.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

17 comments

  1. Vilka inspirerande svep du får till, vecka efter vecka. Du är en absolut favorit för mig i bloggvärlden!Den här gången toppar de vackra inredningsbilderna först i inlägget. Av oslagbara Anna Kern – såklart!Söta downloads med – där ska jag klicka. KRAM & tack för hälsningen hos mig!Blev så glad 🙂

  2. Jo då visst lyckades jag pricka in barnen så rätt i planeringen att det blir lucia nästa år och nästa år därpå innan jag får två år ledigt ha ha, men lyllo dig skönt att slippa ett år faktiskt:) Underbar krona från skansen!ha en fin helg du med, Kram kram

  3. Härligt, magiskt och fullspäckat som vanligt. Älskar inredningen på de övre bilderna. Flyttar in på studs – om det går. 🙂 Känner som du inför SATC – filmen, men givetvis sitter jag bänkad. Måste ju fortsätta följa Carries saga. Planschen gillar jag! The Holiday är verkligen en urmysig film. Riktig Feelgod. Får se om jag lyckas övertyga maken om att se den igen… Kanske är lätt med Cameron och Kate i ledande roller. Svårt att vara avis när man har vackra Jude att vila ögonen på. 🙂 Avslutar en lååång kommentar med “Heja Calle”! 🙂 … och såklart ett “Trevlig helg”!

  4. Tack för tipset om våningen i Gamla stan – det var härligt att läsa! Ha en bra tredje advent! Ser fram emot ditt nästa inlägg, din blogg är så inspirerande!

  5. Coco&Igor vill jag absolut också se. I dagens Magasinet i SvD fanns våningen i Gamla stan med. Satt och njöt av det fina hemmet. Kul att se att även du fångades av den.

  6. Tack för ett alldeles underbart collage! Inredning, modebilder, film och getter – du är en mästare på att få en blandad kompott att bli så välkomponerad! KramLops Har du inte bloggat om jordglober? Jag är på jakt efter en snygg! ds

  7. Ja, årets julklapp är inte en spikmatta, det är definitivt en get!Jag fnissar åt Linas kommentar, jag säger likadant: Oj, jag saknar dig visst lite. Säg inte att du har ett liv utanför bloggen. :)Hoppas allt är bra med dig/er…Nilla

Leave a Reply

Your email address will not be published.