Julaftonsmorgon

Om en vecka är det julafton. Henrik räknar ned och lider. Sju dagar kvar. Väntan är oändligt lång. Som vuxen med en del bestyr kvar tänker jag tvärtom. Det är faktiskt en vecka kvar. Det hinner man mycket på ;).

Vi har alltid kört den anglosaxiska varianten med jultomte som kommer genom skorstenen på natten och lämnar julklapparna för öppning på julaftonens morgon. Det vankas mer paket under dagen från julgäster, men tomtens öppnas på morgonen – för viss julefrid.

julaftonmorgon-copy.jpg

Min riktiga favoritdag i juletider stämningsmässigt är dagen innan julafton, men julaftonsmorgonen står även den högt på listan. Jag firar gärna den med ovanstående godbitar för de röda timmarna.

Pyjamas från Kappahl, morgonrock Frost från Pelle Vävare, tofflor från Shepherd, Philosophys Candy Cane till morgonduschen samt  Kusmis julte ,IKEA:s ljusstake och en röd snittamaryllis till frukostbordet. Happy Holidays!

8 comments

  1. Hej Weronica!Ja, hej och hå, tänk att det är julafton om bara en vecka. Vit blir den kanske också för en gångs skull. Din blogg är helmysig tycker jag och underhåller mig under mina långa amningsstunder i soffan 🙂 Roar mig även med att hänga på Styleroom där jag går under namnet JKJN. Är lite nyfiken på hur många läsare du har? Ha det bra!Jenny

  2. Precis så vill jag ha det julaftons morgon! Tofflorna fick jag förra året men det är inte mycket fårskinn kvar i dom efter ett års tofflande 🙂 Pyjamasen hoppas jag att tomten kommer med, gärna kvällen innan julafton!

  3. Här kommer tomten på besök tidigt oxå. Våra klappar får öpnnas hemma på fm i lugn och ro och dessutom hinnas lekas med lite grann.Detta skapar ett lugn och ótroligt mysig julafton.De stora förväntningarn avdramatiseras dessutom lite på det sättet.Till eftermiddagen och kvällen finns ju dessutom far och morföräldrars paket kvar.Kram Lina

  4. Vilket mysigt juligt collage! Vi brukade få varsin morgonklapp när jag var liten. Mina barn har också fått det. I år så vet jag inte. De kommer att få något bra på 4 advent i alla fall. Ha det bra.

  5. Hej!Jag kan tänka mig lite av det där till jul…Dock är det ingen lugn stillsam familjejulmorgon här, det är arbete som gäller på förmiddagen,- sen börjar julen!Julgodiset lät gott…men det brukar stanna vid tankens smak om allt gott man läser och skulle vilja prova på!Trevlig fredag!/ Mariette

  6. Måste bara gå in och tacka för en alldeles otroligt beroendeframkallande blogg! En dag utan dig o Helena finns bara inte, både collage och texter är så… classy, intelligenta, smarta, roliga, tja jag vet inte, men ni håller ständigt denna höga kvalitet. Jättetack från mig!Kram Jessica (-24 i Östersund just nu. Är det därför tofflorna i collaget verkar alldeles oemotståndliga?)

  7. Jenny: Tack! Så kul att du gillar bloggen! På Styleroom hänger jag inte alls, men jag kanske måste gå in nu och kolla upp dig 🙂 Jag har mellan 6 och 7000 unika besökare i veckan just nu enligt Tailsweep. Men jag vill ha fler – många fler. Bring them on :)Ida: Den där pyjamasen ser väldigt lockande ut – håller med! Jag har ett par gamla klassiska fårskinnstofflor i garderoben, men sedan jag började använda mina kära Ulle så går jag nästan bara i dem. Men man kanske skulle ta fram dem till den där julaftonsmorgonen :)Linruz: Jag tycker att julaftonen blir trevlig på så vis. Man slipper i alla fall oändligt mycket tjatande om när klapparna skall öppnas 🙂 Nilla: Jag var typen som älskade själva väntandet när jag var liten. Jag prenumererade på Starlet och sparade varje nummer i december för att riktigt kunna frossa på julaftonsmorgonen 🙂 Vi fick också ett paket under sängen. Sedan gillade jag att gå och vänta och längta. Mina bröder var mer av den tjatande sorten utan tålamod ;)Tulipa: Så kan det vara också. Jag arbetade på ett äldreboende när jag var yngre just på julafton och det var riktigt mysigt. Man skall göra det man tycker är kul och det man hinner med. Om du testar recepten, så kör med termometer. Då sköter sig smeten nästan helt själv. Tack detsamma!Jessica: Åh, vad härligt med lite lovebombing så här i juletider! Vi sträcker på oss något så in i Norden, Helena och jag 🙂 Tusen tack för dina fina ord!

Leave a Reply

Your email address will not be published.