Fredagssvepet: Vecka 51

I dag är det en magiskt fin vinterdag med sol som gör att snön glittrar. I helgen väntar gran, julgodis, pepparkakor, husfejning och julklappsinslagning. Barnen går på jullov på tisdag. Det är i sanning röda tider. Håll till godo med veckans fredagssvep!

5115fredag-copy.jpg

I juletider kommer det fram en slags tillåten sweetthooth. Det är precis som om vi ger oss själva ett frikort, för att sedan hamna i mellandagarnas överflödskänsla där vi börjar fundera över nyårslöften. Samma lika varje år. Det är väl en tradition så GOD som någon ;). Peppermint Bark från Williams Sonoma.

51fredagssvep-copy.jpg

Jo, jag vet att det är ägg på bilden – för övrigt en essentiell ingrediens på vårt julbord, alltid ägg med majonäs och räkor – men den är så vacker och stämningsskapande. För mig minner den just om det där nya som skall komma efter alla julborden. Friskt, krispigt och lätt. Pressbild: Royal Copenhagen.

Men vi stannar väl kvar i de snöiga juliga stämningarna ett tag till. Jo tack, ett sådant där litet blått paket skulle jag kunna tänka mig som julgåva. Reklambild: Tiffany.

512fredag-copy.jpg

Har Du kvar en av de där omöjliga julklapparna till någon som tycks ha allt? Ett av mina bästa tips är att ge bort en fotobok. Det är en sådan där sak som man kanske inte köper själv och det finns något som passar de flesta intressesfärer. Anne Leibovitz På Uppdrag är nyutkommen på Max Ström som har ett stort sortiment i genren. Pressbild: Max Ström.

Henrik och jag spelar mest sällskapsspel i denna familj. Anna är en rysligt dålig förlorare… I julklappssäcken kommer bland annat klassiska Den försvunna diamanten ligga. Nostalgi och spelglädje. Gammal karta över Afrika.

5112fredag-copy.jpg

I år kommer Ridderheims e-nummerfria skinka att ligga på vårt julbord. Jag skall baka något eget vörtbröd och med en skinkbit och lite senap är julens måste fixad. Klassiskt skinkfat från Rörstrand. Vi har fått möjlighet att testa produkter från Ridderheims serie Lilla Saluhallen.

513fredag-copy.jpg

Jag har tidigare skrivit om nyutgåvan av en av mina favoritböcker – Janet Frames självbiografiska svit. Nu kommer ännu ett självbiografiskt verk med en vacker framsida av Lotta Kühlhorn. En bok att sjunka ned med i läsfåtöljen i jul. Pressbild: Bonniers.

519fredag-copy.jpg

En av de finaste produktbilderna från hösten från H&M Home. Missa inte att det finns massor av väldigt prisnedsatta produkter hos dem nu. Om man gillar vitt krispigt, lite lantligt med linnekänsla eller marint och randigt finns det flera kuddar för under tjugolappen. Ta en titt om Du hittar något trevligt fynd. Pressbild: H&M Home.

518fredag.jpg

Jag har fått en ny favorit att sätta bland tenntrådar och spetsar. Jag fick en present av duktiga Klara på Missiripa som gör armbanden. Jag gillar det enkla och självklara uttrycket som samtidigt har det lilla extra. Fotografi: Weronica – En mammas dag.

Jag vill gärna ha en trevlig box att titta på som julunderhållning när man sitter med pysmage i mysbyxor kvällstid :). Jag har helt missat serien Mad Men som många tycks vara fast i, inte minst för miljöerna och stylingen. Jag tror att den tredje säsongen är på g efter nyår, så man kanske skulle köra ett race nu?

Jag har tidigare skrivit om min ambivalens inför fenomenet Ernst, men jag har bläddrat en hel del i julboken som jag gillar i grunden. Så jag må väl ge honom en chans i kväll då :). Bild av Roland Persson ur Ernst jul.

514fredag-copy.jpg

Den har inte premiär förräns nästa fredag, men jag börjar ladda redan nu. Bright Star av Jane Champion om John Keats. Julens måste-se-film.

5111fredag-copy.jpg

Min ultimata julsång behängd med barndomsminnen är när Agnetha Fältskog drar på i När det lider mot jul. Nostalgi.

5113fredag-copy.jpg

Kommer det månne att bli en vit jul? Signe Persson Melins fantastiskt vackra Gråsippa för Byarums Bruk.

5114fredag-copy.jpg

På med varma kläder och ut i den gnistrande snön! Med tanke på allt sött, behöver man en och annan skogspromenad :). Pressbild: Stjärna från Svensk Slöjd. Fotograf Ellionor Hall.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

Psst. Titta vad jag hittade bland de kommande boxarna. En av mina favoritserier på televisionen med brittiskt tjugotal när det är som vackrast. Jag har bokat!

12 comments

  1. Vilket härligt fredagssvep! Signe Persson Melins Gråsippa hoppas jag få ställa på vår gård någon gång. Älskar formen! Trevlig helg! Kram

  2. Inspirerande fredagssvep som alltid Weronica! Me like! *s*Angående serien Mad Men – så kommer det ett maraton på säsong 1 & 2 som börjar 1 januari på kanal 9 och håller på 1, 2 och 3/1Säsong 3 börjar den 7/1 på samma kanal.Jag kommer att sitt bänkad i soffan för att se säsong 2 som jag missat! Ha en skön helg!KramAnna

  3. Som vanligt ett härligt fredagssvep, denna fredag med en extra läcker godbit på slutet. Jag har verkligen väntat på att kunna köpa Huset Elliott på DVD, så nu har även jag bokat boxen och ser fram mot ett kärt återseende!Hoppas du får en mysig helg! Hälsningar Karin

  4. Huset Elliot, oj, det var länge sen. Det är barndom för mig. ;)Att göra egna Peppermint Bark är barnsligt enkelt och plågsamt gott! Recept finns bla i Vinterns söta av systrarna Eisenman.=)

  5. Härligt fredagssvep. Var inne på H&M Home och handlade lite på rean. Kuddöverdrag med marin känsla till sommarhuset och en stickad tröja. Kan behövas just nu -18 ute.Trevlig helg:-)

  6. Hej!Jag har letat i flera flera år efter Huset Elliot. Jag bokade på en gång. Tack så hemskt mycket. God jul.Mvh Malin i Borlänge

  7. Åh, äntligen, äntligen!!! Som jag har letad och längtat efter denna serie! Den fanns ett tag, men var rent ut sagt svindyr. Tack. Tack! För tipset…

  8. Ååå! House of Elliot! Älskade både serien och boken, minns jag! På jakt efter nya utekrukor? Jag ska hålla koll på vad du hittar. 🙂 Behöver nya, jag med.

  9. Huset Elliot, Signe Persson Melins Gråsippa, nya Jane Champion-filmen, den magiskt vackra Royal Copenhagen-bilden och nostalgitrippen via Försvunna Diamanten. Log igenkännande och gillande till allt i detta svep. Måste också säga att jag tycker att du lyckats få till en charmig och hyffsat estetisk gran trots, eller snarare på grund, av alla stora barnskulpturer 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.