Se vardagen: 8 januari

I dag tog jag faktiskt med mig kameran ut när jag skulle hämta barnen. Jag fotograferade Henrik och hans bästa vän på vägen. Jag måste säga att denna utmaning är väldigt inspirerande. Vårt liv känns väldigt väldokumenterat just nu. Sedan gäller det att hänga i. Och söka nya vinklar och vrår. Och ibland bara låta kameran ligga. Det känns roligt att vara igång. Sedan väntar nästa utmaning i datorn och finna en väg för att redigera, rensa och fixa med layouter och i förlängningen fotokopior och fotoböcker. Det gäller att få ordning i mappsystemet på ett tidigt stadium, så att det underlättar när man vill göra något med bilderna. Jag är dålig på det (läs usel…) och må skapa rutiner där. Jag funderar på att försöka samla alla bilder när man går över till en ny månad och beställa en del kopior så att det blir ett projekt som inte bara lever i datorn.

8januarironnbar-copy.jpg

Vi har en fantastiskt vacker vinter i år. Det kommer att vara väl värt att minnas framöver.

Trevlig helg!

10 comments

  1. Å, här har jag några tips som kanske kan vara användningsbara. När du lägger in bilderna i datorn, se till att rensa och ta bort bilder du inte vill ha kvar på direkten! Se gärna till att du även har tid att redigera dem på en gång.Ta 1-2 gånger i månaden (eller 1 ggr/vecka) och gör i ordning sidor till fotoboken/välj ut bilder att beställa från tryck (oavsett om du använder färdiga mallar hos leverantörerna eller gör själv i PS). På så vis sitter du inte där i slutet av året med ett jätteprojekt utan istället ett nästan klart projekt bara att klicka iväg beställningen till tryck :)Jag plockar även ut särskilda favoritbilder som jag kopierar till en särskild mapp som sedan trycks i en bok vid årets slut. I julas tryckte jag 2 ex av dessa som vi gav bort till far- och morföräldrar. Kanske kan vara något?

  2. Vacker bild! Vardagsfotografering är det jag gillar allra mest! Både att titta på och att själv fotografera. Det är absolut sådana bilder jag tar flest av men jag försöker också göra dem “snygga”. Min största utmaning nu är att lära mig nya systemkameran ordentligt som jag fick i julklapp. Och naturligtvis att också hålla ordning i fotobiblioteket… Svårt det där!Det finns en underbar amerikansk blogg med vardagsfotografering som jag gillar: http://36words.typepad.com/habit/ Ser fram emot att se fler av dina vardagsbilder! Perfekt “vidareutveckling” av din blogg helt i min smak! Kram Anna

  3. Hej Weronica!Härlig bild idag, även jag fotade ute på promenad idag, vid havet tillsammans med familjen eftersom vi är fyra stycken som fortfarande har jullov. det har varit en gnistrande kall dag. Tips ang att sortera så håller jag med Diana, sortera och gör backup regelbundet så sparar du tid när de är dags att beställa. Jag har redan påbörjat kommande projekt i form av kalender/fotobok till mor/farföräldrar, jag tar en bild i veckan och lägger i en mapp och innan det blir dags att beställa går jag igenom den och väljer ut de bilder som tilltalar mest.Hoppas nu ni får en fin helg!KramNettan

  4. TACK Weronica för att du berättade om att “Big Love” börjar ikväll igen. Jag hade nog missat det annars, och det vore definitivt trist att göra det eftersom det är en så bra serie!Tack!

  5. Jag får nog ställa mig i det ledet också. Jag har mina kort i datorn. Det var på något vis roligare för när man satt kring ett fotoalbum och mindes tillbaka. Att skicka iväg för att göra kopior är inget som jag har startat med och jag har haft digitala bilder sedan början på 2000 talet. Ja, du hör själv. Att starta med det projektet är som att bestiga Mount Everest.När jag får bättre tid kanske…Tack för en trevlig blogg/Carina

  6. Ett år tog jag ett foto om dagen. Dessa framkallade jag och satte in i ett fotoalbum. Jag har inte kommenterat bilderna mer än att jag har skrivit datumet under. Detta är ett av de projekt jag är mest stolt över. Jag älskar mitt år i bilder. Har tänkt flera gånger att göra om det igen, men det blir inte av. Det är ett STORT projekt. 🙂 Men nästa år kanske det är dag igen?

  7. Alla: Stort tack för idéer och tips. Jag är helt ny på fotoböcker, så jag har inte en aning om hur jag skall få ihop allt. Som ett test har jag dock tänkt att framkalla januari-skörden i kopior och bara sätta in i album. Vi får se. Jag lär återkomma i frågan.Jossa: Haha! Nix, just de rönnbären kan jag garantera att det inte var jag som fotograferade :)Carina: Jag tänker att jag börjar nu i alla fall 🙂 Sedan har jag ett dåligt samvete bakåt, men bättre att göra något nu än inget alls – typ. Vi får se! Det skall ju vara lite roligt på vägen också och inte bara tvång! Susanne: Sporrande att höra att någon har rott det hela i land :)Frida: Skoj att du gillar! More to come 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.