It´s Monday – vecka 2

3mandag5-copy.jpg

Jamen, då kickar vi igång igen! Måndag är det. Sannerligen. Den lättklädda videon kan jag klara mig utan, men den gungar fortfarande gott en dag som denna.

3mandag4-copy.jpg

Johanna Westman gör alltid fina kokböcker och är väl skyldig till en och annan mjukare mage efter allt julgodis :). Till våren kommer en kalasbok med en totalt maxad framsida. Westman har alltid fina recept, ett pedagogiskt anslag som talar till barn och inte minst snyggt layoutade böcker. Pressbild: Raben & Sjögren.

3mandag3-copy.jpg

Två kuponger som lovade 50 % på valfria böcker låg och brände i fickan på Ica Maxi i helgen. En blev denna och den andra blev Westmans Nya första kokboken som kom förra året. Min kokbokssamling är diger. En last helt klart. Tro det eller ej, men jag har ännu en utmaning till mig själv på gång gällande vardagsmatlagning. Mer av denna vara lite senare. Skärmdump av utdrag av boken hos Adlibris.

3mandag2-copy.jpg

På tal om maxat. Lisa Bengtssons Baronessa är en vårnyhet hos Mairo som presenteras på kommande Formexmässan. Rosor i megaformat. Pressbild: Mairo.

Det här omslaget gör mig glad varje gång jag ser det i tidningshögen. Jag tittar inte så mycket på Kate Hudson (mamma, hennes tuttar syns ju…) som på kompositionen och blomstren. Helt klart vårkänsla. Omslag på Harpers Bazaar.

Precis som jag skrev i fredags. Jag är Madmenifierad som så många andra. Jag är snart klar med de två första säsongerna. Det är omöjligt att inte bli förförd av den perfekt iscensatta scenografin. Sedan får jag lov att återkomma med analyser av machomän, hemmafruar, drinkar och cigarettoset.

3mandag.jpg

Nu kan man följa var siffrorna i Urbn Cal kommer från. Dagens 11:a är från Kristinehovsgatan.

2fredagssvep6-copy.jpg

Nu kommer de stora gröna växterna på trendbarometern. Jag fortsätter att gilla hortensia, pelargoner, St Paula och andra mormorsblommor, men nu kliver även exempelvis Monstera och klassikern Svärmors tunga fram. I barndomshemmet hade vi naturligtvis växten med de vassa bladen. Nu har jag blivit lovad några egna exemplar. Ett tecken så gott som något – i kontorsmiljön på Mad Men har de förstås – svärmorstunga. Bild:Odla.nu

2fredagssvep5-copy.jpg

Mitt i snöiga och kalla vintern spirar trädgårdstankarna som bäst. Det är ett bra tag tills besluten skall fattas där på plantskolan. Nu kan man bara tänka och klura. Och något har hänt med min intressesfär när jag hakar på ett prenumerationserbjudande på Allt om Trädgård. Man får ju en sekatör gubevars´. Jag tycker fortfarande att tidningen är lite hardcore för en nybörjare som jag själv som gärna läser mer lifestyle med lite snyggare layout och bilder. Jag bläddrar mycket i Trädgårdsliv och saknar Rosie. Det borde finnas utrymme för fler aktörer på trädgårdsarenan som är rykande het för tillfället. Pressbild: Bookbinders Design. Garden av Ingela P Arrhenius.

Ni missar väl inte klassiska Sense and Sensibility som går på tisdagar på SVT? I morgon vankas den sista delen. Man kan ju vissa av Austens romaner på sina fem fingrar, så det krävs något extra när man gör nya iscensättningar. Den här serien har det tycker jag. Det är ett fint ljus, vackra miljöer och framförallt så är Ellinors Edward mycket tilltalande.

Om Ni vill vara med i tävlingen om en liten goodiebag så är det sista dagen i dag. I morgon presenterar jag en vinnare.

Happy Måndag!

11 comments

  1. Måndagar kan vara…. alldeles underbara, som denna, när jag är hemma med två lovbarn och de leker tillsammans så fantastiskt duktigt, och mamman kan sitta här vid datorn, med en latte :)That’s my kind om monday!!/M

  2. eller kanske That’s my kind of monday, låter lite bättre.Barnen kallade på uppmärksamhet och vips försvann koncentrationen från tangentbordet 😉

  3. Saknar också tidningen Rosie som hade så snygga foton och gav mycket inspiration till en nybörjare som mig. Håller med om att ALlt om din trädgård är too much och tråkig.

  4. Makens svärmorstunga har överlevt alla flyttar ;-). Den står i köket och är stor och ful, men jag kanske ändrar mig nu. Ja jag gillar också Austen-serien på tv. Äntligen har de gjort en version som kan stå sida vid sida om den klassiska Pride & Prejudice med Colin Firth. Marianne är som jag tänker mig och Elinor också, för den delen. Och Edward tycker jag också är mycket sympatisk.

  5. Fiiint med stora blommor – jag har precis köpt en klassisk Fredskalla, och så några orkidéer förstås 🙂 … och själv sitter här otålig och väntar på leverans av mina egna “Mad men” ;)Ha en trevlig vecka!

  6. Härligt start på veckan. Det där omslaget ger ju närmast plågsam vårlängtan. :-)Har hittills missat Mad Men, men det får nog klickas hem en box eller två. Ha en god fortsättning på veckan!

  7. Å, jag faller som en fura för sådana böcker. Jag ska helt klart köpa mig Johanna Westmans nya. Snyggt omslag dessutom tycker jag:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.