Vintervackert

bloggkrokus-copy.jpg

Köp er några små krokusar i mataffären. Tjugo riksdaler styck kostade de här. En liten kruka med hopp mitt i januari.

bloggved-copy.jpg

Så står jag där likväl. Och tjatar. Fast jag nästan svurit på att jag inte skulle göra det, inneråtta som jag själv var som liten. Vi är ute en liten stund nu när det är soligt. Ni kan gå in och leka sedan. Ni behöver bara vara ute en liten stund. Vi kan ta med pulkorna. Eller så kan ni spela lite bandy. En liten stund i alla fall. Jodå, barnen är ute ganska mycket, men ibland är det trögt. Och jag drabbas av mammasamvetet när det spelas för mycket. Mario rules. Typ. I dag var det Henrik med kompis som fick en dos. Och de var ute. En liten stund. Och klättrade i snöhögar. Jag var sådär vuxenute som jag tittade konstigt på när jag var liten. En sådan där som hyllar den höga luften. Vintersolen. Frosten. Det vackra. Nu är vi alla inne. Och nu skall vi tända en brasa. Till allas behag :).

12 comments

  1. Ha Ha!Så sa jag hela julen. Ut en stund mitt på dagen och sen får ni spela DS, Wii och allt var det var.Jag tror ändå att det är viktigt att de kommer ut en stund. Få titta på något annat än en skärm.När jag var liten fanns det inte så mycket som lockade inomhus förutom den varma chokladen och 1 timmes barnprogram klockan 17 om ens det. Så jag var ute väldigt mycket. Det fanns dessutom fler spolade isbanor än det gör nu. En liten stund är bättre än ingen stund. Sen blir belöningen med brasa så mycket bättre.LiseLotte 🙂

  2. Mmmm är otroligt sugen på små krokusar jag med.Tor nog det slinker ner några snart i en korg.Kallt fast termomentern visar på mindre än för några dagar sedan.Här ville lillebror testa den nyspolade rinken efter dagis så nu försöker jag få liv i stelfrusna tår.Kram Lina

  3. Jag har en av varje sort… yngste sonen, snart 8, har levt på skridskobanan hela helgen, tre timmar i lördags trots -15 och två igår… den äldste, just fyllda 11 stannar helst inne men jag körde ut honom en timme i längdåkningsspåret i söndags med mormor och morfar….hela lördagen satt han inne och spelade, lästa manga och hade det myyyysigt – men han blev rätt rastlös framåt kvällen! Och på söndagen mådde han helt klart bättre.Själv sitter jag här och angstar över att jullovet är slut och att jag inte hunnit ut i skidspåret idag.För mig handlar det inte om något moraliskt måste utan att vi inte är gjorda för att sitta still 24 timmar per dag. Jag sitter här framför min burk 8 timmar varje jobbdag nästan, och det blir inte BRA om jag inte också hinner med träning och uteliv. Jag blir tröttare, orkar mindre, får mindre gjort, blir mer stressad när det är mycket osv osv i en oändlig spiral smo bara går nedåt. Med lite lagom motion klarar jag vad som helst! Så ut med dig och ta med barnen 🙂 (och gör som jag också, få dem att faktiskt vara ute själva! Herregud, inte var alla vuxna ute när vi var små? Eller??

  4. Ja, tänk så rätt det är; “Mamma är lik sin mamma…”! Tänk sedan att barnen blir ännu lite större. Då får man helt enkelt fösa ut dem och följa med själv för att delta i aktiviteten, för vad ska man göra ute?! 🙂

  5. Så härligt med krokus! Jag försökte förra året, men de klarade sig inte särskilt länge. Jag tror det är för varmt inne, hemma hos oss.

  6. Alldeles underbara bilder! Vad gälller att få ut barnen en stund varje dag så tampas jag ständigt med samma problem. Saken är också den att jag glömmer mig själv. I stället passar jag på att göra andra viktigare (???) saker medan de stojar på gården. Nästa gång skall jag vara med och stoja!

  7. När det är såhär kallt, och dottern gillar att sitta i snön och sopa runt med den, så är det ganska kallt att stå och vara vuxen bredvid… Men på julafton, när det var kramsnö, då byggde jag av hjärtans lust både snölyktor och gubbe och gjorde snöängel till barnens förtjusning. Mer kramsnö åt folket!

Leave a Reply

Your email address will not be published.