Fredagssvepet: Vecka 3

vecka3carolines-copy.jpg

Essensen av drömmen om den där perfekta helgbrunchen. Först sova tills man vaknar av sig själv. Sedan läsa morgontidningen med alla bilagor. Efter en lång stund känna att man börjar bli lite hungrig. Och då komma till detta – eller i alla fall en del av det. Men inget kaffe för min del dock :). Illustration från Caro-lines .

vecka3fredag-copy.jpg

Te – alltid för min del. Jag är dock novis när det gäller det omskrivna vita. Jag sneglar, liksom andra, mot Clippers ack så vackra förpackningar. Allt rätt tänkt av Londonbaserade Big Fish. På nätet finns Clipper bland annat hos Hildur.

vecka3fredag1-copy.jpg

En förpackning med ett helt annat uttryck och även den känns helt rätt i mina ögon. Svenska syltningssällskapet vill göra oss medvetna om naturliga ingredienser och syltmakandets konster genom varumärket Äkta Sylt. I konceptet med den där perfekta brunchen skulle jag mycket väl kunna tänka mig en scones med lite apelsin, citron, kakaoböna, vaniljstång och socker.

I kväll har Nancy Meyers senaste It´s Complicated Sverigepremiär. På söndag visar trean Meyerfilmen Something´s Gotta Give som man om inte annat bör se för dess interiör om man är inne på klassisk New England-stil. Köket ovan som är med i filmen torde ha gett upphov till många drömmar. Jag skrev om det här när jag tänkte kring vårt kök under husbyggnationen.

vecka3fredag5-copy.jpg

I går presenterades de officiella bröllopsprodukterna på Formex med anledning av det kungliga bröllopet den 19 juni. Jag visade porslinet för min mamma som älskar det mesta som har med kungligheter att göra, men till och med hennes omdöme blev ett nja :). Åhléns små askar tycker jag dock om. De påminner om estetiken hos Ladurées macaroonboxar. Och sedan gillar jag att SVT har rekryterat Ebba von Sydow till bröllopsbevakningen. Ett kungligt år lär det bli.

vecka3fredag7-copy.jpg

Himla presenterar sin vårkollektion med somriga bilder från gotländska Furillen. Ljuva Gotland. Jag längtar.

Filmen har stannat kvar hela veckan. Så vacker den är.

vecka3fredag8-copy.jpgNu måste jag naturligtvis läsa Penguins utgåva med kärleksbreven från John till Fanny.

vecka3fredag9-copy.jpgMan får liksom inte nog av en dag som – fredag :)!vecka3fredag10-copy.jpg

Förföriskt vackert från svenska Mateus som presenterar sin vårkollektion med fjärilar. Fjärilar har synts  ett tag och i vår flyger de fritt. Om man gillar ett grafiskt uttryck verkar dessa kuddar från Ellos vara ett fynd.

vecka3fredag12-copy.jpg

Det är apelsintider. Passa på och ät nu när de är som godast. Vi har ett orange berg i fruktkorgen, så jag skall försöka mig på någon apelsinrelaterad dessert i helgen. Jag sneglar på ugnsbakade apelsiner med aningen socker och mandel på från min nya bibel. Jag tänker mig även vaniljglass enligt ett Bergenströmskt recept. Jag får lov att återkomma med recept om det blir lyckat.

vecka3fredag3-copy.jpg

Jimmy Schönning har åter stylat Åhléns inredningskoncept. Denna gång är temat Växtkraft. Jag har ju sagt det. Fram med alla stora gröna växter :).

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

13 comments

  1. Men hjälp en sån där massa grejer har vi ju inte ens på hotellfrukosten som jag är bortskämd med på jobbet 🙂 Håller med om att det är kul att de gröna växtrerna kan få komma ut igen ur garderoben.Trevlig helg!

  2. Åh vilket härligt fredasgsvep Weronica, jag njuter av att läsa det då jag precis har vaknat efter att ha jobbat tre nätter. Kan rekomendera att du provar vitt te, det är gott. Ha en underbar helg!Kram

  3. Det kunliga Porslinet, nja jag instämmer inte min melodi, Matteus i’m in lööööv:) Ska inhandlas snarat:)Jag har smygtittat på It’s Complicated sååååå bra säger jag bara! Ett måste absolut:) Ha en mycket fin helg, nu ska jag vila mina fossingar:) Kram kram Mia

  4. Håller med, det kungliga porslinet kommer inte att finna sin väg till mig. Ebba v S som bröllopsexpert? Vad har hon att tillföra? Allvarligt?Jättesnyggt och inspirerande fredagssvep som alltid!ps Gör apelsinsaft, sååå gott och enkelt! Kram/Elisabeth

  5. Hej! Vilken fin blogg du har! Urfina bider och härlig stämning! Du hamnar genast i mina favoriter. Ha en fortsatt skön helg!

  6. It’s complicated har gått her i Norge noen uker nå, og vi måtte selvfølgelig få med oss det siste til min favvo Meryl Streep. En fantastisk film, har ikke ledd så mye på lenge! Hennes kjøkken i filmen, både det gamle og det nye, er helt nydelige :o)Kan absolutt anbefales!

  7. Just that is necessary, I will participate. Together we can come to a right answer. \r\n[url=http://albatros.swinoujscie.pl/czas-klubu-adac-na-polske/2011/06/21/]ubezpieczenie[/url]

  8. Fantastic beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea \r\n[url=http://www.biuro-rachunkowe-wisniewska.pl]biuro rachunkowe łódź[/url]

  9. I think, that you are not right. I am assured. Write to me in PM, we will communicate. \r\n[url=http://trysteeplehill.com/wlasny-dom-pomoze-ci-odnalezc-spokj-i-wytchnienie/ ]projekty domów jednorodzinnych[/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published.