It´s Monday – vecka 5

5mandag-copy.jpg

Den första februari med fri ljusterapi. Det är bara att titta ut. Allt är vitt. Jag är fortfarande kvar i min vintereufori. I dag lyssnar jag på Billie. Meditativ terapi på hög nivå det med.

Februari är semmelmånad. Jag fortsätter min giv med frukt- och bärdesserter med alternativa tillbehör, men semlor är semlor och äts traditionsenligt såklart. I år inspireras jag av Sanna Töringe. Bild: Helene Toresdotter/Recept.nu.

5mandag3-copy.jpg

I går satte jag upp Sarah Jessica på min inspirationstavla igen. Ett favoritomslag från Harpers Bazaar mars-09.

I kyliga tider passar jag på att tipsa om en av mina favoritprodukter som vi använder till allt här hemma. Små blesyrer, små torra fötter, torra fläckar, till läppbalsam – tja det mesta helt enkelt. Jag gillar Egyptian Magic.

Om man bara vill sjunka djupt ned i en soffa i kväll och titta på lite okomplicerad feelgood, så rekommenderar jag 13 going on 30 i trean 21.00. Garner och Ruffalo är riktigt söta ihop.

5mandag6-copy.jpg

Jag behöver utöka mitt register när det gäller krismat. Barnen blir överlyckliga över korv och makaroner. Jag blir det inte. När jag såg Kulturelles recept på morotssoppa blev jag nyfiken. Det skall definitivt testas.

Jag kom inte iväg på Coco before Chanel när den gick på biograf. Nu finns den på DVD. Jag hoppade raskt på ett erbjudande från Damernas värld där filmen ingick. Lite vårmode och lite film. Tja, kan vara något.

På läslistan – Den röda grevinnan av Yvonne Hirdman. Hirdmans mor med sitt faschinerade liv bildar bakgrund för en exposé över europeisk historia. Jag vill läsa.

5mandag4-copy.jpg

Polarn och Pyret har en omröstning på sin sida vilken favorit man har av sju äldre mönster som tidigare har varit i produktion. Vinnaren gör comeback i höst. Min favorit bland mönstren är solklar – Gunila Axéns Bä bä vita lamm från 1975.

Happy Måndag!

17 comments

  1. blev succé! Semlor däremot är jag inte så förtjust i – lite för mastiga för min smak. Coco Chanel-filmen ska jag gå och se på en filmklubb i mitten av februari. Filmen visades aldrig på vår biograf i stan, men nu får jag äntligen se den! Det ser jag fram emot. Ha en skön måndag!

  2. Oj – allt jag skrev kom inte med i kommentaren ovan! Det som blev succé var ditt tips om apelsinklyftor i ugn med muscovadosocker. 😉

  3. Har inte heller sett filmen om Coco så erbjudandet på DV fylldes snabbt i. Lite modeinspiration och en härlig film att se fram emot. Härligt.

  4. Så var det måndag igen! Härligt att börja veckan med ett av dina svep. Det där semmelreceptet ska jag testa! Morotssoppa är en av mina favoriter så jag ska kolla in det receptet också. Mitt favoritrecept på morotssoppa är lite annorlunda men lättlagat det med. Kanske ska jag blogga det!? 🙂 Coco Chanel-filmen såg jag på bio och den var helt klart sevärd! Ha en fin vecka!

  5. Jag rekommenderar lite finriven färsk ingefära i morotssoppan, det lilla extra gör susen! Kanske aningen vitlök också om man vill, men ingefäran är grejjen. Mvh Lisa.

  6. Japp, Weronica, du drog i gång min shoppingnerv. Nu har jag också nappat på DV prenumerationserbjudande! Ser fram emot leveransen! 😀

  7. Helt klart Gunila Axéns Bä bä vita lamm. Vilket underbart tyg.Jag som är helt solokvist nu när resten av familjen är i Sälen ska nog ta och äta en semla eller två, små då.

  8. Hej Weronica,Jag återkommer ofta till din blogg, den är både snygg och inspirerande på många sätt! Jag kommenterar sällan, men ska bli bättre på det: )På tema morotsoppa så delar jag gärna med mig av denna, hittade den i Amy’s blogg för något år sedan och det är ett toppenrecept! När jag är ambitiös elelr superhungrig brukar jag göra kycklingspett till. Men ett gott bröd räcker såklart.Hälsningar LinaIndonesisk morotssoppa2-3 port4 stora morötter2 msk olja½ gul lök1 vitlöksklyfta1 msk finhackad ingefära2 limeblad eller 1 lime8 dl vatten165 ml kokosmjölk2 msk grönsaksfond½ grön chilifruktsaltsvartpepparEn solgul soppa med smak av kokosmjölk som man blir riktigt glad av en ruggig dag. Laga den helst inte i järngryta eftersom det kan ge bismak. Skala och skär morötterna i slantar och fräs dem i olja i en gryta i någon minut. Hacka lök och vitlök och blanda ner tillsammans med ingefära. Lägg i limebladet och låt det fräsa med i några minuter. Om du har svårt att hitta limeblad i butiken, så skala av lite av det gröna skalet från en limefrukt och finhacka det istället. Häll i vatten, kokosmjölk och grönsaksfond. Kärna ur chilifrukten, finhacka den och blanda ner den. Låt soppan koka i ca 10 minuter, tills morötterna börjar kännas mjuka. Fiska upp limebladet och mixa därefter soppan i en matberedare eller direkt i grytan med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar, späd med mer vatten om du tycker att soppan blir för tjock.

  9. Verkligen ett underbart omslag. Älskar färgerna! Semlor får jag inte nog av så här års. Minst två varje helg är ett måste. 🙂 Nu har jag också röstat på Bä bä vita lamm – klart finast.

  10. Alla: Stort tack för era fina kommentarer! Jag läser alla med glädje! Morotssoppan blev i all enkelhet väldigt god. Jag skall testa att spetsa den lite framöver. Stort tack för bra tips där!Lotta: Om du följer länken kommer du till Accessora där jag har köpt krämen några gånger. Jag har även handlat den från http://www.hqhair.com Rekommenderas varmt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.