It´s Monday – vecka 6

Jamen, nu förstår jag. Att titta på Twilight (i spåren av viss vampyrbesatthet samt tillika Svindlande Höjder) är att kastas tillbaka ett antal år i tiden. För mig var det Tom Cruise och Patrick Swayze, men hade jag varit fjorton nu så hade jag naturligtvis blivit handlöst förälskad i Edward Cullen. Och önskat att en vacker vampyrpojke kunde ha kommit och tagit mig bort från tonåren. Det är lätt att falla även nu.

6mandag11-copy.jpg

Lite samma känsla får jag av Taio Cruz. Fjorton all over igen. Högsta volym på flickrumsstereon. Nu pepp till träning – jag går fortfarande i gång av sådant här.

6mandag10-copy.jpg

Lappar av olika slag syns överallt denna vår. Lapptäcken finns i många varianter. Jag skulle gärna se den kommande Quilts 1700- 2010 som är vårutställning på Victoria & Albert Museum i London. I samband med den ger man ut textilier i samarbete med anrika Libertys.

6mandag5-copy.jpg

Alla pratar om den – An Education – av Nick Hornby.  Det här är en film så välspelad att man bara vill gråta tyckte Svenska Dagbladets Jeanette Gentele. Det måste man naturligtvis se med egna ögon.

Hur går det med läsningen av klassiker :)?! Jag är så nöjd att mitt initiativ för egen del har lett till att det ligger små staplar med böcker på lite olika ställen i huset. Jag läser igen. Det känns mycket bra. Reklambild från Cath Kidston.

Jag fick en länk på mejlen (tack!) till Godmorgon världen i P1 som handlar om Pyjamas från maktplagg till mysplagg med utgångspunkt från Don Drapers randiga nattbeklädnad i Mad Men. Hörvärt! Jag associerade till klassiska Brideshead Revisited med Sebastian i siden.

Jag trodde att det var stört omöjligt att någonsin se Edie Falco som något annat än Carmela Soprano. Vissa skådisar blir sina roller på gott och ont. Men tji fick jag. Nu ser jag Nurse Jackie. En andra säsong är på g i USA. Jag längtar efter mer skruvad sjukhusaction.

Kungen av ränder – sir Paul Smith – är hedersgäst på Möbelmässan i Stockholm i veckan. Det var med en läsvärd artikel i SVD i går.

6mandag3-copy.jpg

Fin stämning i bilderna med ISAK:s nya barnkläder.

Kärlek till ett ställe på jorden. Jag, och många, många med mig, har tittat extra mycket på gamla kartor, jordglober och liknande ett tag nu. Denna idé tycker jag mycket om. Jag vill leta upp en karta över Gotland och brodera ett litet hjärta där. Jag har sett Refashioneds ting på flera ställen, bland annat hos Kix Koll.

6mandag8.jpg

Bästa och snyggaste städprylen just nu. Jag köpte en liten variant i Visby i somras för att testa och det fungerar alldeles utmärkt. Nu har vi även en längre variant –  Strutsdammvippa från Hemlängtan. Faktiskt – en gnutta – skojigare att städa med denna :).

Hösten ser mycket lovande ut när det gäller klassiskt dammode som jag är så svag för. Jag tittade in på Chloés Prefall 2010 genom Hotspots försorg. Tjusigt!

Happy Måndag!

15 comments

  1. Jag gillar den låten! :-)Så söta barnkläder från Isak. Kartor gillar jag med, kanske ska man leta rätt på något gammal sjökort och rama in. Filmen låter fin. Underbart inlägg. Ha en fin kväll.

  2. Åh ja vampyrer, jag älsakr filmerna och jepp 14 igen it is;) Jag längtar till trdje som kommer i sommar redan:)Kram kram Miaps. man ska inte underskatta taio heller;) min melodi:)

  3. Härligt med måndag igen! 😉 Kartidén är verkligen söt, om jag kommer över någon gammal karta så. An education låter som en film i min smak! Tack för tipset!Ser fram emot dina må-bra-tips. Jag har just kommit igång med Friskis och svettis efter att det senaste året inte riktigt hunnit med. Men precis som du tänker jag försöka satsa på mig själv och att må bra i år!

  4. Hejsan,det var ett tag sedan jag skrev något, men jag har väntat så läääänge på att du skulle ta dig an filmen Twiligth =) så nu kunde jag inte låta tillfället bero.Själv är jag som sagt 37 år, och lusläst böckerna och har fallit djupt och intensivt för denna småbarnsmorsas (Meyer) saga om vampyrer. Min “analys” är att det är “omvända” roller från det som vanligtvis porträtteras, dvs. mannen som är så hopplöst förälskad i kvinnan till den grad att han inte vet hur han ska stå ut (visserligen är hon det också…men…you get my point…) som gör att berättelsen är så fängslande även för en vuxen småbarnsmorsa såsom tonåringar.Och som vanligt är du väldigt duktigt på att få till det daglingen på din blogg. Passar på att säga det också när jag ändå är igång.

  5. *Hade gärna sett quilt-utställningen i London, just nu känner jag mycket för att sammanfoga mindre detaljer till en större helhet. * Älskar det skräddade modet som vi verkar få se mer av! Finner det bara lite svårt att applicera på mitt liv som småbarnsmamma i förorten 😉 * Slukar avsnitten med Nurse Jackie, brukar tänka på henne och fnissa lite när jag sitter inne på min expedition med högar av papper, eller står i läkemedelsrummet och räknar mediciner som aldrig verkar ta slut 😉

  6. Dammvippor är egentligen mycket mer praktiskt städverktyg än alla mirakeltrasor i världen. Köpte en ful färgglad för att städa elementen och nu vill jag ha en snygg i strutsfjäder för alla andra ytor. Det ska förövrigt bli kul att följa din “må bra kategori”

  7. Alla: Tack för era fina kommentarer! Hoppas att er måndag blev just – happy :)Annika: Åh London i April. Nu blev jag aningen sugen jag med :)Charlotta: Nu har jag beställt böckerna också 🙂 Jag får lov att återkomma med intryck sedan, men efter vad jag har läst om fenomenet, så finns det precis som du säger lite olika ingångar och att det är möjligt att inte göra den klassiska tolkningen med underordnad kvinna. Och sedan måste jag se resten av filmerna såklart. Ack, ack, man kan fastna oavsett ålder här som sagt!Ida: Ja du, det är inte alltid man får till det där skräddade modet. Vi får väl se 🙂 Haha! Kan tänka mig att Jackie är lite extra kul när man är i den där miljön ja. Jag gillar henne. Min typ av serie.Solåkra: Testa strutsvippan. Den är faktiskt jättebra!

  8. Härliga bilder! Kan behövas en dag som denna när snön vräker ner. Det där med Edward Cullen kan nog mycket väl stämma. För mig var det också Patrick Swayze, men visst känner man det där suget igen när man tittar på exempelvis Twilight. Det är något speciellt med sådana filmer och dess huvudpersoner 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.