Må bra: Snällhet

mylife3-copy.jpg

Ja, läget är ju zero just nu när det gäller mina träningsrundor eftersom jag mest ligger i soffan. Jag vill inget hellre än att komma igång igen, men det är ju totalt kört för tillfället. Det lär väl också så förbli ett litet tag framöver. Jag funderar en hel del på det som har stoppat mig förut. För jag har ju gjort så här många gånger innan. Tränat mycket. Blivit sjuk. Och inte kommit upp ur den där soffan igen.

mylife1-copy.jpg

I dag blir jag väldigt inspirerad av Linna Johanssons ord om snällhet i träningen. En seriös träningsrutin består inte bara av enskilda rundor i spåret. En seriös träningsrutin flyttar in. Ja jag vill likna det vid att låta en vän flytta in hos dej. Så klokt. Jag kan resonera så om annat i livet. Men jag har inte varit speciellt framgångsrik när det gäller träning hittills. Jag har lyckats under perioder av mitt liv, men det är ingenting som har varat. Jag har haft en tendens att isolera de där rundorna till något specifikt. Till kryss på ett papper. Till något som skall avverkas. Duktiga jag som gör allt detta. Men sedan har det varit stopp. Jag har inte lyckats med att se träningen som en vän att hålla i handen när det gäller att få till livet. En vän som alltid finns där.

mylife2.jpg

Snäll är ordet för dagen alltså. Jag kommer att bli frisk igen. Då skall jag inte bära en stor mental skylt som säger misslyckande. Då skall jag bara snöra på mig skorna och gå ut. Inget dramatiskt. Bara göra det. 

Och med det drar jag filten över mig igen. Snäll som jag är :).

Favoritplädar från Yllet.

17 comments

 1. Krya på dig! Och du kommer snart att äntra spåret igen. Jag har med försökt att komma igång igen, och det går i vågor med träning för min del. Övertygar mig själv att det kommer att gå lättare när våren kommer 🙂

 2. Ja, det var ett fint sätt att se på träning! En vän som vill dig väl:) Det är svårt att sätta igång kan jag tänka, om man ser på det som en förpliktelse. En stark rekommendation från friskhetsförbundet – typ. Nä, usch, det är väl därför jag aldrig riktigt heller har tyckt det känts speciellt lockande. Tack för inspirerande tankegångar!Krya på dig!

 3. Jag vet hur du menar. Det gäller liksom att hitta viljan, sugen, inte bara att det är ett trögt måste. Något som har hjälpt mig lite är bland annat;http://missagda.blogspot.com/Hon skriver så himla glatt och smart och lätt om träning. Om att det faktiskt är kul. Det är kul. Om man bara hittar sin grej. Eller sina grejer. Och gör det till sitt eget. Och när man väl kommer igång ordentligt blir det lättare och lättare och roligare och roligare.

 4. Oh, varför blir det så där hela tiden! Man kommer igång med träningen, och så faller man pladask ihop i en förkyld, febrig hög… Motigt. Hoppas du blir bättre snart!

 5. Ajaja envisa sjukdomar.Hoppas att det ger med sig snart.I dag är jag lycklig då käara syster kom med sista Twilight boken. Så här ska det läsas.Kram kram Lina

 6. Hej Weronica & kul att du hittat till min lilla träningsskola! Och ännu roligare om du tycker att den är inspirerande!Ständiga sjukdomar är ett gissel. Jag brukar säga att de är en del i processen. De sitter i ett tag men tillslut släpper de, även om det kan ta lång tid. Och som du själv skriver, träna mindre hårt, är också ett tips för den som plågas av snuvor som avlöser varandra.

 7. En sund inställning, säger jag. Det måste bli en vän för livet och hur blir det det? Jo, gnm att se fördelarna, känna lust och förnöjsamhet.Krya på dig!

 8. MM sunt sunt, förra våren hade N och jag för vana att ta en bollipompa promis, vi gicck 30 min var då och turades om vem som gick först..vi gick varvet runt området vi bor, ja du vet ju typ ungefär hur långt det är;) Helt perfekt vardags motion! Vi ska ta upp traditionen i vår det är spikat! Krya på dig då vännen:)Kram kram Mia

 9. Hejsan!Hoppas du haft en toppenonsdag this far. Jag har varit på universitetet hela dagen, men nu snart ska jag laga en extra god middag till min älskade man, vi lyxar med oxfilè trots att det är vardag=) Recept kommer i bloggen.Kikar in lite senare..kram så länge!

 10. Förstår dig precis! Själv har jag helt kommit ur gängorna och det är inte första gången. Denna gång är det pga av ruckade rutiner då jag nyligen började på ett nytt jobb. där jag just nu lägger all min fokus. Längtar tills jag känner mig lite mer varm i kläderna och har hittat mina nya rutiner. Håller tummarna för att jag är där när snön har smält och jag kan dra på mig löparskorna igen :)Hoppas att du mår bättre snart! :)Mvh Sophie?

 11. Krya på dig nu och hämta kraft ordentligt!!otroligt bra ord som du skrev om att träningen ska bjudas in som vän, jag kände igen mig mycket väl i din beskrivning ang träning.Efter att ha läst dessa ord har jag som mål att ändra fokus på min egna träning och se det som en vän 🙂

 12. Det kommer att bli bra igen! Bra att du tar dig tid att vila. Ingen mår bra av att forcera kroppen då den inte är i träningsläge. Att vara snäll mot dig själv låter som en utmärkt idé.

 13. Blossom Tainton hade ett råd gällande träning och att få det gjort; “Antingen så gör du det eller så gör du det inte”. Thats it. Jag ska nog försöka tänka lite mer så…inte linda in det hit och dit. Bara kör. Om det sedan blir en 10 min promenad eller ett löppass spelar inte så himla stor roll. “Just do it”. Träningen måste bli lika mycket vän som tandborstningen.Gillar Linnas blogg, läser gärna träningsbloggar som skrivs av mammor (som inte har tid att vara på gymmet 3 timmar varje kväll). Din blogg är super i alla fall! Krya på Dig!

 14. Alla: Tack för era rader! Jag läser och begrundar och känner mig peppad. Jag ler lite åt mig själv – Malin – åt Blossoms ord. Precis så har jag resonerat massor av gånger när det skall nojas om fikabröd. “Inte borde jag väl” “Skall jag verkligen unna mig”, “Nej, i dag är jag duktig och tar inget” “Men vad händer om jag äter den här?” etcetera. Sådant blir jag lite smått galen på. Ät eller låt bli. Sluta ladda en bulle med massor av känslor – typ :). Samma lika om träning alltså. Ja, det ligger ju en del i det. Kör eller inte. Jag vet att Linna Johansson har analyserat detta med Nike:s klassiska Just do it och menar på att det inte är så enkelt. Det behövs förutsättningar också. Det ligger en del i båda sätten att se det. Heja oss! Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.