Bokrealisation

inredmedblommor-copy.jpg

Bokrealisationen närmar sig. Det är inte samma sak som förr, men det ingår fortfarande i en ritual att sitta med katalogerna och sätta kryss på de böcker man önskar sig. Först blir det många kryss och sedan minskar listan för att till slut innehålla de som man verkligen, verkligen vill ha. Nu klickar jag, istället för att trängas i bokhandeln. Utbudet är olika hos de olika nätaktörerna och det lönar sig att jämföra priser. Nu är det tillfälle att köpa lite onödiga glassiga soffbordsböcker, när de inte kostar mer än en dyr tidskrift. Mitt första klick blir Tricia Guilds Inred med blommor.

vaskorbokrea.jpg

Sedan klickar jag även hem Johanna Davidssons Väskor. Om man gillar den här genren kanske den omdebatterade Martina Bonniers Fashionista lockar också? Det är modeskola på en högre nivå än de flestas plånböcker, men gott att titta på när man är på det humöret.

monikasmenyerbokrea.jpg

Jag har redan alla Monika Ahlbergs årstidsböcker, men om man inte har dem, så finns ett gyllene tillfälle nu. Jag har långtifrån lagat varje recept i dem, men jag gillar förankringen i årstiden och stämningen man får när man bläddrar. Mitt val för dagen i den digra kokboksfloran blir Sanna Töringes Sannas enkla festmat. Jag gillar det mesta hon gör, så säkert även denna lilla bok. Missa inte heller hennes Drömmen om en trädgård.

När det gäller skönlitteratur finns en del favoriter med. Jag vill läsa Enquists senaste, så den är hemklickad. Gaskells klassiker har jag i pocket, liksom Helena Henschen som jag läste i somras – jättebra- och två av Joyce Carol Oates senaste.

11 comments

  1. UNderbart med bokrea! Jag som mest handlar pocket annars brukar passa på att botanisera bland “de hårda”…Kokböcker brukar man kunna hitta till vrakpriser!

  2. Ja en ny kokbok kan det nog bli, kanske Morberg, den verkar finnas till bra pris lite överallt. Jag har dock inte sett tv-programmet så jag vet inte om jag gillar hans matlagning!Inred med blommor låter väldigt intressant. Älskar Designers Guild 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.