Klassiska böcker

narnia1-copy.jpg

Jag var fullständigt uppslukad av Narnia-böckerna när jag var liten. Jag vet att jag tänkte att köpa hela serien när Anna var med på sin första bokrealisation som bebis, men jag har behärskat mig på något vis. I morse påmindes jag i SVD om att den finns detta år för en mycket ringa peng.

Nu har jag bokat böckerna för högläsning. Kanske man skulle spara dem tills sommarens Gotlandssemester för att kunna köra Narnia-race när regnet smattrar på rutan? Jag minns inte riktigt hur gammal jag var när läste böckerna, men om de inte fungerar så känns det åtminstone rimligt att lägga dem på lagring några år nu.

För övrigt närmar sig februari sitt slut. Jag försvann ju in i bubblan med Edward Cullen såväl på film som i bokform, så jag får lov att börja om i Doktor Glas i klassikerklubben känner jag. Jag hade tänkt att läsa Bengt Ohlssons Gregorius i anslutning också. Vi får se hur mycket läsning det blir i sportlovsveckan. Sedan skall det bli en ny klassiker för mars månad. Vad känner ni andra för? Jag har bland annat Jane Eyre, David Copperfield, Mot Fyren, En ängel vid mitt bord och Brott och Straff på lagret här. Utslaget för mars kommer denna vecka :).

Affisch för Narniafilmerna som jag inte har sett.

13 comments

  1. Barnen har fått alla Narnia-böckerna. Jag har inte börjat med högläsningen ännu utan sparar dem lite… Klassiker för egen del blir inte riktigt av. Jag tänkte dock ,redan i fjol att jag borde läsa eller läsa om fler klassiker. Vi får se… 🙂

  2. Jag fullständigt älskar Narnia – lika mycket nu som då. Allt är så förtrollande vackert och spännande. Åh Aslan – världens bästa finaste Aslan. Nä, jag har inte vuxit ifrån det magiska landet än. Filmerna var dessvärre lite av en besvikelse men däremot så tycker jag serien från BBC är fantastisk.

  3. Javisst är Narnia bra, både böckerna och filmerna. De ska jag absolut läsa för Alvin när han blir större eller varför inte börja redan nu?

  4. Det är mysigt med böcker. Om Narnia böckerna är på bokrean får de absolut följa med mig hem. Men jag har inte sett dem i någon rea katalog ännu.Just nu läser vi en jätte mysig barnbok som heter “Edward Tulanes Fantastiska resa”. Verkligen en högläsnings bok att rekommendera!Kram

  5. Mia: Haha! Kan så vara kanske ja 🙂 Men han växer – garanterat!LiseLotte: Jag minns några kartor i alla fall :)Nilla: Det blev årets bokreainköp till barnen. De är i en liten mellanålder just nu. Henrik gillar fortfarande bilderböcker mest, medan Anna är mer i längre kapitelböcker – helst hästböcker då. Men Henrik älskar fantastivärldar med många turer, så jag tror att Narnia kan fungera. Om inte annat så blev jag väldigt sugen på att läsa om dem själv :)Victoria: Ja, jag har goda minnen. Jag var en riktig bokslukare från riktigt unga år. Jag läste allt jag kom åt och plundrade biblioteken i närheten. Min stora flicka tycker mest om att lyssna än så länge, men jag unnar henne att bli lite slukare hon med :)Sarah: Jag har lite för dåligt minne för att avgöra lämplig högläsningsålder för dem. Det är ju väldigt individuellt också för den delen. Vi får väl se när de anländer. Jag kan ju alltid läsa dem själv först och se. Jag blev sugen på att göra det.Anna: Ja, Jane Eyre är en riktig klassiker. Det var väldigt länge sedan jag läste den nu. Senast såg jag BBC:s lyckade iscensättning. En högst levande klassiker är det!Carina: Om du klickar in dig på Adlibris så kan du förhandsboka böckerna där. Varje del kostar bara lite över trettio kronor. Aha, nyhet för mig. Tack för tips! Kram

  6. Åh Narnia har jag läst flera gånger … mina barn har dock varit kallsinniga (mot böcker överhuvudtaget) förutom filmerna då… Funderar på om du älskade Kulla-Gulla med, för det gjorde jag :=) på gammelsvenska läste jag dem flera gånger, men jag är ju ett antal år äldre än dig :=) nu vet jag inte om nån läser dem….Blir avundsjuk, hur HINNER du läsa allt?? Jag sitter ju vid min dator 8 timmar om dagen så jag skulle kanske skippa några av dem och läsa lite mer, men det är bara att inse att det inte riktigt är DEN perioden i mitt liv just nu, men den kommer nog. Kram Milla

  7. Narnia-böckerna har varit en högläsningsfavorit här hemma också. Döttrarna har älskat äventyren och de har blivit lästa flera gånger. De två filmer som hittills visats är också väldigt bra. Håller sig bra till orginal storyn och är spännande både för barn och vuxna. Fantastiskt att Lewis och Tolkien, som ju var bästa vänner, båda lyckats skriva odödliga och magiska böcker som älskas av barn och vuxna världen över än idag. Hoppas ni får mysiga högläsningsstunder tillsammans i det magiska Narnia. Kram Lotta

Leave a Reply

Your email address will not be published.