Må bra: Tilltugg

cashewnotter.jpg

Ibland står man framför sådana självklara saker där man utbrister – Varför i hela friden har jag inte gjort detta förut? Min senaste snaskpassion är en sådan. Rostade cashewnötter har jag ätit många gånger. Jag har köpt lyxiga påsar med denna delikatess. Jag har även ätit många påsar med naturella cashewnötter både till mat och som tilltugg. I veckan satt jag och slöbläddrade i en kokbok och där uppenbarade sig denna självklarhet för mig. Man kan ju rosta hemma. Så snabbt och lätt. Bara in med naturella nötter i ugnen, på med lite olja och så salta. Nötterna blir verkligen hur goda som helst, framförallt när de är lite varma fortfarande, men de fungerar fint kalla med. Jag äter dem som lite kvällssnask eller som tillbehör till mat. För om man minskar ned en del i måltiden och kör mer grönt, då behövs det ibland lite extra tillskott av t ex nötter. Om ni liksom jag var noviser i den hemrostade branschen, så prova. Det är så gott!

signature

5 comments

  1. Jag har precis börjat köpa färdigrostade cashewnötter och det är så gott och dessutom nyttigt! Göra egna låter busenkelt, kanske jag får testa!

  2. Ännu godare blir det här:Blanda naturella nötter (cashew, mandel, macadamia mm ) med hackad färsk rosmarin, hackad vitlök och olivolja. Bred ut i en ugnsform och sätt in i ugnen 175C ca 10 minuter. Låt svalna lite och strö över flingsalt.

  3. Sarah: Det här är väldigt gott. Rostningen höjer smaken lite. Man behöver bara ta pyttelite olja på. Ibland blir jag så himla sugen på något salt och då är detta perfekt.Lisa: Det blir mycket billigare att göra egna också, i alla fall för mig som köpt lyxnötter i små förpackningar. Testa! Busenkelt är verkligen ordet.Sofia: Jag tänker mig att det finns massor av nötter att testa för rostning nu ja. Tack för tips. Det låter mycket smarrigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *