Fredagssvepet: Vecka 11

fredag111-copy.jpg

Melodifestivalen är över och det finns vissa i hemmet som har mycket svårt att smälta att inte manpojken vann. Det är inte jag. I morgon börjar SVT:s nya familjeunderhållning där man skall hitta en Julia till Måns Zelmerlöws Romeo. Om barnen får bestämma så sitter i alla fall denna familj bänkad i morgon. Julia på balkongen till Romeo.

I måndags var det brittisk dokumentär om det kungliga sagobröllopet i juli 1981. Jag minns det som om det var i går. Med facit i hand, så tragiskt allt blev. Men då när jag som nioåring satt bänkad i soffan och ritade av brudens klänning – då fanns det inga moln på himlen.

fredag116-copy.jpg

Det är våffeltider. En nygräddad våffla med lite sylt och en klick grädde tillhör något av vårens godaste. Här får vi börja basalt med att införskaffa ett järn om vi skall få några hjärtan. Jag blev urless på vårt gamla tröga där allt fastnade och kastade ut det för några år sedan. Sedan dess har vi fått förlita oss på andra våffelkällor. Men vi får nog överväga en investering, även om det inte blir Kitchen Aids lyxjärn i retrostil.

fredag115-copy.jpg

Den här veckan har varit osedvanligt låg och oinspirerad. Det är ungefär likadant varje år. Detta år kanske ännu mer markant med vårvintern och all snö. Man får liksom syn på saker som man inte riktigt sett. Dammet syns mycket mera. De smutsiga fönstren. Ens egen bleka uppsyn. Nopporna på fingervantarna. Allt blir mer påtagligt. Men det väntar något annat bakom hörnet. Och i dag är det fredag. Jag kör mitt vårskrik till Kiri Te Kanawa med Händel från just den dagen då Diana Spencer blev prinsessa. Lyssna när kören kommer in. Mäktigt!

Och ingen New Moon i brevlådan i dag inte. Filmen har release på DVD i morgon av alla dagar, så jag får väl snällt vänta tills på måndag för min förhandsbokade film. Buhu. Tjusigaste Alice Cullen i New Moon.

fredag112-copy.jpg

Jag fortsätter att odla min svaghet för armband. Senast föll blickarna på de flätade Illinora från danska Beck Söndergaard som finns hos Accessora. Just can´t get enough…

Förresten, mitt bland de där noppiga fingervantarna. Det regnar faktiskt här i dag. Och det känns renande och befriande på många sätt. I alla fall det här första regnet :). I love walking in the rain av Irene Suchocki/Etsy.

fredag117.jpg

Jag har läst så många rader om modest påskpynt att jag blir alldeles tvärtemot och vill maxa istället. Fram med gult och färgglada fjädrar – tror jag :). Jag har några små påskbabushkor som jag köpte för ett antal år sedan. De fina rosa finns hos Anyhow.

Nya Elle Mat & Vin innehåller i vanlig ordning mycket inspiration. Jag fastnade bland annat för den enkla påskbuffén och de nyttiga efterrätterna. Det må testas framöver. Skärmdump av smakprov från tidningen.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

13 comments

  1. Tur att det kommer något att titta på imorgon för vad skulle jag annars göra! Ett våffeljärn måsta alla ha hemma. Enligt mig så duger inget annat än ett dubbeljärn. Igår provvåfflades det hemma hos oss. Lite torsdagslyx!

  2. Nu vänder det! Jag njöt av att cykla ned till stan i regnet och se allt smältvatten som forsar…Och jag tror aldrig jag har sett fram emot påsken så mycket som i år. Frossar i gult och grönt för att pigga upp mig och påminna mig om att våren finns även utanför de stora butikerna!Ha en trevlig helg (imorgon har det utlovats sol i östgötatrakten)!Anna

  3. …och vet du… New Moon låg i min brevlåda idag ;)men det är en present till dottern som fyller på torsdag så det blir ingen Edward i helgen för oss ändå!//m

  4. Tack för att du påminde mig om min gamla favorit Kiri Te Kanewva! Underbart, nu vet jag vad jag ska lyssna på i kväll! Ha en riktigt bra helg!

  5. Te Kanawa ska det ju va! Inte lätt att få det rätt när man ligger ner i soffan med tangentbordet på magen 🙂

  6. Jag blir alltid lika glad av dina fredagssvep. De är en bra start på helgen. Jag hoppas att inspirationen och kraften kommer tillbaka snart, kanske redan under helgen. Det är alltid lite svårt de där veckorna med ena foten i vintern och den andra i våren. Men jag hoppas att ljuset och värmen som kommer nu (här har vi haft det tvåsiffrigt idag) ska pigga upp dig. Göra dig glad istället för att ställa krav. :)Kan bara hålla med dig vad gäller Diana. Det var med en viss bismak jag tittade på dokumentären i måndags. Tänk vad lurade vi alla blev och framförallt hon…Tack för din fina blogg. Den är ett måste på min bloggrunda och lämnar mig aldrig oberörd. Jag önskar dig en solig och fin helg.Kram Lotta

  7. Ett fint fredagssvep på en ledig lördag morgon – kan det bli bättre? Svar – Nej!:)Hoppas du såg Solsidan igår, jag tyckte att det var ett av de bästa so far. Vi har ett riktigt bra järn (teflon is the shit) och i tisdags läste stortjejen lite galet i morgontidningen och utbrast “Jippi, idag är det våffeldagen”. Happ. Jag hann lova våfflor till middag innan jag kontrollerat vare sig min kalender eller tidningstexten. Så nu har vi kört våffelpremiär typ en dryg vecka i förväg och alla var jättenöjda och smaskade som bara den.Nästa år har vi utökat järnparken. Ett järn är ett för lite i en familj om fem och vi satsar dubbelt. Men ska vi ha råd med smeten får vi nog hålla oss från “ditt”. :)Snyggt som skam dock!Hoppas du får en finfin lördag fina Wero. Kram på dig

  8. Mmmm… våffeldags. Hurra:-)De wrappade armbanden är läckra. Har gjort flera själv och de är praktiska och snygga tycker jag. Har ett svart som går till allt.(finns på glanssmycken.se förresten:-)

  9. Some time ago, I did need to buy a good house for my business but I didn’t have enough money and couldn’t purchase anything. Thank goodness my dude proposed to try to take the mortgage loans at banks. Thence, I did so and was happy with my commercial loan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.