Fredagssvepet: Vecka 17

17fredag7-copy.jpg

Den londonbaserade illustratören Karin Åkesson har blivit uppmärksammad för sina vackra fågeltavlor. Jag tycker även mycket om fina Blue Flower Brach.

17fredag-copy.jpg

Valborgsmässoafton i dag. Jag tänker i vanlig ordning på sinnebilden av firandet i Madicken som jag skrev om så här en gång. “Det pirrar i Madickens ben då hon har fått nya sandaler. Madickens mamma säger att hon inte får ha dem till elden, men det hela slutar med de nya skorna på fötterna. Majelden tänds, “Vintern rasar” ljuder och Madickens ena sandal försvinner efter ett bråk med Mia. Räddaren i nöden blir Madickens vita riddare – Abbe.” Förhoppningsvis med skorna på vid elden i kväll då :).

17fredag1-copy.jpg

Det kommer en aldrig sinande ström av ting som har någon anknytning till sommarens bröllopsyra. Ett av de mer lyckade är Sandbergs Tapeters liljekonvaljtapet av Karolina Kroon. Blomman är en av mina favoriter. Det repetitiva mönstret påminner lite om mina pilblad av Morris. En ljuv förening i en mycket lyckad pressbild med lite Sandell & Bohlin och lite Svenskt Tenn.

17fredag5-copy.jpgJag befinner mig fortfarande i 1800-talets England i klassikernas värld. Majs läsning blir Maken av Gun-Britt Sundström.17fredag2-copy.jpg

Granit lanserar ett trädgårdskoncept med Spira och gro. Det är vackra bilder och fina produkter. Jag antar att vi inte är ensamma om att hysa trädgårdsplaner för den kommande helgen. Maskrosorna har påbörjat sin attack. Via Soform.

17fredag9-copy.jpgI dag känner jag för lätt och poppigt. Allt i leverans av Train.

Jag har en bra bit kvar till läppstiftsdrottningen numero ett, men jag har i vårens tecken återupptäckt läppstiftet. Jag har aldrig varit en flitig brukare, utan mer nyttjat gloss. Nu fick jag en goodiebag med smink från Loréal med deras nya Studio Secrets för att prova. Jag har en dotter som gärna förbarmar sig över de starka nyanserna för hemmabruk. Jag har provat de lite mer modesta färgerna och de är riktigt bra. Så välkommen ned i väskan igen, läppstiftet. Vanessa Paradis för Rouge Coco/Chanel.

17fredag3-copy.jpg

Vi börjar kunna den rådande stylingtrenden med nött, rostigt, träigt, bohemiskt, ateljékänsligt, industriaktigt och en och annan bokstav. Nåväl, ett varv till då. H&M Home presenterar linneprodukter för sommaren. Jag har den fina kudden med trädgårdstryck som nu även finns i stentvättat linne.

Nu kan man beställa en av de på förhand mest hypade boksläppen i kokboksgenren denna vår – Leila Lindholms nya. Jag väntar på mitt exemplar. Jag gör redan nu Leilas pizzadeg som jag rekommenderar till hemmapizzan. Skärmdump från Adlibris av utdrag ur boken.

Jodå, så där skulle jag mycket väl kunna tänka mig att susa runt i Paris.  I går såg jag den nya reklamfilmen för pafrymen Miss Dior Cherie på televisionen. Njutbar parisisk elegans, även utan ballonguppstigning.

Jag hoppas att Ni alla får en riktigt trevlig Valborgsmässoafton och sedan en god helg på det!

11 comments

  1. Vilket bra fredagssvep!Boken Maken läste jag för ett par somrar sedan, den är ett rätt roligt tidsdokument att läsa och jag tror du kommer gilla boken. Den har en underfundig lite svart humor.Trevlig Valborg!

  2. Härligt svep som alltid! Gillar verkligen Sandbergs nya tapet och längtar efter Leilas nya kokbok. Klickade precis hem en rutig duk från H&M:s rea, den blir fin på teakgruppen i sommar. Skulle gärna komplettera med en linneduk också. Tack för länkningen! 🙂 Ha en skön valborgshelg! /Sofie

  3. Finfint!Väntar också med spänning på Leilas nya bok! Men jag kommer aaaaldrig göra annan pizzadeg än Anna och Fannys. Jag vet inte vad det är men jag tror det är mjölken som ger det lilla extra 😀 Och att kavla ut supertunt på upponervända bakplåtar.Har kollat in Studio Secrets i butik, tycker det ser lovande ut men jag kan inte rättfärdiga fler sminkinköp just nu :(Trevlig valborg 🙂

  4. MEN så bra inlägg du gör! Det är som att kika in i en godispåse hos dig, här finns det alla smakerallt möjligt gott och läsa!Önskar dig en trevlig valborgsafton!Kramelikraam!! Annaleena

  5. Madickens valborgsmässoafton är det första jag tänker på en dag som denna. Bevingade uttryck som Madickens “Idag känner jag livet inom mig” om valborgskänslan, och Mias “Fint som kattskit i vällingen” angående de omtalade sandalerna, sitter som ristat i sten hos mig. Jag har fortfarande kvar kasettbandet som gick runt runt i min lilla toppmatade bandspelare när jag var liten. Läppstiftstadiet har jag inte nått ännu, jag sitter fortfarande fast i glossträsket 😉 Vacker illustration och finfin tapet! Ha nu en riktigt fin valborg! Här skiner solen på snöklädda berg 🙂

  6. Hoppas ni får en riktigt fin Valborgsmässoafton och att den blir lika speciell och härlig som Madickens (ja, fast ni behöver ju inte halta runt utan sandaler förstås…). 🙂 För många av oss har Astrid Lingren och hennes fantastiska sagor satt spår för resten av livet. Underbara spår. :)Ha en härlig vårhelg och känn livet i er!Kram Lotta

  7. Tack för tipset om Sandbergs nya liljekonvalj-tapet! Jag har letat överallt efter den perfekta tapeten till vårt lilla sovrum på landet och tack vare din jättebra blogg så slapp jag leta längre! Den kommer att bli perfekt! Nu ska jag sova riktigt gott inatt! (Jag var in på Sandbergs hemsida för ett par veckor sedan och insåg att det inte fanns något nytt som kunde passa men tack vare att jag läser din blogg så slapp jag gå miste om denna underbara tapet!).

  8. Trevlig helg Veronica!Har precis läst Maken och jag vet inte ja. Ett tidsdokument, alldeles säkert, men igenkänning faktor noll. Jag läste på och tänkte att mycket är förändrat, men kanske inte. Ska bli kul att höra din reflektion. Trädgård, jag är berusad just nu, allt händer på en gång. Ut å njut!! Maria

  9. Lisa skrev: Ett vackert och inspirerande svep! Trevlig valborg och helg till dig!Tack! Jag råkade radera din kommentar när jag tog bort spam. Men den skall vara kvar såklart 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.