Första dagen i maj

1majvar1.jpg1majvar-copy.jpg

Förra året var det strålande sol den första maj, men i dag bjuds på regntunga skyar. En liten kille löper runt i sina nya fotbollsskor. En stor kille går runt med sin nya maskrosuppdragare. En liten tjej plockar vitsippor. En stor tjej stajlar i sina sprillans Converse. Säg finns det några kritvitare skor som liksom är självlysande innan de är använda ett tag ;).

Den här bilden blev jag nockad av inspirationsmässigt. Nya Lantliv med Marie Delice Karlssons hem. Vi bor sannerligen inte i en disponentvilla från 1919, men oj så jag vill ha vita syrener ändå. Jag tänker mig ett stråk med syrener som avskiljare i ett hörn mot gatan. Det lär väl dröja några år innan de vuxit till den där storleken, men man må börja någonstans :).

Hoppas att ni har en fin helg!

11 comments

 1. Hej Weronica!Det låter som ni har en mysig första dag i månaden maj. 🙂 Visst är det något speciellt med alldeles nya skor? ;)Jag förstår att du blev knockad av bilden. En vacker sommardröm! 🙂 Vita syrener är härligt och visst dröjer det ett tag innan de blir stora som på bilden, men första steget mot drömmen är ju att plantera dem, eller hur? Och just syrener växer faktiskt väldigt snabbt så väntan behöver inte vara allt för lång. 🙂 Ha en fortsatt mysig helg!Kram Lotta

 2. Oj, vilka gigantiska syrénTRÄD! Visst växer de snabbt, men för mig i norr är det ganska sakta ändå. Ett tips förresten, jag har hittat en jättebra “krita” på skoaffären som är perfekt för att “putsa” vita skor. Fungerar förvånansvärt bra!

 3. Vackert vitt!Åh… säger jag bara om syrenerna.Jag drömmer om en syrenberså uppe på vår lilla kulle där det idag står ett litet skjul. Men nu när nya friggeboden står nästan färdig så kan det gamla skjulet rivas. Och sen – sen blir det nog att plantera syren efter det.Ha en fortsatt skön helg!

 4. Hej,

  Hoppas du kan hjälpa mig med att svara på var den underbara vita krukan kommer ifrån?

  Vänligen Madeleine

  Madeleine: Krukan av Tina Hellman kommer från Sturehofs Krukmakeri. Den är nästan som allra finast med just pelargoner i. /Weronica

 5. Ljuvliga bilder! Jag måste uppdatera vår trädgård både när det gäller syrener och pelargoner senare i vår. Vår syrénberså (med vanliga lila bonnsyrener) ska göras större. Vad gäller pelargonerna så hann de flesta frysa ihjäl innan jag fick tummen ur och tog in de i källaren i höstas. Mina vita converse behöver en omgång i tvättmaskinen innan de förhoppningsvis är lika vita som dina 🙂

 6. Årets första pelargon och jag grönskar av avund direkt. Det är ju här som Sturehofskrukan kommer till sin absolut fulla rätt. I mitt tycke är detta årets stiligaste första-maj-bild! Alla gånger!Kramen

 7. Hej, igen!

  Tack för din snabba återkoppling med tillverkare av den underbara krukan. Följdfråga, hur hög är din kruka? Har hittat ett ställe att beställa dessa från. Dock svårt att veta vilken höjd jag ska ta på krukan.

  Ha en fortsatt bra söndag!

  Mvh Madeleine

  Madeleine: Min kruka är ca 18 cm hög med fat till. Jag har en grön också i samma storlek som jag bland annat haft murgrönor och amaryllis i till jul. En bra storlek som fungerar till mycket. Har du funnit en återförsäljare online? /Weronica

Leave a Reply

Your email address will not be published.