Fredagssvepet: Vecka 21

Om två veckor har barnen sommarlov. Det går svindlande fort framåt nu med utflyktspackningar och sommarutrustning. Det gäller att stanna upp ibland och bara andas lite. Så vacker bildserie “Skräddarsytt” i aktuella Elle Interiör av Tina Hellberg och fotograf Per Ranung.

219fredag-copy.jpg

På söndag är det Mors dag. Varför inte ge bort en barnmorska till mamma? En gåva som garanterat gör gott.

211fredag-copy.jpg

Sommarfeststämning i Jimmy Schönnings styling för Åhléns. Vackert. Pressbild: Åhléns.

214fredag-copy.jpg

På söndag startar Jamies Amerika i Kanal Fem. Jag har inte följt Olivers program slaviskt, men det här konceptet med medföljande kokbok är jag nyfiken på. Bokomslag till brittisk utgåva av Jamie Olivers kokbok.

212fredag-copy.jpg

Den här boken står på min “kolla-upp-lista”. I går skrev Lotta  på bloggen Min plats i solen om boken och Gotlandsfantast som jag är verkar ett inköp mycket nära. Jag har tidigare lutat mig mycket åt den här eminenta boken som har några år på nacken nu. Snart Gotlandsluft igen – can´t wait!

213fredag-copy.jpg

Den här filmen har jag velat se länge, men det har inte blivit av. På söndag finns det dock ett gyllene tillfälle då den sänds på trean 21.00. Jag kommer att sitta bänkad och förhoppningsvis ladda lite feelgood inför nästa vecka.

Den ena recensionen efter den andra talar om en usel film och ett urvattnat koncept. Min magkänsla säger mig att det egentligen är bättre att sätta på favoritavsnitt i skoboxen istället för att besöka en biograf, men nyfikenheten tar väl överhanden kan tänkas. Sex and the City i “the good old days”.

216fredag-copy.jpg

Plockgodis från Paul & Joe. Jag tänker passa på att köpa lite sommarnödvändigheter från HQ Hair som kör 15 % rabatt tills 31 maj med koden HQSUNEXCITE.

2110fredag-copy.jpg

Radiostationerna har börjat spela Joshua Radin flitigt. Inte mig emot. Idag får jag fredagsfeeling av dessa tongångar.

På tal om Gotland. Camilla Jensens hem och trädgård har figurerat i många magasin, senast i Sköna Hem. Det är naturligtvis ett unikt läge vid Ringmuren i Visby, men det finns även mycket att inspireras av när det gäller växter och rumsskapande element. Jag tittar t ex extra mycket på en planteringslåda med spaljé när vi tappert försöker få lite fler rum i vår nya trädgård. Missa inte heller Camilla Jensens stilrena keramik om Ni skall till Gotland i sommar. Sköna Hem av Eva Braun samt fotografi Michael Förster.

Jag har varit lite frånvarande i kommentatorsfältet denna vecka, men jag kommer igen :). Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

8 comments

  1. Härlig “fredagssvep” again…:)Så fin tanke det där med barnmorska, först fattade jag bara inte vad det var förran jag klickade in.Trevlig helg!Kram Annaleena

  2. Tack för tipset om Jamie! Ska genast knappa in inspelning på digitalboxen. Struntar i recensionerna av SATC 2 – vill ändå se den och få lite härlig feelgood-känsla. Hoppas du får en riktigt härlig helg!

  3. Vilket vackert och inspirerande fredagssvep! Önskar dig en fin helg! (med sol och lite värme! Varit tunt på den fronten senaste veckan här i alla fall – hur har det sett ut hos dig?)

  4. Hej Weronica!Vilket underbart fredagssvep! 🙂 Precis vad jag behövde en dag som denna då åskan precis drog förbi så att det skallrade i rutorna här. Hu! Åska är det värsta jag vet. 🙁 Men nu skiner solen igen. :)Stort fan som jag är av Jamie Oliver och hans matlagning kommer jag sitta bänkad framför tv-apparaten på söndag. Jag gillar att det alltid följer ett tv-program i någon form tillsammans med hans kokböcker. Jag är helt övertygad om att “Smak av Gotland” skulle passa dig vännen. 😉 Själv föll jag som en fura av alla vackra bilder, recept och texterna. Hade bara önskat att den vore tjockare. 😉 Här bläddras det mycket och längtas. Tänk att en kan göra ett sådant intryck och sådana märkbara spår i hjärtat.Filmen “The Jane Austen Book Club” (och boken) kan jag verkligen rekommendera. Mycket bra och själv tänker jag se om den på söndag. Tack för tipset för jag hade ingen aning om att den skulle visas. :)Jag kan bara hålla med dig i dina tankar kring Sex and the city 2. Recensionerna är inte precis strålande men jag vet att jag kommer att se den iallafall. Jag måste. ;)Ha nu en härlig helg Weronica och njut av din dag på söndag.Kram Lotta

  5. Fint fredagssvep igen. Gotlandsboken blir jag genast sugen på, men jag funderar på att införskaffa den först på plats och gynna den lokala bokhandeln på Adelsgatan. Och få extra gotlandsfeeling 🙂

  6. Hoppsan, ett “ö” trillade bort i min kommentar. Det ska ju vara: “Tänk att en ö kan göra ett sådant intryck och sådana märkbara spår i hjärtat.” ;)Kram Lotta

Leave a Reply

Your email address will not be published.