Gott och blandat

Lite smått och gott. Helgen gick snabbt denna gång. Måndag – igen.

21helg-copy.jpg

Åh, såg ni The Jane Austen Book Club i går? Vilken liten pärla! Det är svårt att finna de där riktigt genuina feelgoodfilmerna bland allt Hollywoodbrus, men här träffar man rätt. Jag har inte läst boken, så den åker genast upp på min sommarpocketlista. Ovan syns det vackra svenska pocketomslaget, men titeln har tyvärr utgått ur sortimentet, så man får läsa på engelska.

21helg2-copy.jpg

I lördags klappade jag lite extra på vårt hus. Den 29:e maj 2009 levererades det till tomten från fabrik. Det är inte utan man blir nostalgisk av att titta på dessa bilder :).

21helg1-copy.jpg

Anna och jag slog till på varsitt Depend-lack på Ica Maxi – två för fyrtio. Neonlila och brunt – man anar möjligen vem som köpte vilket :). Jag testlackade lite för att prova den bruna känslan och det är snyggt om man träffar rätt i nyans. Ännu tjusigare må jag bli med den där Mink Muffsen och så lite Chubby Cheeks på det. På sommaren är det kul med nagellack.

21helg6-copy.jpg

Jag fick ett mejl om det svenska märket Eliza & Phi – en nyhet för mig. Det är svala vackra toppar med sommarfeeling i en stil som lär passa många. Min favorit blev den bruna blusen med fina detaljer.

21helg5-copy.jpg

Jodå, det blev scones i går på Mors Dag. Jag gjorde en laddning citronkräm dagen innan. Åh, det är så gott! Världens smidigaste dessert är att servera vaniljglass med  valfria bär och citronkrämen. Snabbt, enkelt och mycket gott.

21helg3.jpg

Och så en ros till min pappa som är på resande fot i dag när han fyller sextio år. Grattis pappa!

Bilder från länkade företag samt rosbild av mig.

6 comments

 1. Som bibliotekarie vill jag också bara säga att boken ju såklart finnas att låna på biblioteken också! På svenska!

  Jennie: Såklart 🙂 Dessa ljuvliga bibliotek med allt på hyllorna. Snart skall vi låna en stor sommarhög till barnen. Jag får lov att kolla efter bokklubben på svenska då 🙂 /Weronica

 2. Jag har den boken på svenska…om du vill skickar jag den gärna till dig, jag har läst och njutit av den och den kan få gå vidare till nästa läsare.
  Hör av dig om du är intresserad.
  Kati

  Kati: Men så snällt! Jag mejlar gärna och strandläser bokklubben då 🙂 /Weronica

 3. Jag missade filmen när den gick på bio, så jag bänkade mig också framför den. En riktigt charmig feelgoodfilm, må jag säga. tänk vad tiden går. Det måste vara en ganska fantastisk känsla att vara den första som bor i ett hus.

  Solåkra: Ja, de lyckades fint med tonen i filmen. Feelgood blir gärna flåshurtigt eller sentimentalt, men här lyckades man hålla balansen. En svår konst i denna genre. Ja, två år har gått nu. Den går fort, den där tiden. Alla boenden har sin charm. Det nya är en sak, det med historia en annan. Vi trivs galant i vårt hus. /Weronica

 4. Attans, den missade jag igår (hade ju planerat att se den!). Jag får hålla utkik efter både film och bok istället. Vilken vacker blus! Ser att företaget har en återförsäljare alldeles i närheten av mitt jobb…så jag får ta mig en tur dit och ta mig en närmare titt.

  Karin: Jag höll på att missa den. Jag satt och läste för barnen när klockan var 21.05 då det slog mig. Då fick maken fortsätta med läsningen och jag bänkade mig 🙂 Visst är det fina kläder. De skira vita tunikorna är väldigt tjusiga de med. /Weronica

 5. Gjorde en gräddtårta med lemon curd fyllning i helgen, muuuums!!:)

  Martina: Mmmmmmmmmm. Jag älskar lemon curd – och jag är den enda i familjen egentligen, så det blir en del burkätning för min del dessa dagar 🙂 /Weronica

Leave a Reply

Your email address will not be published.