Bröllopsfeber

Åh, det skall bli så fantastiskt spännande att se vad Pär Engsheden har skapat till kronprinsessan. Nu laddar jag ordentligt inför morgonens begivenhet. I kväll skall jag såklart titta på den TV-sända festkonserten. I morgon blir det heldag vid televisionen.

Jag var bara fyra år 1976 när kungen och drottningen gifte sig, men jag minns tydligt tv-sändningen, kanske framförallt för att min mamma satte mig där framför apparaten där jag sög i mig all stämning :). Sedan var det det brittiska kronprinsbröllopet 1981. Jag hade aldrig sett en vackrare klänning. Och jag satt som klistrad där förstås.

Sedan har det fortsatt. Av de senaste bröllopen har jag mest minnen till Mette Marits och Haakons dag den 25 augusti 2001. Det är min egen bröllopsdag. Jag satt i ett hotellrum på Grand Hotel med stor mage och bölade till Haakons tal. En dag fylld av känslor. Såklart. Jag förväntar mig en och annan tår i ögat i morgon också – och så lite tårta på det :).

5 comments

  1. Vilket fint inlägg!! Jag håller med dig, det ska bli så spännande att få se vad hon har på sig i morgon. Klänningen hon hade på regeringens middag var helt sagolik så det ska bli intressant att se om hon toppar det!Ha så kul i morgon, jag kikar med från ett regntungt Stockholm!!

  2. Vilka härliga bröllopsbilder! Ja det känns väldigt spännande att vi står inför ett kungligt bröllop, kul att få vara med om ett! Jag kom hem från BB dagen då kungen och drottningen gifte sig, så jag minns inte särskilt mycket:) Blir mäkta spännande se Viktorias klänning! En fin helg i bröllopets tecken önskar jag dig då! Med hopp om sol!

  3. Åh nostalgi. Tänk att du minns kungaparets bröllop trots att du bara var fyra. Vår egen fyraåring är full av förväntan inför prinsessbröllopet som de pratar om på dagis. Alla dockor hemma är Victoria och Daniel som ska gifta sig. Kul om hon faktiskt minns något av det som vuxen. Ska försöka sätta av några timmar av morgondagen till lite kungligt. Tårar blir det alldeles säkert… blödig som jag är.:-) Vackra bilder! Grace Kelly är min absoluta favorit. Så makalöst vacker.

  4. Har inte följt bröllopssändningarna, men slog på TV:n för att kolla klänningen. Smakfull! Gillar Silvias också. Det lite stramare gör att deras egen skönhet kommer fram bättre. Men kamédiademet tycker jag är ganska fult, det ser ut som en låtsaskrona på något sätt.Och Dianas klänning… En orgie i vulgaritet i mina ögon! Jag ryser åt all tyll! Hela hon försvann fullständigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.