Söndagsbild I

33sondagsbild-kopiera.jpg

Jag älskade att börja skolan. Jag hade väntat och längtat länge. Att få egna böcker. Att få en fröken. Att få en bänk. När jag var liten lekte jag alltid skola med mina bröder. De skulle sitta fint och arbeta under tystnad. Och lyssna på mig. Där jag stod och berättade om allt viktigt. Sådant som man måste veta i den riktiga världen. Alla starka kvinnor som sedan kom att stå i katedern. De som såg mig. De som kom att betyda så mycket för mig. De som fortfarande finns inom mig. Med respekt, tillgivenhet och vördnad. Anita, Åsa, Gunnel och Anita igen. Nu är det min sons tur. Han skall bli fotbollsproffs när han blir stor. Och som första läxa klippte han, liksom sin mamma en gång i tiden, ut bokstäver i dagstidningen till   H-E-N-R-I-K. Cirklar i livet. Och nya vägar.

Detta är mitt första bidrag till Fabriken, en ny sida som skall samla inredningsinspiration från bloggare. Tanken är att deltagarna publicerar en valfri söndagsbild och temabilder på tisdagar. Jag provar om det är något för mig.

7 comments

  1. Vilken underbar historia… så mycket vi alla har och berätta:)Tack för bidraget!Den var helt ljuvlig…Vi länkar dig till fabriken.Sol till dig,Kram AnnaL

  2. Hej Weronica!Vad fint du skriver! 🙂 Det är stort att börja skolan. Det är en av de där stora milstolparna i livet. På väg mot vuxenlivet. På väg mot självständighet.Jag älskade också att börja skolan. Jag var som en svamp som sög åt mig allt. Allt nytt jag lärde mig, fröken, klasskompisar, bänk, skolböcker, gymnastikpåse, skolutflykter, rast. Allt hade som ett skimmer kring sig. Till och med flourtanten.Lite av det där skimmert och de bubblande känslorna får man återuppleva då det är dags för ens egna barn att börja skolan. Man glädjs och man hoppas att det kommer att gå bra. Att de ska få möjlighet att känna samma glädje inför skolan som man själv gjorde. Man inser att de har påstartat en stor resa i sitt liv. På väg mor vuxenlivet och självständighet. Jag hoppas att din son kommer stortrivas i skolan och lära sig en mängd saker på väg mot livet som fotbollsproffs.Ha en fin söndag!Kram Lotta

  3. Helt fantastiskt fin bild, och vad roligt att läsa en liten historia till 🙂 Inte så att man blir lite avis på alla småtitngar som börjar skolan… livet var liksom så mycket enklare då!

  4. Manolo Blahnik sandal is undeniable very feminine, not only in shape, but also in its vibrant colour. This may be made to wear in a frivolous motive but of course, in the prudence and elegant way. If you do not intend to make a striking appearance, wearing that hope is subversive, and let others through the pairs of shock. This is indeed a classic shoe, you can use in any season. Visit http://www.louboutinshoesmart.com for more details!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.