Fredagssvepet: Vecka 37

Så blev det fredag igen. Och ett svep. Håll till godo!

Modeveckan i New York har rullat i veckan och man har översköljts av bilder på vårmode mitt i den första hösten. Mulberrys snyggotrench med skärp i midjan, boots och en oversize Bayswater fungerar dock fint även nu. De bruna väskorna är definitivt i framkant igen, efter det svartas regim i många säsonger. Och så blir man så glad av den fina bakgrunden. Hunden kanske skulle vilja befrias från sin beklädnad, men annars är även den söt :).

37fredag1-kopiera.jpg

I vanlig ordning ligger Penguin i framkant när det gäller bokomslag. Nu har man släppt klassiker i en röd serie där hälften av intäkten går till att bekämpa AIDS i Afrika.

37fredag2-kopiera.jpg

Man får genast lust att läsa om och igen. Den grafiska utformningen inspirerar. Jag får lust att läga fram dem som en höstig bokinstallation för att främja mitt läsande. De finns att köpa via t ex Adlibris. Jag hyser hopp om min egen klassikerläsning igen. Efter Svindlande Höjder, Doktor Glas, Mot Fyren, Hustrur och Döttrar samt Maken är jag redo för att ta itu med höstsläppet hos Albert Bonniers Klassiker.

37fredag3-kopiera.jpgSnygga grafiska posters från svenska And I Love You She Said.

Man skall egentligen inte gå in på Marta Stewarts sida, för man får lätt prestationsångest över alla tjusiga projekt. Men vänder man på det så finns det mycket inspiration att hämta. När den dagen kommer som jag gör något riktigt vackert av urrivna recept och handskrivna chokladiga lappar vet jag inte, men kanske någon gång :).

37fredag11-kopiera.jpgEn till urcool tjej att lyssna på. Grymt fredagssväng!

Förhandsomtalade familjekomedin The Kids are All Right har premiär i kväll. Den får välvilliga recensioner i SVD. Jag sätter upp den på min lista över filmer jag vill se. Illustration av Pablo Lombato/The New Yorker av Mark Ruffalo, Julianne Moore och Annette Benning.

37fredag8-kopiera.jpg

IKEA har blivit med blogg och den är faktiskt riktigt trevlig. Jag gillar att de ger mer digitalt och att man får se deras produkter i inspirerande sammanhang. I veckan syntes vackra bilder kring Skördetid. Jag påminns om kåsan Fjällbjörk och att den kan användas till fin servering.

Det är mycket tal om äpplen nu, men man får inte glömma de goda svenska päronen. Efter förra helgens äpplepajsfrossa kanske man skall sikta in sig på päron denna gång? Jag bläddrade i favoriten Sanna Töringes Vintermat i går och hamnade i fin höstinspiration med bland annat denna paj. Den låter ljuvligt god. Fotograf Helene Toresdotter/Recept.nu.

Även om blickarna vänds inåt nu igen, så gäller det att uppbåda lite energi till att få i lite lökar för blomsterprakt till våren. Jag funderar på att försöka mig på att plantera några i kruka också. Goda råd om plantering finns bland annat här. Fotograf Beatrice Lundeborg ur DN Bostad 2009 där man också får fina löktips.

37fredag5-kopiera.jpgJag hade med tekannan i collaget i går och i dag får koppen från Indiska glänsa lite.37fredag12-kopiera.jpgHelgen för de stora valen.37fredag4-kopiera.jpg

Ur Alcros Höstkollektion ad.10 där trendoraklet Li Edelkoort har tagit fram kulörer i en mer mörkare skala. Svenskarnas sönderkramade vita väggar lär väl ha svårt att ge upp i första taget, men vem vet :)?  Illustration Black Birds av Nathalie L ‘ Été med kulörerna Purple jackdaw, Blackbird blue, Iridescent crow och Black raven. Pressbild från Alcro.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

15 comments

  1. Underbart! Den nya svenska poster-sidan ska helt klart spanas in. Blev faktiskt mot förmodan väldigt förtjust i Lis murriga kulörer och blev riktigt sugen på att måla sovrummet i en skön varm dovt grå färg. Återstår att se om fantasin blir verklighet. 🙂 Ha nu en härlig helg. 🙂

  2. Som vanligt ett härligt fredagssvep, tack för lite surf-inpiration!Filmen The Kids are All Right har jag längtat efter sen i juni och planerar att se den i nästa vecka efter jobbet, synd att du inte bor i Stockholm, då du fått följa med!Trevlig helg!

  3. Tack än en gång för underbart fredagssvep. De ger mig precis så’n härlig fredagskänsla som du säkert önskar oss läsare när du jobbar med inlägget. TACK!Dessutom skymtade en stol där på en bild som liknar en tidig IKEA-variant som jag snart ska tigga mig till ifrån min farmor… Tack för att du påminde mig!

  4. Kan varmt rekommendera “The kids are allright” – den var väldigt bra! Var på barnvagnsbio i tisdags och som tur var sov Nora så gott som hela filmen. Bra för jag var helt uppslukad av det som utspelade sig på bioduken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.