En ny läshörna

38lashornablogg.jpg

38lashorna3blogg.jpg

Några uppsatta tavlor i arbetsrummet blev startpunkten för en dominoeffekt i det lilla här hemma. Nu har jag skapat en ny läshörna vid vår kamin. Att jag inte har tänkt på detta förut. Obegripligt. Nu har jag fått en ny favoritplats med en ny rikting utåt trädgården. Här celebrerar jag hösten med ljusfrossa. Jag har äntligen vågat ta fram min lanterna av Harri Koskinen för Iittala som jag köpte på en utförsäljning för många år sedan. I staden stod den högt uppe på den öppna spisen. Nu står den vackra ljusskulpturen bakom vedkorgen. Jag hoppas att det fungerar som tillräckligt skydd för en och annan flygande kudde. Laminon fick jag i trettioårspresent. Jag gillar hur eken bryts mot den ljusa björken i fina Karljohan av Christian Halleröd för IKEA PS. Ett annat fynd är Klippans fina ekologiska filtkuddar med hundtandsmönster som jag hade en kraftig hangup på förra hösten. När jag hittade dem för mer än halva priset fick de komma hem denna höst istället. Omplock = inredningsterapi :).

10 comments

  1. Såå mysigt det ser ut… Det ÄR skönt att ha en läsarhörna nära en kamin… Har en fåtölj bredvid vår kakelugn….. mys på hög nivå kalla dagar och kvällar….. Du har verkligen bra smak…. Kram Charlotte

  2. Ser jättemysigt ut! En egen läshörna invid kaminen är lyx på hög nivå! :-)Hemma önskar jag så att jag kunde möblera med fåtöljer framför kaminen. Men för att det ska gå krävs att vi bygger ut huset. Inget man riktigt gör bara sådär… :-)Visst är det roligt med omplock! I alla fall när man lyckas till det bättre. Hos oss har vi haft operation omplock gällande barnens alla leksaker… Vilket medfört helt nya möjligheter på andra områden 🙂

  3. Det ser jättemysigt ut! En kamin skulle jag verkligen inte tacka nej till. Eller en kakelugn.Eller bara en öppen spis….Gillar ditt förra inlägg. Starkt. Och du har rätt, vi måste se framåt.Ha en fortsatt fin kväll!Kram Maria

  4. En perfekt W-hörna, det syns! Min Lamino står också framför kaminen och oj så skönt det är att sitta där och mysa framför lågor och sprak. Jag ser inte lika bra ut från min plats, men så kan man kanske inte få allt här i livet. :)Håller tummarna för att glaslyktan förblir just glaslykta, det var jättefin!Kram kram.Lina

  5. Lanter, vilken fantastisk skapelse. Själv har jag två mörkgröna som tillverkades ett år i limited editionserien och fick två stycken i 30 års present av min dåvarande kollega på Iittala. Dom lyser ständigt i mitt fönster och man får aldrig nog av dom. Gäller för övrigt alla Iittalas produkter som håller forever and ever.Vänlig hälsningPållan

Leave a Reply

Your email address will not be published.