Onsdag * 3

hostsoppa-copy.jpg

Vi kör en favorit i repris denna onsdag – vår höstsoppa. I går åt vi dessutom nybakade foccacia till. Hela familjen inklusive mormor mumsade. Barnen pillar bort lite grönsaker, men i stort slinker detta ned. Det är inte alltid det är fallet här om man säger så :).

cyklamen.jpg

Cyklamen på fönsterbrädorna. De är som små bebisar som måste vattnas underifrån och regelbundet, men än så länge kommer vi överens. Vi får väl lov att se hur länge det varar. Vackra är de.

Onsdagssväng med Pernilla Andersson.

dansameddig-kopiera.jpgHa en fin höstdag!

12 comments

 1. Perfekt – du ger bra tips för två av av mina “M” för dagen.Mat och Musik!Tack för dina härliga och varierade inlägg.: )/Sara

 2. Ikväll testar jag soppan, låter som en toppenrätt just denna härliga höstdag. När kryddar du med paprikapulver och spiskummin och hur mycket brukar du lägga i?Önskar dig en fin dag!Åsa

 3. Sara: Tack 🙂 /W

  Åsa: Åh, så svårt. Jag har ju gjort den så många gånger nu så att det mer blir av principen man tar det man behagar. Det sitter liksom i fingrarna nu 🙂 Men vad kan jag ta? Testa med i alla fall en halv matsked av varje och gå uppåt från det. Jag brukar ta i lite mer spiskummin än paprika, för att få till det lite kryddigare och “taco-aktiga” som barnen gillar. När korvarna kommer i så blir det mer hetta också, så smaka av när de har kokat en stund. Hoppas att ni gillar den! /W

 4. Den soppan har blivit en favorit hemma hos oss också; supergott! Och dessutom har du gjort receptet så fint, så jag har bara skrivit ut och klistrat in i min receptbok!Ha en bra dag!

 5. Cyklamen ja – kanske man skulle våga sig på den nu när man tränat upp sig lite med Myrten. :)Vi åt morotssoppa i söndags och detta är verkligen sopptid om något. Jag ska absolut testa ditt recept nästa gång den stora kastrullen åker fram. Tycker barnen mer och mer godkänner soppa som middag också. Det tackar man för som vuxen soppdyrkare. :)Kram kram.

 6. Hej!Hittade dig hos H of P…Vilken skön blog här var.. Underbart tips på soppa.. Älskar soppa! Särskillt på hösten..Ha en fin dag!Mia

 7. Tack för det fina receptet, den ska jag laga idag! Hembakat bröd är lite överkurs för mig men en annan gång kanske…Ha det gott!Carina

 8. Soppan blev jättegod, t o m de små döttrarna gav tummen upp. Några morötter petade de bort men -mamma det var god smak! måste väl tolkas som toppbetyg. Att de själva fick vara delaktiga genom att skära paprikan gjorde det hela roligt också. Tack för tipset:)Åsa

 9. Hej Weronica!Tack för receptet på höstsoppan. Det ska vi definitivt prova här hemma. Vi älskar soppa allihop och soppa är ju verkligen den perfekta höstmaten. :)Pernilla Andersson är bra hon. Men så är hon ju skåning också. ;)Dansa på du rara Weronica och ha en härlig helg!Kram Lotta

Leave a Reply

Your email address will not be published.