Fredagssvepet: Vecka 38

I dag är det tre månader tills julafton. Vad säger vi om det :)?! Håll till godo med veckans fredagssvep!

38fredag1-kopiera.jpg

Klassisk stämning från svenska Ceannis. Patinan på byrån, tillsammans med den nötta jordgloben, lädret och lite paisleymönstrat känns väldigt mycket nu.

38fredag2-kopiera.jpg

Köksinspiration från IKEA som lanserar stor kampanj nu. Se fler bilder hos Emmas Designblogg.

38fredag-kopiera.jpg

Fotografiska öppnas i dag en stor utställning Fashion om modefotografiets historia. Jag hoppas att jag får möjlighet att se den med egna ögon.

38fredag5-kopiera.jpg

Prinsessa på ärten-installation från brittiska tittgodisfavoriten Toast med vackra och inspirerande höstfärger. Man vill liksom kliva in i bilden, bulla upp med kuddar bakom ryggen och läsa en god bok.

Jag dröjer mig kvar vid estetiken i Jane Campions Bright Star. Färgskalan med tvättade lite smutsiga pasteller känns även den mycket nu. Det har även kommit en box med tre Campion-filmer som jag härmed sätter upp på min önskelista.

38fredag6-kopiera.jpgSnygghöst från Nygårdsanna.38fredag3ed-kopiera.jpgPaul Love alias Sweet Paul har kommit ut med en höstversion av sitt digitala magasin. In och titta och hänförs av vackra bilder och bli inspirerade till höstliga stordåd :).38fredag9-kopiera.jpgMin höstmusik är lugnare och mer meditativ. Denna vecka har jag spelat Regina Spektor på hög volym. En favorit är Samson.38fredag10-kopiera.jpg

Om man går i vitvarutankar på IKEA så får man just nu en trevlig bakbok. Jag har fått ett pressex av boken och jag gillar det jag ser. Det känns som om fotografen Carl Kleiners bilder är en del i den trend som jag har pratat om tidigare när det gäller kokböcker. En annan ton. En annan styling. Här friläggs ingredienserna till den klassiska småkakan Vaniljhorn.

Får man inte lust att klä upp sig a la Mad Men när man ser dessa :)?! Bilhandskar i rosa läder från danska hovleverantören Randers Handsker/Silly Swan.38fredag4-kopiera.jpg

Och skall man köra den stilen, så krävs det väl ett och annat under-verk också. Vacker bild från Twilfit som ordnar en designtävling Nya under som syftar till att utse en stipendiat för skapandet av underkläder. Via Hotspot.  

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

22 comments

  1. Mysigt värre!Patina, paisley och höst. Kan det bli bättre? Jag är så glad för jag ska gå på Fotokurs på Fotografiska i slutet på oktober. Ska självklart se Fashion.Kram LiseLotte

  2. Du är fenomenal med dina fredagssvep (och resten av bloggen)! Som någon annan hade skrivit i en kommentar på ett tidigare svep – vem behöver köpa glassiga magasin när man har din blogg!?Trevlig helg!!

  3. Jaha, då är det väl dags att börja köpa julklappar så att man slipper vara ute i sista sekund…vilket jag alltid är. Härlig fredagsinspiration och vackert sammanställt som alltid. Du kan du!Ha en jättebra helg!Jenny

  4. Åhh, vilket fint svep =)Så fina bilder.Den där prinsessan-på-ärten varianten har jag tjatat om tusen gånger här hemma. Skulle vilja ha bara för det är så fint… Min man däremot fattar inte vad jag pratar om, han förstår överhuvudtaget inte det fina i kråksången fast jag har lagt fram alla möjliga anledningar. Så…dream on, för mig…Ha en fin helg!Kram Sofia

  5. Love fredagssvep!Den utställningen vill jag också på. Nä, ändrar – den utställningen ska jag på. :)Vackert komponerad sammansättning av bilder och inspirerande som vanligt. Hoppas du får en happy helg!KramLina

  6. Lika härligt och inspirerande svep som alltid. Julen känns långt borta men samtidigt känns det som tiden går fortare än aldrig förr. Men först höst och vackra färger. Fashionutställningen på Fotografiska måste jag åka och titta på. Jag missade dessvärre Fotografiska sist jag var i Stockholm men i höst vill jag dit!Med hopp om en trevlig helg!Kram

  7. Härligt & inspirerande.Idag var vi på stranden, det var underbart väder och vi hade med oss picknick. Då kläcker min mamma ur sig att det är tre månader till julafton! Kändes väldigt avlägset just då men tiden går ju fort.Ha en härlig helg!Kram/Kristina

  8. Hej Weronica!Ett härligt fredagssvep med riktig höstkänsla. Jag som är på jakt efter en ny plånbok blev inspirerad av den vackra bilden från Ceannis och jag har ännu upplevelsen av Jane Campions “Bright Star” framför mig då jag inte hann med att se den då den gick på biograferna. Kanske något att se fram emot någon av dessa mörka höstkvällar?Jag hoppas att du och familjen har en fin helg!Kram Lotta

  9. Vilket härligt svep!! Blev så full i skratt – jag tokgillar också Samson – brukar ha den när jag redigerar foton. Underbar att jobba till :)Önskar dig en finfin söndag!Kram Jes ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.