Höstskörd

hoststamningpumpored1blogg.jpg

Efter en liten höstmarknad i går samt ett besök hos mina föräldrar kickar vi igång pumpasäsongen med prydnadspumpor i gröna nyanser. De riktigt oranga får väl lov att bero ett tag, men deras kusiner får tjäna till höstprydnad redan nu. Jag skall lägga några på ett fat här inne och några får väl husera ute. Brrr vad kallt det har blivit här under helgen! Den ljuva brittsommaren fick ett abrupt slut med vinterläget på och golvvärmen aktiverad här hemma. Och ett telefonsamtal om att den där bokade vinteroverallen till sonen inte finns trots allt. Men lättnad när det visar sig att de har EN kvar i en annan modell… Det vankas helt klart nya tider.

Vinnaren av kuddfodralet från H&M Home är Sofia B som även meddelats via mejl.

5 comments

 1. Ja visst slog vädret om helt plötsligt! Måste ta tag i att gå över småttingarnas vinterkläder men det är så tradigt…

  Sarah: Vi fick sedvanlig klädpanik för en vecka sedan. Jag vet ju att det är tidigt riv efter kläderna, men lyckas alltid förtränga det på något vis. Det var mycket som var slut redan… Och så ville sonen ha en overall i år och i stora storlekar fanns det nästan ingenting att få tag på. Men så lyckades jag lokalisera en på nätet. Lättnad. I dag fick jag besked att den var slut. De hade en annan kvar som sagt. Inte klokt att säsongerna är så ur led numera. Det har ju precis blviit höst! /W

 2. Precis sådan grön pumpor har växt upp i mina odlingslådor.
  Vet du vad det är för sort? Ätbara?
  Jag fick några namnlösa plantor och nu vet jag inte vad de ska bli av de gröna kloten.
  Mat eller prydnad?

  Sara

  Sara: Icke en aning. De stora har grott hos mina föräldrar, så de kanske vet besked. Barnen skrattade bara åt mig när jag sa att vi skulle käka pumpasoppa i höst. De trodde absolut inte att något sådant existerade 🙂 Om dessa gröna går att äta vet jag inte. Jag kommer nog mest att dekorera med dem tror jag. /W

 3. Tack för att min bild får vara med igen på ditt foto – det är te-tider nu!
  Vi har också nyskördade pumpor, utanför dörren ligger de och påminner om mössor och vantar.

  Caroline: Det är alltid te-tider hos mig i alla fall 🙂 Jag gillar tavlan. Den står fint där. Jo tack, nu börjas det. /W

 4. Mmm, vilken skön bild. Pumpor andas höst. Du är en hejare på att skapa fin stämning för säsongen!

  Dina tavellister är också fortsatt fina! Själv har jag också till slut fått upp ett par i köket så jag är mycket nöjd 😀 Ibland tar det ju lite väl lång tid från tanke till handling, och det var ju inte särskilt mycket arbetsmoment över det hela så jag förstår inte att jag inte tog tag i saken tidigare… Men nu är dom i alla fall uppe och jag är nöjd. Och dina fina inspirationsbilder tidigare bidrog nog också till att jag fick tummen ur – tack! 🙂

  Mrs B: Jag har blivit bra mycket bättre på att hänga med i säsongerna nu i alla fall 🙂 Förr låg jag alltid galet efter och när jag kom till skott var det jag ville ha ofta slut. Jag tror att det har att göra mycket med trädgårdsintresset och att man hänger en del på plantskolor. Då kommer man liksom i säsong på något sätt. Och det behövs ju ofta så lite för att känna att man har piffat det där lilla. Några pumpor på bordet gjorde att jag kände mig tillfreds denna gång. Så kul med tavellist! Man kanske kan få sig en kik en dag på bloggen 🙂 Min installation har stått sig sedan dagen efter vi kom hem från Gotland. Jag antar att det blir lite annat i juletider där. /W

Leave a Reply

Your email address will not be published.