Fredagssvepet: Vecka 40

På söndag kväll är det dags igen. Då drar den tredje säsongen av Gossip Girl igång. Har man en faiblesse för tonårsserier så har man ;). Här är det mindre intrigen som intresserar, som stylingen. Serena och Blair är i Paris och smaskar – såklart – på macaroons från Ladurée.

40fredag9-kopiera.jpg

Vi laddar inför fredagsmyskalasande för Henrik med sällskap i kväll. Belle & Sebastians eleganta gitarrer får mig att känna mig lite mer i form inför det uppdraget :).

Jag tycker om personporträtten i Sköna Hem där man får följa med till olika människors favoritställen. I senaste numret är det Zetas Viktoria Skoglund. Ett mycket inspirerande reportage på många sätt. Fotografi: Lena Granefeldt.

Vi fick ytterligare en påse plommon från svärföräldrarnas trädgård i veckan. Förmodligen blir det bland annat en plommontarte av dem. Jag tänker mig att prova på Le Parfaits recept ovan. Ur Le Parfait av Liselotte Forslin och Ulrika Ekblom.

40fredag10-kopiera.jpg

Hösten medför ett sug efter mustig grytor. Nu är det hög tid för klassikernas klassiker i genren – Boeuf Bourguignon. Det är ingen barnfavorit hos oss, men vi vuxna plus gäster lär äta desto mer i morgon. Gryta från Le Creuset.

40fredag11-kopiera.jpg

Nu kan man se det på förhand omskrivna samarbetet mellan Oddbirds och Hemtex på textilkedjans hemsida. Mina favoriter är örongotten med jugendslingrande mönster och linnekudden ovan. Fina!

40fredag8-kopiera.jpg

Ljusromantik från IKEA med den numera klassiska Björkefall samt Blomster och Väghult. Pressbild: IKEA.

Husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall kommer i höst med Kärleksmums: 101 söta favoriter. Kanske något att önska sig av tomten? Skärmdump av provläsningsavsnitt på Adlibris.

40fredag6-kopiera.jpg

Kavat kommer med sin första damkollektion i dagarna. Det är svenskt ekologiskt vegetabilgarvat skinn från Tärnsjö i skorna som tillverkas på fabriken i Kumla. Jag tror att de klassiska jodphuren Amanda skulle kunna bli en följeslagare i många år framöver.

40fredag3.jpg

Crème de la Crème gör de finaste av porslinsmedaljonger att hänga där man vill ha det lite vackert. Eller så väntar man tills enris och gran kommer in. På min önskelista!

I morgon kväll sänder fyran en fin film i den ack så svåra genren romantisk feelgood. Här är det lite svärta också. En del trams kan man klara sig utan, men som helhet fungerar den fint.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

signature

14 comments

  1. Men gudars så gott med kärleksums… jaha då vet jag vad jag ska baka här i helgen! Jag älskar Kavat, dom där skorna finns ju till de små också, så söta!Det bästa av allt är att Kumla ligger ju så nära Örebro och hos Kavat´s egna lilla butik är priserna ordentligt nedsatta, super!Kram och ha en fin fredag!Anna

  2. Fantastiskt svep – som vanligt! Vad glad jag blev när jag upptäckte att mina porlinsmedaljonger platsade i ditt svep idag, en upptäckt som kickade igång min Friday feeling 🙂 Kram

  3. Träffsäkert svep. Om jag är en sucker för GG?! Tur att inte TV har en övre åldersgräns för tonårs-TV, då hade jag varit portad för länge sen. Har precis bakat en stor omgång kärleksmums, och knepet det är små hackade bitar mörk choklad i smeten. Och på lördag kväll blir det gryta. Träffsäkert, minst sagt. Ha en fin helg!Kram Anna

  4. Gillade ditt fredagsmys extra mycket idag! Har tyvärr ingen fablesse längre för GG, brukar tröttna på serier fort men har The Mentalist som favorit och är riktigt nöjd över att tredje säsongen dragit igång nu, mycket trevligt fejs i rutan.. 😉 True Bloods tredje säsong har jag redan plöjt..allt är ju tillgängligt på internet numer och den kan jag lova är full av Alexander Skarsgård! :DGillar att du valde just den låten, det är den låt av BaS som jag kan lyssna på flera ggr i rad utan att bli trött på repetionen och så otroligt bra oavsett årstid! Filmen är fånig i början tycker jag men gud vilken grinfilm..så bra!Grytorna tittade jag på förut hos bagaren och kocken..de har extraerbjudande nu..bara så du vet ;)Ha en trevlig helg!Kramar Tess

  5. Titta, så här pigg blir man när man vilat sig frisk genom två hela dagar… :)Ett riktigt härligt fredagssvep med många gilla-känslor. Jag fastnar alltid för Sköna Hems porträtterande reportage och stanna länge vid det om Zetas Viktoria. Tänkte på dig då också, och att du visst tror att jag kan trivas där jag med. Trots att jag inte fingrar på blad och memorerar växtzoner. För fikar gör jag ju. :)Kavatskorna för vuxna känns friskt vågat av barnsko-företaget. Snygga var de absolut. Och säkerligen bra kvalitet. Och visst är Ida duktig. Gillar även hennes små tavlor med undertecknade skärvor samlade. Hela tänket med att återvända och förfina landar gott i hjärtat.Om nu dina svärföräldrar tycker sig ha allt för många plommon liggandes, kan du bara ge dem min adress. Det skulle sitta fint med en plommonpaj till nästa helg. För det borde väl posten klara…?! Du är en klippa kära W! Och än en gång har du satt ett toppenreportage på en toppenfredag. Tack!Och kram!Lina

  6. Jag älskar dina fredagssvep. Jag kom på mig själv alldeles nyss, lördagmorgon, att slösurfa och plötsligt tänka: JA! Det finns ju ett nytt fredagssvep!Ofta skriver jag ut grejjer och sätter i inspirationsboken.Tack!

  7. Hi,I absolutely love your blog, I only wish it was in English so I could understand the content. I once came across it by mistake and ever since I’ve been visiting it regularly and enjoy how tastefully you select the pictures. Thanks for sharing your ideas and once again….wish I understood what you were writing about.:)Happy Weekend!

  8. If you are in uncomfortable position and have no money to get out from that, you would require to take the home loans. Just because it should help you emphatically. I take short term loan every year and feel fine because of this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *