Tisdagstema: Förvaring

43tisdagblogg-horz.jpg

Tisdagstemat kan man ju inte missa, så det gäller att släpa sig upp ur soffan för att finna några väl valda vinklar. Annars har jag mest legat i densamma sedan i torsdags kväll. Något elakt virus har intagit min kropp och jag är mest däckad. En sida av hösten som inte känns speciellt romantisk. Men nu kör vi förvaring.

43tisdagblogg.jpg

Från mitt horisontella läge när jag byter från soffan till fåtöljen. Den ena kortsidan i arbetsrummet är täckt med en stor bokhylla. Den där lilla flickan som äntrade det kommunala biblioteket och fann himlen (och Katitzi) som sjuåring, har en aldrig sinande kärlek till böcker. I flickrummet sparade jag till böcker som sattes upp i en vit Billyhylla. I staden förverkligade jag en dröm om att låta mig själv omslutas av böcker i ett stort rum. Nu står de där stora bokhyllorna, monterade på ett lite annorlunda sätt, på olika ställen i huset. Henrik har en i sitt rum. Vi har en i allrummet på övervåningen. Och så har jag som sagt en stor sektion i mitt arbetsrum.

43tisdag1blogg.jpg

Böcker är livet! Jag har aldrig riktigt förstått det där med att allt skall smälta samman. Färgkoordinerade ryggar är tjusigt på sitt sätt, men är inte alls min grej. Det är väl fantastiskt med alla dessa färger och uttryck som studsar emot en? Som får en att vilja dra ut och bläddra lite? Och här får det lov att vara lite rörigt. Böcker man vill läsa. Böcker man precis har läst och inte riktigt vill skiljas från ännu.  Böcker som man har köpt för att läsa någon gång, men som envist står kvar. Såklart att jag har klassikern i den genren: På spaning efter den tid som flytt. Jag har läst ettan på universitetet :). Eller vältummade pocketexemplar av en favorit som hängt med hela livet. Som Karin Boyes samlade dikter som jag på ungdomligt svärmerivis använt en neonrosa överstrykningspenna för att ge de visa orden särskild tyngd. Uppslagsverken som man sällan tittar i längre. Men de finns där i hyllan. Och det känns fint.

Tisdagstema: Förvaring på Fabriken.

signature

19 comments

 1. Vilken tjusig hyllning till litteraturens värld. Älskar att du jämnställer himlen med Katitzi. Jag är också bokmal och haft en liten bokklubb sedan ett par år tillbaka. Nästa gång är det min tur att välja, några tips?
  Kram Anna

  Anna: Jag är väldigt nyfiken på Spill av Sigrid C och Johan Hakelius Ladies. Annars finns det en fin klassikerutgivning på Albert Bonniers om man vill ha tidlöst. /W

 2. Underbara böcker. Jag är också en bokmal och drömmer om ett eget litet bibliotek med en stor skön fåtölj. Eller kanske två så kan sambon också få sitta där, bara han är tyst… Jag läste också om Katitzi och om Kulla-gulla och om hundar

 3. Jag är också en lover av böcker…drömmen är att få ett eget bibliotek, idag ligger de flesta böcker nerpackade tyvärr.

  Jag har en lite fråga, vi letar nämligen matbord febrilt, idag har vi b la ikeas stockholm möbler i vardagsrum och vill ha matbord i samma stil, men hitta ngt är visst inte helt lätt. Men så såg jag häromdagen ert matrumsmöblemang, och det verkar vara i samma “färg” och stil, så jag undrar var ni hittat det?
  Kram och krya på dig! /Laila

  Laila: Vi har köpt våra möbler på R.O.O.M för tio år sedan. Det är deras egen serie som de hade då. Hoppas att du finner något som ni trivs med! /W

 4. Ännu en tematolkning på bästa Weronica-vis. Bokryggar ger en hemtrevlighet som inget annat kan slå. Jag gillar bokhyllor jag med, även om de inte är så väl fyllda som dina, och här hemma i arbetsrummet går jag igång på våra Billy:sar med glasdörrar. Jag kan stanna upp i mitt arbete, titta upp bakom skärmen och betrakta skåparna som om de vore en tavla. Faktiskt. Jag planerar redan för fler bokskåpar, måste bara göra några väggar fria först. :)Tack och krya på dig-kram igen. Jag förstår bara inte, men hjälpte inte den förra jag gav dig. :)Kram

 5. HejOj vad mycket fina bloggar det finns och precis upptäckte jag din när jag letade inspirationsbilder till ett jobb. Jättetrevlig, snygg och inspirerande :)/Mia

 6. Det är så fint och färgglatt i ditt hem – en fristad i denna bloggvärld som annars mest tycks vara svart, vit och TRÅKIG! Jag blir på så bra humör varje gång jag får en ny glimt från ert fina hem. Tapeten i arbetsrummet är fantastisk; den ska jag bara ha i mitt nästa hem! /anna

 7. Hej!Thank you so much for your blog in general and especially for this book-theme!Swedish blogs often give me the impression that books are not stylish enough for all those black&white designed homes. You give me hope that there is still another Sverige :-)By the way: Fabulous bookshelves! And the wallpapers are to die for!Many greetings from Germany,AnneAnd of course: Krya på dig!!

 8. Nämen, jag kommenterade för några veckor sedan att vi hade nästintill likadana tapeter i sovrummen, du den blå varianten, jag den gula. Nu ser jag på dina fotografier från idag att du verkar ha samma tapet som jag just beställt till vardagsrummet, för visst är det Willow Boughs från Morris & Co? Håller med, böcker är det finaste “tapeten”./Katarina

 9. Tjusig bokhylla! Och så välfylld! Även om det kan tänkas bli rörigt så är det liksom ändå inte det – det är väl kanske att det är en och samma sak (böcker alltså :-), som gör det.Vi har ett par Billy i allrummet på övervåningen. Klassiska Billy i all ära, men just vid den väggen där den står drömmer jag en dag om att få ställa en (också klassisk) String-hylla.

 10. Böcker är livet! Drömmer om ett ‘bibliotek’ med öppen spis och sköna fåtöljer……. Gillar också färgmixen av alla bokryggar…. I detta framtida drömrum finns det även en avdelning för alla magasin…Din bokhyllevägg ser väldigt inbjudande ut och precis så där ‘bibliotekig’ som jag tycker är mysigast! Du har det så fint hos dig!Kram Charlotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *