En julsmak

45mustblogged1.jpg

Nja, redo för must är jag väl egentligen inte ännu. Det liksom tomterött känns att det ligger lite längre fram. Men med säsonger lite ur led och julsugna människor gäller det att slå till när man finner något som man vet att man kommer att vilja ha. Förra året blev jag utan de små röda skålarna från IKEA, men vid en blixtvisit i helgen försåg jag mig med två stycken till julgodiset. Och så gick jag och blev julmustnörd förra julen. Man kan ju vara nörd på så många olika vis ;). Musten har fått vara för mig i många år, men sedan jag drack Zeunerts förra julafton, ja då blev det helt plötsligt något annat. Flaskorna var svåra att få tag på förra året. I år vet jag inte alls hur det är, men när vi siktade en liten pall med den begärliga drycken, tja då var det bara att slå till på en klirrande tjugo flaskor. En har vi druckit ur. Resten må sparas för framtida konsumtion :).

6 comments

 1. Gotti gott!Jag köpte häromdagens årets första glögg.Mannen höjde lite på ögonbrynen, han tycker att julen börjar inte förran i december.Jag har spelat julmusik, druckit kusmi julte och mumsat på klementiner redan 2-3 veckor:)I lööve it!

 2. Vet att du bloggade om den förra året med och jag blev så sugen på att testa den.
  Måste få ändan ur vagnen och göra det i år.
  vart hittade du din?
  Kram Lina

  Lina: Priso 🙂 /W

 3. Maken min är torsk på must, så han har redan köpt hem ett par flaskor *suck*Allt bra annars? Här har vi just ätit falukorvsgratäng till middag. La just upp receptet på bloggen tidigare idag. Gjorde nämligen iordning en större sats vid lunchtid idag. Ungarna älskade det! :-)KRAM

 4. Must är min absoluta favorit!
  Det konsumeras faktiskt mängder… :S
  Zeunerts har jag inte provat än så länge vad jag vet utan har hållt mig till 1,5 litersflaskorna och håller Lidl’s egna som favorit..därefter kommer apotekarnes..klassiskt så det förslår! 🙂
  Vart finner man Zeunerts, bolaget eller finsorterade matbutiker?

  Tess: I vanliga matbutiker. Googla på Zeunerts. Det finns många julmustnördar därute som tycks hålla ordning på inköpsställen på bland annat Facebook 🙂 /W

Leave a Reply

Your email address will not be published.