Vitt

45granrisblogged-tile.jpg

Liten krasslig drakmålare och jag inledde denna dag med väderlektion à la Charlie och Lola. Lauren Childs figurer erbjuder fortfarande det snyggaste barnprogrammet på televisionen. Snön ligger fortfarande kvar här, även om handskarna som kramar snö är dyngsura efter skolan. Så det är väl vitt på lånad tid kan tänkas. 

45granrisblogged.jpg

Det enklaste vinterpyntet tilltalar mig. I med lite granris i en gammal zinkhink. Fint så. Det var betydligt mer arbetade skapelser i Allers Trädgård som jag fick i går enligt en sådan där “ge-bort-en-tidning-gratis-grej” från min mor. Jag känner mig väl inte helt säker på att detta är en blivande favorit i tidskriftsgenren, men det var vackra julplanteringar på rad som inspirerade. Här pratar vi dock hönsnät, säckväv och arrangemang på en lite annan nivå än att sätta några kvistar i en hink. Vi får väl se hur mycket det blir av den varan i vårt hem :).

En fin torsdag till er!

9 comments

 1. Vilka härliga vinterbilder runt ert fina hus! Det ser ut som ni fått behålla snön lite längre än oss hör i förorten till Stockholm. Snön som var så vackert här om kvällen är nu bara isig och borttöad …Jag som började längta till julpyssel.

 2. Åh ni har fortfarande vitt hos er! Det ser mysigt ut med allt det vita.
  Känner du till om man kan ha dvärgsyrénen framme i kruka över vintern? Jag var lite osäker, så vi flyttade in vår i carporten för skydd (och tog lite isolering runt krukan). Gjorde detsamma med våra buxbomskrukor – där har jag försökt fråga och läsa på men hittar ingen bra entydig rekommendation 🙂 Vår lokala plantskola tyckte det inte skulle stå framme, medans på andra ställen pratar man om att buxbomskrukor klarar att stå lite skyddat (t.ex. mot vägg/under tak). Det är inte lätt inte…
  Jag som tycker saker i krukor är fint – men så är det just det här med hur allt klarar vintern…

  Mrs b: Jag väljer i detta fall att lyssna på de som säger att växterna klarar det 🙂 Det verkar som sagt vara väldigt olika bud var man läser. Vi har täckt dvärgsyrenen med granris som syns på bilden och skall göra detsamma med buxbomen sedan. Jag väljer att tro att om växterna har mycket jord och stora krukor så klarar de det. Vi hade en buxbom ute förra året som klarade vintern fint, men som brändes sönder av vårsolen. Det är väl kontrasten som slår ut. Så det gäller nog att täcka i vår och att ställa lite mer skyddat. Vi får väl lov att se när våren kommer hur det har gått. Växter gör inte alltid som man själv vill har man redan lärt sig 🙂 /W

 3. Underbart vackra bilder! Jag är bara så ledsen/sur över att de nya säsongerna Charlie och Lola som sänds på TV tydligen inte kommer gå att köpa. Åtminstone av svaret att döma när jag mailade den svenska generalagenten (eller vad det kan tänkas kallas) och frågade tidigare i år. Jätteirriterade, när de finns översatta till engelska och allt…

 4. Vilka fina bilder du tar, Weronica! Vintervackert. Ni ser ut att ha mer snö än oss i Norge just nu. Ha en fin dag och roligt att du kommenterade hos mej! Det är lycka att få besök när man har en liten blogg!! Kram Ulrika

 5. Charlie & Lola är en favvo här hemma oxå. Både hos barnen och mig faktiskt :-).Vad vintervackert ni har det! Här har vi mest bara grått, grått och lite grått…. Men jag passar mig en aning för att önska snö – när jag gjorde det förra året låg den ju kvar i typ fem månader…

Leave a Reply

Your email address will not be published.