Tisdagstema: Adventspynt

Advent. Viktigast är doften. Smaken. Känslan. Sinnlighet. Frid. Ro. Kyrkokörer som tar i i Bereden väg för Herran. Förväntan. Portar som öppnas. Ljuset. Stjärnorna. Sentimentalitet. Lite glühwein och Agnetha Fältskog. Sniff.

47tisdag3blogg-tile-kopiera.jpg

I år har jag, förutom några kökshanddukar från H&M Home, inte köpt en enda julpinal. Vi har och sedan utökas alltid förrådet med barnens grejer från slöjden. Däremot har jag varit i skogen ett antal vändor och tagit med mig kottar, kvistar och annat vackert. Och alla vita blommor från blomsteraffären. Saffranspåsarna står och väntar. Pepparkaksformarna ligger framme. Det behövs så lite för att få in stämningen. I vanlig ordning föser jag fram det som känns extra nu. Jag hänger fram min stickade väska från Margaret Nicole. Om jag skall fingå på staden och titta in i skyltfönster i adventstider, så är det den som jag vill ha på min arm. Mitt röda tenntrådsarmband känns aldrig så fint som just precis nu. Och snö. Det absolut bästa pyntet. Välkommen kära advent!

47tisdagblogg.jpgBidrag till Fabrikens tisdagstema.

10 comments

 1. Vacker vacker vackert!Väskan är ljuvlig (och jag börjar genast tänka att det borde ju inte vara helt omöjligt att sticka en själv… men nej, nåt sånt projekt lägger jag inte på listan just nu :-))(Och jag blir också nyfiken vad du handlade i sybehörsaffären!)Lingonris har jag ännu inte lyckats få hem (hittade inget vid senaste skogsturen), men det är ett måste – om jag så måste betala för det i blomaffären… 🙂

 2. Ooooh! Jag blev stormkär i pigtitten/smyckesstället som armbandet ligger på. Berätta, where from?

  Ha det mysigt idag!
  .u

  lilla.u: En mycket speciell story bakom den. När vi hade vår hemvist i staden, så bodde det ett äldre par under oss. När de flyttade kom damen upp med några gamla dockskåpsmöbler som funnits i hennes släkt sedan början av 1900-talet. Min dotter var inte särdeles imponerad, men jag tyckte att denna lilla möbel var så vacker och tackade och tog emot :). /W

 3. Krispiga underbara bilder…önskar jag hade varit en vända i skogen innan snön kom, naturen bjuder på vackra inredningsdetaljer! Och som vanligt ….alltid lika inspirerande att kika in här hos dej.tina

 4. Jag gillar din blogg skarpt!:)

  Väskan är underbar!!! Hur tycker du att den är kvalitetsmässigt? Har du den stora eller lilla? Har du beställt den fråm hemsidan?

  Funderar på en egen till julen,

  Önskar dig en trevlig första advent!

  Johanna: Tack! En fin advent till dig med! Jag köpte väskan för ett antal år sedan hos en svensk nätbutik som numera är nedlagd. Jag har därför inga erfarenheter av att handla direkt från USA. Den grå är den mindre modellen. Jag har just bara fingått med den, så om slitstyrkan för daglig användning vet jag inte. Det är ullgarn så man får se upp att man inte fastnar i något och om det regnar ute så är det inte att rekommendera. Men jag älskar den ändå. Som en liten pralin. Och dekorativ att bara ha framme. /W

Leave a Reply

Your email address will not be published.