Adventstider

47hyacint1blogg-tile.jpg

På söndag är det den första advent. Vi har en ljusslinga ute på balkongen, med annars lugnar jag mig med ljusstakarna tills på fredag. Men i ryggåstaket på övre plan hänger redan två maffiga stjärnor. Vi tog liksom aldrig ned dem efter förra vintern – så praktiskt nu :).

47hyacint1blogg-kopiera.jpg

Jag frossar i vita vintriga blommor för tillfället. Det är tacksamt med både amaryllis och hyacint som mest lever på sin lök. Det innebär att de inte kräver så mycket passning samt att man kan vara lite mer kreativ när man arrangerar dem. Vissa har inte ens kommit upp ur sin bytta från blomsteraffären, men de blommar och doftar underbart ändå. Här har jag satt en hyacint i den vackra Fjällbjörk av Maria Vinka för IKEA PS.

47hyacinter2blogg-kopiera.jpgJag har som synes satt några torkade apelsiner runt löken. I några andra planteringar satte jag i några kanelstänger också. Kanske en liten gåbort-present i juletider?

Ha en fin måndag!

Och som sagt – sista chansen i dag.

signature

12 comments

 1. Vi köpte förra året en GIGANTISK pappstjärna som vi kanske också ska strunta och ta ner. För det är ju ett projekt av dess like.

  Söt plantering av hyacinten. Jag kommer nog göra en rip-off av den OK?

  :)) LiseLotte

  Liselotte: Haha! Ja, ett himla meck var det med de där stjärnorna 😉 Praktiskt nu som sagt! Absolut. Kör på du 🙂 /W

 2. Fint! Jag har köpt apelsiner för att testa, det måste ju vara ett enkelt “pyssel” som man kan få till av bara farten 🙂
  Och Fjällbjörk inhandlades för nån vecka sen. Har dock inte bestämt vad jag ska ha i den ännu – ditt arrangemang var fint med en hyacint i!
  Jag funderar dessutom på att köpa ett par till kåsor och fylla med nåt litet julgott och ge som dagispresent till fröknarna.

  Mrs b: Absolut. Det skall vara enkelt och snabbt för min del. Jag sågs dock för första gången i en sybehörsaffär förra veckan. Vad det blir av det får vi verkligen lov att se – om det nu blir något 🙂 Det låter som en utmärkt idé för den fina kåsan tycker jag. /W

 3. Jag köpte tre Fjällbjörk när jag var sist på Ikea, de kostade 9:- styck, så jag kunde inte låta bli, även om jag inte riktigt visste vad jag skulle ha dem till. Men nu gav du mig en bra idé. Själv funderade jag på att ha julgodis i dem.

  Sandra: 9 pix?! Vilket fynd! De passar till allt möjligt, men jag har mest använt min till just plantering. /W

 4. Fint och stämningsfullt!

  Hur gör du när du torkar apelsiner? Mina försök har mest resulterat i sladdriga slamsor…

  Lo: Jag fuskar och köper dem på Blomsterlandet för en mycket ringa peng 😉 Har tänkt att testa att torka själv, men så långt har jag inte kommit ännu. /W

 5. Så fint du har gjort. Och det slår mig att hyacinter nästan är vackrare när de inte har slagit ut – jag gillar alla de gröna knopparna. Men då går man ju miste om doften :)/Kristina

 6. Nu påminde du mig! Jag har min Prins Eugen-kruka till färska kryddor, men varje år brukar jag byta basilika mot hyacint. Stjärnanis är också fint att lägga i planteringen, snygg och doftar himmelskt. Kram Annaps. Lite nyfiken på ditt tisdagstema i Fabriken nu när du använt dina fina advent-bilder redan idag 😉

 7. Härligt med dessa “julblommor”. Själv har jag inte ens köpt en liten hyacint ännu men ska bli imorgon. Härligt att få arrangera lite Jul.Fina bilder!

 8. Å, vad fint det var med hyacint i Fjällbacka. Jag brukar torka apelsinskivor i ugnen på bakplåtspapper, 100 grader över natten brukar bli bra. Det bästa med det är doften som sitter kvar i huset länge efteråt. Annars är min favoritblomma julrosen. Lite knepig, men underbar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *