Bollar

47garnbollbloggedblogg.jpg

Garnbollen. Jodå. Jag har sett den på en del ställen nu i juletider. Skolpyssel med allsköns färger har helt klart sin charm, men om man tar ned den till vitt så får den ett helt annat uttryck. En klassisk fädbod-tassel måhända :). Jag siktades förra veckan i en sybehörsaffär. Det var ungefär som att komma till färgaffären när vi skulle välja färg till huset. Ja, vi skall ha färg. Vit. Men jag plockade åt mig några ulliga nystan och köpte några stoppnålar. Att det skulle vara två ringar i papp med ett hål i mitten, det hade jag faktiskt koll på. Men hur skulle man sedan fästa garnet? Om man är långt ned på DIY-skalan som jag själv, så googlar man efter instruktionsvideor i den ädla konsten att få till en garnboll. Tänk att det finns sådant. Fantastiskt. Jag är mäkta stolt över min första ulliga boll. Jag kan pyssla. Jag är inte rädd. Jag kan pyssla. :).

47garnboll1bloggedblogg.jpgFotografier: Weronica – En mammas dag.

11 comments

 1. Heja – det gick ju toppenbra det där! Visst är det kul med pyssel! Vad tänker du ta dig an härnäst? Kanske nåt i brodyrväg? Nu får du ju passa på när du liksom är igång! 😀

 2. Man tackar 🙂 Mrs. b: Mitt andra inköp var faktiskt svart och grått broderigarn. Jag har vissa planer, men vågar inte riktigt ropa hej. Kanske skall rida på min garnbollsvåg iofs 😉

 3. Tjusigt, tjusigt!! Vet du vad, min första plan var att göra (få inte prestationsångest nu =)))) sisådär 100 vita garnbollar till skylten som skulle symbolisera snö. Men jag lade ner och gjorde pappersbollar istället. Tror att det går snabbare ;)))Vet du vad mer ;)) På Mokkasin har jag en snitsig garnbollmagnet! Istället för kartong så tar man den. Modernt va?!!

 4. Nämen nu känner jag mig jättetarvlig =((( Varför skrev jag så =(((

  Här kommer jag och snackar om 100 garnbollar som värsta skrytaren när du precis har gjort din första!
  Och förresten så kan jag bara hålla tyst för jag gjorde ju i verkligheten inte en endaste en…

  Förlåt!!!

  Sofia: Haha! No offense taken 😉 Jag skrev ju detta med glimten i ögat och så tolkar jag även din kommentar. Magnet – jag är kraftigt imponerad 🙂 Det skall bli så kul att få se din skyltning – för du visar väl sedan? /W

 5. Vad lustigt att du gör ett inlägg om garnbollar just idag – igår satt jag nämligen och försökte få till en till ett kommande pysselprojekt. Gick sådär. Ska kolla på videon så kanske det går bättre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.