Te i juletider

47tebloggtext.jpg

Att jag tipsar om två nya tesorter inom loppet av några veckor får väl närmast anses som unikt. Först var det Clippers apelsin och kokosnöt som jag dricker på kvällarna. Och nu har jag bytt ut mitt obligatoriska citronte på eftermiddagen till Kahl:s julte med det vitsiga namnet Lustiga vara. Det tog ett tag innan poletten slank ned där i början av november, men nu har julreferenserna kommit i kapp :). Jultéer brukar sällan bli favoriter hos mig, men här har man fått till ett möte i ett svart te mellan saffran, kakaobönor, vaniljstång, apelsinskal med en hint av youghurt och hasselnöt. Det låter sannerligen lite märkligt, men för mina smaklökar fungerar detta utmärkt. Teet är förmodligen satt med Bäst Före Datum – det brukar vara så med lite speciella smaker som är i säsong – men för nu sippar jag på :).

Fotografi: Weronica – En mammas dag. Och notera det ultimata tanttilltugget – marsipanlimpa från Anton Berg. Men mina grå hår matchar i alla fall kudden ;).

9 comments

  1. Julteet låter sannerligen lite besynnerligt. Men om du säger att det funkar så litar jag på dig. Har precis övergett min bekvämlighetstid med påste till att köra löste igen så då passar det bra att testa detta.

  2. Marsipanlimpa är ju jättegott – men det är jag den enda som tycker i familjen (vilket visserligen inte behöver innebära något negativt..). Var ett tag sedan jag köpte nytt thé, kanske dags nu. 🙂

  3. När jag såg bilden först tänkte jag att det var en chokladskumbanan som låg där, men sekunden efter tänkte jag att det kändes väldigt osannolikt att det låg en sån vid just din tekopp :-)Jag tror det var Kahls julte jag fick förra året – smaken var i alla fall glögg och kanel (och säkert annat) och den var faktiskt god den med även om jag inte hade trott det innan.

  4. Fniss, fniss!Du lockar då verkligen till härliga skratt.Hälsningar från en som också gillar marsipan och har gråa strån på “huvud”kudden..Kram Lisa K

  5. Varm dryck känns som en livsnödvändighet just nu, i snålblåst-vintern.Å han, Anton B, är inte helt fel att ta till…kaffet, som det oftast blir, här hos mig.:) /helena

  6. Jag dricker gärna te men tycker det blir så söligt med löste. Det blir att jag slänger i en påse och lite mjölk. Sen kan jag sätta mig vid teven eller någon annanstans. Om jag lägger i en tekula måste det stå och dra och jag måste lägga något över så det inte kallnar. Hur gör ni andra vanliga dödliga? Ska säga att jag försökt dricka te utan mjölk men det går bara inte. Kram

    Carina: Jag använder alltid tefilter som dessa i oblekt tyg http://bettertea.dk/ Jag köper mina på teaffären. De fungerar länge. Min käre make irriterade sig länge på att jag hade dem liggande i köket med te i efter gjord kopp, så nu har jag en liten skål som jag lägger den i efter förrättat värv 🙂 Fungerar utmärkt – det måste du testa! Jag gillar inte heller saker som kan släppa från sig tebladen. Tekulor använder jag aldrig. Och jag är också tedrickare med mjölk i förresten. Nästan odrickbart utan ;). /W

Leave a Reply

Your email address will not be published.