Fredagssvepet: Vecka 47

På söndag tänder vi det första adventsljuset. Vi har drivor av snö här. Förkylningarna duggar tätt. Önskelistorna börjar bli långa. De första magnifika julpysslen från skolan är hemförda. Tja, vi är nog faktiskt på väg till jul detta år också :). Håll till godo med veckans fredagssvep!

47fredag-kopiera.jpg

Om man ändå skulle satsa några slantar på julpynt i år, så ligger Pia Törnells Skare fint till. Det är glöggmuggar, men jag kan tänka mig att de pryder sin plats även utan någon dryck i. Även Liselotte på A Piece of Hapiness gillar dem, liksom Sara vill fara – och säkerligen många fler :).

47fredag4-kopiera.jpgBarnen och jag körde pussrace under vår zinkmistel i går. En annan vacker evighetsmistel är årets från Rosendal.47fredag5-kopiera.jpgSittpuff Kebnekaise från Little Red Stuga. Stilig.47fredag6-kopiera.jpg

Jag har ett förråd av skatter från skogen i garaget. Vissa grymtar om att jag borde fixa i ordning lite där. Tja, kanske det. I helgen lär det väl bli en och annan kotte in i alla fall. Eller kanske ut. Kruka av Signe Persson Melin för Byarums Bruk.

47fredag1-kopiera.jpg

Jag blir alltid lite extra “kostym-filmig” så här års. Till min stora belåtenhet ser jag att SVT satsar på ett säkert Jane Austen-kort i julhelgen (Första delen sänds 22:e december) – BBC:s Emma från 2009. En ny version av Jane Eyre är på gång i mars nästa år. Klart att man måste se även den.

47fredag10-kopiera.jpg

Jag är fortfarande lite fast i Gossip-dramat. Rihanna och Eminem och Robyn och Chuck och Blair. Serienörd? Oh yes´.  Hela Rihannas nya skiva är förresten svängig om man vill ha något lätt. Part II av Love the Way you lie är bra den med.

47fredag2-kopiera.jpgMrs Murphys vintervackra bricka passar väl sällan så bra som just precis nu.

Sköna Hem har lyckats att ta med ett julhem som man i många olika läger säger ah´och oh´till. För ett litet ögonblick längtar jag tillbaka till pampig stadsestetik, men sedan har vi det ju så mycket trivsammare där vi är just precis nu. Av Eva Littorin. Fotografi: Joakim Bergstöm. Ur Sköna Hem december.

47fredag7-kopiera.jpgI helgen skall det bakas saffransbröd. På söndag siktar vi mot den nya traditionen med saffranssemlor. Mortel från IKEA. 47fredag8-kopiera.jpgT-shirt av  Narciso Rodriguez för Lindex där 20 % av försäljningsvärdet går till Cancerfondens bröstcancerforskning.              47fredag9-kopiera.jpgOch så det där änglaspelet igen. Bild från Cox and Cox.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

11 comments

 1. Härligt svep! Så mycket det finns att njuta av. 🙂 Skogsförråd låter toppen. Själv kände jag mig lite dum när jag köpte kottar förra året. KÖPA kottar – tänk vilken stadsbo man blivit. 😉 Trevlig helg på dig!

 2. A! Tack Weronica! Detta svep övertygade mig om att jag måste ta reda på soffgruppen från min föräldrahem och som nu står hemma hos min farmor. Soffgruppen är min och farmor väntar på annat boende och jag har just talat om den vackra soffgruppens öde med min far. Nu är jag som sagt övertygad om att den inte ska säljas. Så tack!

  Du är så otroligt duktig på att samla fina fredagsfiskar i ditt nät. En härlig och salig blandning av allt och lite till. Även vi har infört saffranssemlan som en jultradition på fikafatet och idag hoppas jag få en på stans kondis – som en försmak om vad som komma skall ur vår egen ugn.
  Ska vi tävla i hur många saffranssemlor vi lyckas äta i jul kanske? De som vinner… blir en tjockis. 🙂

  Det låter lite som hos oss – det finns dem som grymtar över kvistar som ligger och skräpar och mossa på hög. Vi låter dem grymta va?! 🙂

  Ha en fin helg och sköt om dig!
  Kram
  Lina

 3. Och du gör det igen! Så himla fint svep! Glöggmuggarna är jättefina, och den där misteln från Rosendal skulle jag inte säga nej tack till. Kebnekaise skulle också gärna få flytta hem till mig, men troligen för att mest ha att titta på. Ha en fin adventshelg!

 4. Tack för ett härligt vintrigt svep! Här hemma börjar hemmet att fyllas med allehanda pyssel. Kanelstång, nejlikor och stjärnanis och torkade apelsinskivor gör den goda doften. (Jo, jag lyckades med skivorna!) Härligt att ny Austen är på ingång. Jag skulle gärna bli serverad glögg från en bricka av mrs Murphy!Trevlig helg!

 5. BBCs Emma är riktigt bra! Jag kan rekommendera den! Jag visste inte att det komma en ny film om Jane Eyre, men den måste man såklart se också! Har du inte sett BBCs Jane Eyre från 2007 eller 2008 så kan jag rekommendera det!

 6. Åh vad många fina bilder! Jag föll verkligen för sittpuffen! Vilken rolig idé! Jag ska förhoppningsvis ut i skogen i morgon och samla lite skatter att julpynta med. Synd att jag inte har något garage att ha dem i sen, så om någon grymtar hemma hos dig om att du har grejer i garaget så kan du ju hälsa att det finns sämre ställen att ha dem på! 😉

 7. Åh, har sökt en sittpuff till dottern som även jag kan gilla (att se på) och här var den. En Kebenekaise får det bli. Tack för ännu ett bra tips!! Du är bäst ;0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.