Apelsiner

49apelsinerblogg-kopiera.jpg

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Om jag skall komma till skott när det gäller DIY-projekt, då gäller det att det är snabbt och enkelt. Jag har köpt färdigtorkade citrusfrukter i blomsteraffären, men några snurkiga apelsiner skulle jag väl klara av att torka i ugnen? Ja, se det gjorde jag faktiskt. Jag skar apelsinerna tunt, ca 1/2 cm, lade dem på bakplåtspapper och körde in dem i ugnen. Jag gick ut löst med 50 grader, men ökade sedan successivt till ca 100. Jag vände apelsinerna några gånger under ca två timmar. Sedan fick de ligga över natten och torka till lite mera på ett galler. Helt kruttorra var de inte morgonen efter, men tillräckligt för att jag skulle börja använda dem. De är fina att hänga i ris, sätta på en krans eller att sticka ned bredvid en amaryllis eller en hyacint. Jag gillar dem även bara som de är i en liten skål. Ett litet lagom pysselprojekt som mer eller mindre sköter sig själv.

Dagens julmusik: Amanda Jenssen Another Christmas.

3 comments

  1. Fint! Jag har ju köpt apelsiner enkom för detta lilla projekt, men ännu inte fått tummen ur. Vilket är lite konstigt då det, precis som du säger, sköter sig självt i ungen… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.