Tisdagstema: Julglimtar från mitt hem

51tisdagblogg.jpg

Så hamnar jag i vårt sovrum igen. Kanske för att jag längtar till den där stora myshögen av barn och föräldrar i kväll. Jullovet är här. Så skönt det skall bli att sova lite :). I sovrummet kör jag minimalistiskt julpynt från Royal Copenhagen i björkriset, till skillnad från vår stora maxade kungsgran på nedre plan. Lyktorna från favoriten Åre Snöflinga, ett av få julrelaterade inköp i år, lyser fint på kvällarna. På tal om ris och kvistar blev jag lite sugen på Ernst stjärna från i går. En sådan i liten skala kanske man kan klara ut.

51tisdag1blogged.jpg

Tiden innan jul är mycket hopp och förväntan för mig. Barnen längtar ihjäl sig efter julafton. Min favorit har alltid varit dan´innan dan´. För mig är det mycket barndomsminnen med rimstuga på radion, provsmakning av ischoklad, julpyntande och tanken att jag äntligen skulle få läsa de där tidningarna som jag hamstrat hela december för att ligga och mysa med på julaftonsmorgon. Nu lägger jag fram bokhögar på lite väl valda ställen. Det är den där tanken om att julen skall bli en läsfest. Jag skall sitta i en fåtölj och bege mig ut i tanken. I helgen skrev Carina Burman en krönika i Svenska Dagbladet om “En omläsning är att möta sig själv”. Jag har laddat med klassiker i högar. Och hoppas även denna jul att jag verkligen skall ge mig ut i litteraturens sälla marker. Och så skriver jag. Små pilar hit och dit och saker som faller in. Inspirationen är på väg mot ett nytt år med oskrivna blad. Just nu kladdar jag i nyanser av rött från Moleskine som bokhandeln sålde för halva priset. Och jag är ju sådan. En röd anteckningsbok på en byrå blir för mig till jul precis lika mycket som en tomteparad – eller för all del glada babuschkor på rad :). 

Ha en fin tisdag mitt i allt det vita – och röda!

Bidrag till Fabrikens tisdagstema

9 comments

 1. Så fint det ser ut och jag har också de vackra ljushållarna från Royal Copenhagen. Och så fina bilder du tar under vinjetten story. Du är sannerligen en talangfull kvinna. Önskar dig en härlig vit jul

  Solåkra: Visst är de vackra! Jag hade turen att vinna dem förra året. De försvinner liksom i vår gran, så jag sätter dem på andra ställen 🙂 Förra året hade jag dem i en hissgardin nere och i år har de hamnat i riset i sovrummet. Tack för vänliga ord! Detsamma till dig! //W

 2. Vackert fint från ditt sovrum! Gillade lyktorna, dom var söta!
  Håller med dig att det kan räcka med något “icke-juligt” för att (åtminstone en själv kan) relatera till jul.
  Jag hoppas också på att kunna sätta mig i soffan så småningom. Och beta av högen av tidningar som ligger och väntar. Jag längtar! 🙂
  Själv har jag ju slukats lite väl mycket av mitt decemberalbum. Så det är den jag har prioriterat över en del annat pyntande och pysslande. Men det är ju precis så det brukar vara, i alla fall för mig, att det är diverse fokusområden som får högst prio och annat lägre.

  Nej, om man skulle ta och slå in lite julklappar eller nåt… 🙂
  Fin tisdag!

  Mrs b: Ditt album är så fint, så fint! Kan tänka mig att man går “all – in” och har svårt att släppa ambitionsnivån. Sådan är jag också. Projektmänniska in i själen och ser få saker i taget. Härligt med tidningar! //W

 3. Åh, vilka fina babuschkor, så söta!! Är de inköpta här i Sverige? Ännu en gång slås jag av hur duktig du är att arrangera och gruppera. Allt blir så fint!

  Ha en trevlig dag!

  Sandra: Jag köpte dem hos Inreda.com för många år sedan. Nu kommer de mest fram till jul. Barnen blir alltid lika förtjusta och går och stoppar i och ur 🙂 Tack för fina ord! Detsamma! //W

 4. Vackert och fint! Låter som ett bra sätt att tillbringa julledigheten…i böcker tidningar och tankar…
  kram till dej!
  tina

  Tina: Vi får väl se hur det blir… Jag antar att det blir en del TV, barnspring och matlagning – och annat som liksom finns runt en hela tiden 🙂 Jag hoppas fortfarande dock 🙂 //W

 5. Så vackert och lugnt det verkar! Som heltidsarbetande blir man ju grön av avund! Har du detta som arbete eller hinner du göra så fint och arbeta? God Jul till dig och din familj!
  Anette

  Anette: Vi har turen att ha ett långt jullov tillsammans, vilket vi uppskattar mycket. Tid är lyxigt. Jag går och plockar lite hela tiden – terapi för mig 🙂 Detsamma till dig! //W

 6. Det är alltid lika mysigt att få en glimt av din värld. Älskar ju tapeten i sovrummet och vad fint du har gjort nu till jul. Mysigt utan att bli “för” juligt. Fast i min värld är allt juligt just nu! 🙂 Jag hoppas få tid till läsning jag också (mellan sällskapsspel, långpromenader och möbelrenovering) och hoppas du delar med dig av lästips framöver!Kram Karin

 7. Jag har egentligen inget att tillägga… Jag håller bara med om allt! Kunde inte skrivit/ beskrivit det bättre själv 😉 Om böckerna & läsandet. Om det röda, som kan vara “vad-som-helst” och ändå ge stämning och jag gillar dina härligt, lagom juliga, ryska gummor!mvh helena

Leave a Reply

Your email address will not be published.