Två nya till hyllan

Den där Pilasterhyllan kommer snart att husera två nya böcker. Om jag gillar bokhögar med skönlitteratur och annat av coffetabletyp, så lider jag även (som bekant för trogna läsare) av en svårartad svaghet för kokböcker. Jag försöker att minska min kvot där. I samband med att trädgårdsintresset har blivit större så får kok- och bakböckerna numera konkurrens om uppmärksamheten. Ibland får dock svagheten utlopp. Och i vår satsar jag på två förmodligen helt olika kort.

Lotta Lundgren har varit med överallt ett tag – se bland annat intervju i söndagens DN. Här är jag mest nyfiken på bokens koncept med ett helt annat bildspråk än vi hittills sett i kokboksfloran. Jag har en svag aning om att jag mer kommer att bläddra, läsa och titta och inspireras på ett annat plan än att laga recept härifrån, men jag kan ha fel. Den är på väg till brevlådan i detta nu. Skärmdump av bild från provläsning av Om jag var din hemmafru av Lotta Lundgren/Adlibris.

Elisabeth Johansson är däremot en som får mig att göra något i köket. Jag har många av hennes böcker och snart har jag även den nya. Hon är en riktig favorit i genren för mig, liksom för Helena. I Mina efterrätter frestar söta favoriter. Provläsningen ger vid handen vackra förförande bilder med evig sommarfeeling. Vete sjutton om jag behöver så mycket sött just nu, efter en lång period av fysisk inaktivitet och bara, bara trista virusar och förkylningar, men, men, det kommer väl andra tider när man susar fram i skogen igen. Längtar galet mycket efter just det just nu. Och kanske en rabarberkaka ovanpå det då :).

Bilder från provläsningsavsnitt ur böckerna från Adlibris.

9 comments

  1. Åh, du måste testa recept ur Om jag var din hemmafru! Jag har följt hennes blogg länge och hon gör roliga, lite annorlunda men ändå väldigt lättillgängliga recpet. Många av våra återkommande favoriter hemma kommer från Lotta Lundgren.

    Anna: Det låter mycket lovande! Jag är så himla nyfiken på boken rent formgivarmässigt, men man hoppas såklart på att man skall komma till skott med att faktiskt laga maten också 🙂 Jag har inte följt hennes blogg tidigare, vete sjutton varför. Såg henne i Landet Brunsås. Och nu har man blivit uppdaterad via intervjuer och annat. En intressant kvinna med karriären som tog en helt annan vändning. Ser fram emot boken! //W

  2. Toppen!Jag gillar Lotta och ser fram emot en ny omgång av Landet Brunsås. Visst ska det bli så i höst?Helt galen utformning av boken – den kommer att sticka ut rejält bland mina övriga.Tack för tipset – utan din härliga blogg missar jag allt sånt här.

  3. Den kommer verkligen sticka ut bland kokböckerna, vilket är kul. Bilderna är häftiga men jag själv vill inte laga recept från denna typ av bok. Bilderna gör mig inte sugen på mat, nästan tvärtom faktiskt. Bara bilden ovan t ex med lackade naglar och en massa smycken vid brödbaket gör mig lite illamående, jag har grav bacillskräck och allt måste vara superhygieniskt i mitt kök, haha! Däremot fastnade jag direkt för Mina efterrätter och kommer nog beställa den. Jag har behov av en bok med smarriga söta recept! Visst lockar den somriga känslan 🙂

  4. Tack för tips! Är såklart också svag för kokböcker men usel på att verkligen göra något ur dom, tyvärr, men den här går ju inte att motstå – den heller ; )/Malin

  5. Laga maten! Det är den enda matbloggen jag har lagat recept ifrån. Gott och enkelt. Texterna får mig att skratta högt. Kokospannkakorna och tomat- och vinkokt kyckling från hennes blogg tillhör mina paradrätter!

  6. Vilka bra köp. Jag måste bara köpa Lotta Lundgrens. Såg recept från henne både i senaste Laga Lätt och DN söndag och har redan provat två recept på väg mot det tredje (ett av dem var min söndagsbild). Ovanligt för att vara mig som oftast lagar mat från huvudet med recept mer som inspiration. Här vill jag testa nästan allt. Kan bli en riktig matresa känner jag :-).Ha en riktigt bra dag!

  7. Den måste jag spana in! Har upptäckt provläsningen hos Adlibris tack vare dej, toppen!!Och….pilasterhyllan är en utmärkt plats att förvara allehanda böcker och tidningar i. Vår pilaster ska få sej en omgång med dammvippan idag, solen är härlig men avslöjar myyyycket damm! =)Sen blir det lite ommöblering bland böckerna där, trevligt trevligt!Ha en fin onsdag.kram

  8. Å nej, kokböcker är för mig vad kryptonit är för Stålmannen. Jag blir svag och sårbar, saknar motstånd och kan inte slå tillbaka. Måste genast se över möjligheterna att bygga ut min kokbokshylla. Men är det inte konstigt?! Oavsett hur många kokböcker jag har, hittar jag mestadels recept på nätet? Är det samma trend som att med dyra köksredskap ökar take-away?Kram Annaps. Tack för sin snälla kommentar hos mig. Värmer som solen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.